Baklava, wellicht heb je het al eens gehad. Het is een heerlijk zoet dessert waar veel zoetekauwers dol op zijn. Baklava bestaat uit laagjes filodeeg met daartussen een notenvulling. Daarna wordt de lekkernij overgoten met een suikersiroop, waardoor het lekker zoet wordt. Wij vonden het leuk om eens wat anders met deze buitenlandse lekkernij te maken en zodoende hebben we ermee deze heerlijke baklava cheesecake gemaakt. Deze cheesecake kan je perfect serveren bij een kopje koffie of thee, maar smaakt ook erg goed als dessert. Lees snel verder voor ons baklava cheesecake recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 300 gram kristalsuiker;
- 10 gram vanille bourbon;
- 30 gram maïzena;
- 500 gram pistachenoten;
- 100 gram poedersuiker;
- 50 milliliter zonnebloemolie;
- Patisse springvorm Profi Ø20cm.
Overige benodigdheden:
- 6 vellen filodeeg;
- 100 gram ongezouten roomboter;
- 600 gram roomkaas;
- 200 gram zure room;
- 4 eieren, maat M;
- 100 milliliter water.