• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Kasekuchen recept

Cheesecake lijkt iets typisch Amerikaans, maar in Duitsland kunnen ze er ook wat van met verse kaas. Inmiddels bakken ze in Duitsland heel veel varianten op deze klassieke taart: niet alleen de traditionele variant met roomkaas en kwark, maar ook varianten met Hüttenkäse, ricotta of mascarpone. Onze variant wordt gemaakt met volle kwark en zure room. De frisse smaak wordt nog verder opgehaald door de rasp en het sap van een citroen. Als je de basis eenmaal onder de knie hebt, kan je lekker los met de garnering. Frambozen en witte chocolade zijn een lekkere traditionele combinatie, maar als er straks weer volop aardbeien verkrijgbaar zijn, doen die het ook voortreffelijk op deze romige taart. Je kunt er dus allerlei kanten mee op en dat maakt het zo leuk om zelf eens deze taart te maken. Lees snel verder voor ons käsekuchen recept en ga lekker aan de slag!
± 1.5 uur bereidingstijd 8 personen
Cheesecake lijkt iets typisch Amerikaans, maar in Duitsland kunnen ze er ook wat van met verse kaas. Inmiddels bakken ze in Duitsland heel veel varianten op deze klassieke taart: niet alleen de traditionele variant met roomkaas en kwark, maar ook varianten met Hüttenkäse, ricotta of mascarpone. Onze variant wordt gemaakt met volle kwark en zure room. De frisse smaak wordt nog verder opgehaald door de rasp en het sap van een citroen. Als je de basis eenmaal onder de knie hebt, kan je lekker los met de garnering. Frambozen en witte chocolade zijn een lekkere traditionele combinatie, maar als er straks weer volop aardbeien verkrijgbaar zijn, doen die het ook voortreffelijk op deze romige taart. Je kunt er dus allerlei kanten mee op en dat maakt het zo leuk om zelf eens deze taart te maken. Lees snel verder voor ons käsekuchen recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 200 gram patentbloem;
  • 230 gram kristalsuiker;
  • 1 theelepel bakpoeder;
  • 2 eetlepels maïzena;
  • 200 milliliter slagroom;
  • Witte chocolade krullen;
  • Patisse Springvorm Basic Ø20cm;
  • Wilton spuitmondje #2d;
  • Spuitzakken;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 100 gram roomboter, op kamertemperatuur;
  • 2 snufjes keukenzout;
  • 500 gram volle kwark naturel;
  • 200 gram zure room;
  • 4 eieren, maat M;
  • Sap en rasp van 1 citroen.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+
PME Chocoladekrullen Wit 85 gram
€ 2,89
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Wilton Spuitmondje #2D
€ 2,29
+
Patisse Springvorm Basic Ø20cm
€ 6,99
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Dr. Oetker Backin (bakpoeder) 80g (5x16g)
€ 1,49
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Koopmans Prof. Maizena 1kg
€ 5,09
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
  2. Bedek de springvorm met bakpapier.
  3. Meng de bloem, boter, suiker, ei, bakpoeder en een snufje zout tot een stevig deeg.
  4. Laat het deeg even rusten in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
  5. Klop de kwark, zure room, suiker, eieren, citroensap en -rasp, maïzena en een snufje zout samen tot een glad mengsel.
    Tip! Dit is de vulling.
  6. Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het gelijkmatig over de bodem en iets langs de rand van de taartvorm. Druk het deeg stevig aan.
  7. Giet het kwarkmengsel over het deeg in de taartvorm.
  8. Bak de käsekuchen in de voorverwarmde oven gedurende 50-60 minuten gaar en goudbruin.
    Tip! De vulling moet stevig aanvoelen.
  9. Laat de taart volledig afkoelen in de vorm.
  10. Klop de slagroom stijf.
  11. Pak een spuitzak en bevestig het spuitmondje.
  12. Vul de spuitzak met de slagroom.
  13. Spuit toefjes op de taart.
  14. Garneer met witte chocolade krullen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Het bewaren van je käsekuchen

Heb jij met dit recept een heerlijke käsekuchen gebakken, maar krijg je het gebak niet helemaal op? Dan vind je het vast fijn om te weten hoe je deze taart het beste kunt bewaren. Een cheesecake kun je het beste eerst heel goed laten afkoelen en daarna in de koelkast zetten. Het is wel handig om er een stuk plasticfolie of aluminiumfolie overheen te doen. Dan voorkom je namelijk dat er condens ontstaat.

Bekijk ook eens andere recepten

Naast dit recept voor een Käsekuchen hebben wij ook heerlijke andere recepten op onze blog staan. Van koekjes en taarten tot aan hartige en zoete snacks, wij hebben voor ieder wat wils! Bekijk eens dit recept voor een toblerone cheesecake maar eens. Dit is de perfecte cheesecake voor alle chocolade liefhebbers onder ons! Het leuke aan deze cheesecake is dat je deze niet hoeft te bakken en dat kan natuurlijk best wel ideaal zijn. Of maak eens verrukkelijke Ferrero Rocher cupcakes. Deze zijn perfect voor een verjaardag of ander feestje, maar het zijn ook heerlijke snacks thuis voor de buis tijdens een beetje me-time. Bekijk al onze recepten hier!

Bekijk eens ons assortiment

Naast recepten op onze blog hebben wij ook een ruim assortiment bakproducten.In dit assortiment vind je alles wat je nodig hebt voor het maken van de heerlijkste lekkernijen. Van decoratie tot bakgereedschappen en grondstoffen, bij ons vind je het allemaal! Ook kun je bij ons eetbare foto’s uitprinten. Dit is natuurlijk enorm leuk voor op een verjaardagstaart of op cupcakes. Je vindt ons assortiment hier!

Deel jouw Käsekuchen met ons!

Heb jij met ons recept zelf een heerlijke käsekuchen gebakken? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto ook nog eens delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany