Cheesecake lijkt iets typisch Amerikaans, maar in Duitsland kunnen ze er ook wat van met verse kaas. Inmiddels bakken ze in Duitsland heel veel varianten op deze klassieke taart: niet alleen de traditionele variant met roomkaas en kwark, maar ook varianten met Hüttenkäse, ricotta of mascarpone. Onze variant wordt gemaakt met volle kwark en zure room. De frisse smaak wordt nog verder opgehaald door de rasp en het sap van een citroen. Als je de basis eenmaal onder de knie hebt, kan je lekker los met de garnering. Frambozen en witte chocolade zijn een lekkere traditionele combinatie, maar als er straks weer volop aardbeien verkrijgbaar zijn, doen die het ook voortreffelijk op deze romige taart. Je kunt er dus allerlei kanten mee op en dat maakt het zo leuk om zelf eens deze taart te maken. Lees snel verder voor ons käsekuchen recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 200 gram patentbloem;
- 230 gram kristalsuiker;
- 1 theelepel bakpoeder;
- 2 eetlepels maïzena;
- 200 milliliter slagroom;
- Witte chocolade krullen;
- Patisse Springvorm Basic Ø20cm;
- Wilton spuitmondje #2d;
- Spuitzakken;
- Bakpapier.
Overige benodigdheden:
- 100 gram roomboter, op kamertemperatuur;
- 2 snufjes keukenzout;
- 500 gram volle kwark naturel;
- 200 gram zure room;
- 4 eieren, maat M;
- Sap en rasp van 1 citroen.