• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Witte chocolade cheesecake recept

Wat een heerlijke combinatie is dat toch, witte chocolade en cheesecake. We zijn ervoor even diep het zuivelschap in gedoken: de vulling is gemaakt van roomkaas en zure room en dan gaat er nog een mengsel van mascarpone en slagroom bovenop. Een caloriebom in combinatie met die chocolade, maar elke kruimel is de zonde waard. De bodem maak je heel gemakkelijk van biscuitjes en roomboter. En de garnering hebben we dit keer ook simpel gehouden met chocoladekrullen, maar wat let jou om ‘m verder op te maken met vers fruit (aardbeien en witte chocola zijn een heel goede match) of mooie felgroene gehakte pistachenootjes? Met deze frisromige taart kan je alle kanten op en dat maakt het juist zo leuk om hem eens te maken. Lees snel verder voor ons witte chocolade cheesecake recept en ga lekker aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd ± 5 uur wachttijd 10 personen 5/5 (1 waardering)
Wat een heerlijke combinatie is dat toch, witte chocolade en cheesecake. We zijn ervoor even diep het zuivelschap in gedoken: de vulling is gemaakt van roomkaas en zure room en dan gaat er nog een mengsel van mascarpone en slagroom bovenop. Een caloriebom in combinatie met die chocolade, maar elke kruimel is de zonde waard. De bodem maak je heel gemakkelijk van biscuitjes en roomboter. En de garnering hebben we dit keer ook simpel gehouden met chocoladekrullen, maar wat let jou om ‘m verder op te maken met vers fruit (aardbeien en witte chocola zijn een heel goede match) of mooie felgroene gehakte pistachenootjes? Met deze frisromige taart kan je alle kanten op en dat maakt het juist zo leuk om hem eens te maken. Lees snel verder voor ons witte chocolade cheesecake recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 200 gram Callebaut Chocolade Callets Wit;
  • 150 gram kristalsuiker;
  • 2 theelepels vanille extract;
  • 30 gram maïzena;
  • 250 milliliter slagroom;
  • 100 gram poedersuiker;
  • PME Chocoladekrullen Wit;
  • Patisse Springvorm Profi Ø20cm;
  • Bakpapier;
  • Spuitzak;
  • Brand New Cake Spuitmondje Bloem #2D.

Overige benodigdheden:

  • 600 gram roomkaas, op kamertemperatuur;
  • 200 gram zure room;
  • 3 eieren, maat M;
  • 200 gram Maria koekjes;
  • 100 gram ongezouten roomboter;
  • 150 gram mascarpone.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Callebaut Chocolade Callets Wit (W2) 400g
€ 8,59
+
Patisse Springvorm Profi Ø20cm
€ 8,99
+
Vanille Extract Bourbon 60ml
€ 12,49
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+
PME Chocoladekrullen Wit 85 gram
€ 2,89
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
BrandNewCake Spuitmondje Bloem #2D
€ 1,98
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
Koopmans Prof. Maizena 1kg
€ 5,09
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  3. Maal de Maria koekjes fijn.
  4. Smelt de ongezouten roomboter in een pannetje.
  5. Spatel de gesmolten roomboter door de fijngemalen koekjes heen.
  6. Doe de koekjes in de springvorm en druk ze met de bolle kant van een lepel tegen de bodem aan.
  7. Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  8. Klop in een ruime kom de roomkaas zacht.
  9. Meng de zure room, gesmolten witte chocolade, suiker, maïzena en 1 theelepel vanille extract door de roomkaas heen.
  10. Voeg de eieren 1 voor 1 aan het mengsel toe.
    Tip! Mix het beslag steeds volledig door, voordat je het volgende ei toevoegt.
  11. Mix het geheel tot een egaal beslag.
  12. Giet het cheesecake beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
  13. Bak de witte chocolade cheesecake in 55 à 60 minuten gaar.
  14. Doe de oven uit en zet de ovendeur op een kiertje.
  15. Laat de taart zodoende 1 uur in de oven afkoelen.
  16. Zet de taart daarna 4 uur in de koelkast.
  17. Klop de slagroom, mascarpone, poedersuiker en 1 theelepel vanille extract door elkaar heen, totdat je stijve pieken kunt trekken.
  18. Bevestig het spuitmondje aan de spuitzak.
  19. Doe het slagroom-mascarpone mengsel in de spuitzak.
  20. Spuit hiermee mooie toeven op de cheesecake.
  21. Garneer de witte chocolade cheesecake met de witte chocoladekrullen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Tover de cheesecake om tot waar dessert!

Tegenwoordig zie je bij veel restaurants cheesecake op de dessertkaart staan. Dat snappen we heel goed, want dit gebak is ook heerlijk als dessert. We kunnen ons voorstellen dat je het een beetje saai vindt om slechts een stukje cheesecake als nagerecht te serveren. Serveer daarom een puntje cheesecake op een leuk schoteltje en serveer er een bolletje ijs en een toef slagroom bij. Je kunt het nog lekkerder maken door wat warme chocoladesaus over het dessert te gieten. Dat wordt genieten!

Ontdek onze andere cheesecake recepten!

Vind je het net als wij leuk om telkens nieuwe recepten uit te proberen? Dan vind je het waarschijnlijk heel erg leuk om te lezen dat we ruim 50 cheesecake recepten op onze blog hebben verzameld. Je vindt er no bake cheesecake recepten, maar ook recepten voor allerlei gebakken cheesecakes. Probeer dit recept voor een Bastogne cheesecake of dit recept voor een aardbeien cheesecake maar eens. Bekijk al onze cheesecake recepten hier!

Laat jouw zelfgemaakte witte chocolade cheesecake aan ons zien!

Ga je zelf met dit recept een witte chocolade cheesecake maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe de taart is geworden. Maak een foto van jouw cheesecake en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen.

Flag of Germany