Wat een heerlijke combinatie is dat toch, witte chocolade en cheesecake. We zijn ervoor even diep het zuivelschap in gedoken: de vulling is gemaakt van roomkaas en zure room en dan gaat er nog een mengsel van mascarpone en slagroom bovenop. Een caloriebom in combinatie met die chocolade, maar elke kruimel is de zonde waard. De bodem maak je heel gemakkelijk van biscuitjes en roomboter. En de garnering hebben we dit keer ook simpel gehouden met chocoladekrullen, maar wat let jou om ‘m verder op te maken met vers fruit (aardbeien en witte chocola zijn een heel goede match) of mooie felgroene gehakte pistachenootjes? Met deze frisromige taart kan je alle kanten op en dat maakt het juist zo leuk om hem eens te maken. Lees snel verder voor ons witte chocolade cheesecake recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 200 gram Callebaut Chocolade Callets Wit;
- 150 gram kristalsuiker;
- 2 theelepels vanille extract;
- 30 gram maïzena;
- 250 milliliter slagroom;
- 100 gram poedersuiker;
- PME Chocoladekrullen Wit;
- Patisse Springvorm Profi Ø20cm;
- Bakpapier;
- Spuitzak;
- Brand New Cake Spuitmondje Bloem #2D.
Overige benodigdheden:
- 600 gram roomkaas, op kamertemperatuur;
- 200 gram zure room;
- 3 eieren, maat M;
- 200 gram Maria koekjes;
- 100 gram ongezouten roomboter;
- 150 gram mascarpone.