• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Bastogne cheesecake recept

Bastogne koekjes smaken altijd lekker bij een kopje koffie of thee, maar wist je al dat je deze koekjes ook heel goed in allerlei baksels kunt verwerken? Dit keer hebben wij ermee een verrukkelijke bastogne cheesecake gemaakt. Niet alleen de bodem bestaat uit bastogne koekjes, maar ook over de crème hebben we kruimels gestrooid. Je kunt dit gebak perfect op een verjaardag serveren, maar deze cheesecake smaakt ook heerlijk als dessert na een gezellig diner. Ben je benieuwd geworden naar hoe je zelf dit verrukkelijke gebak kunt maken? Lees dan snel verder voor ons Bastogne cheesecake recept en ga lekker aan de slag!
± 2.5 uur bereidingstijd ± 4.5 uur wachttijd 10 personen 1/5 (1 waardering)
Bastogne koekjes smaken altijd lekker bij een kopje koffie of thee, maar wist je al dat je deze koekjes ook heel goed in allerlei baksels kunt verwerken? Dit keer hebben wij ermee een verrukkelijke bastogne cheesecake gemaakt. Niet alleen de bodem bestaat uit bastogne koekjes, maar ook over de crème hebben we kruimels gestrooid. Je kunt dit gebak perfect op een verjaardag serveren, maar deze cheesecake smaakt ook heerlijk als dessert na een gezellig diner. Ben je benieuwd geworden naar hoe je zelf dit verrukkelijke gebak kunt maken? Lees dan snel verder voor ons Bastogne cheesecake recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 200 gram Kristalsuiker;
  • 10 gram Dr. Oetker Bourbon Vanille Pasta;
  • 30 gram Maïszetmeel;
  • 100 gram Brand New Cake Crème Chantilly-mix;
  • 150 milliliter Houdbare Slagroom Melkan;
  • Patisse Springvorm Profi Ø20cm;
  • Bakpapier;
  • Spuitzak;
  • Brand New Cake Spuitmondje Glad #1A.

Overige benodigdheden:

  • 350 gram Bastogne koekjes;
  • 100 gram ongezouten roomboter;
  • 600 gram roomkaas;
  • 200 gram zure room;
  • 4 eieren, maat M.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Creme Chantilly (klopschuim) 100g
Normale prijs € 2,59 Speciale prijs € 2,20
+
Patisse Springvorm Profi Ø20cm
€ 8,99
+
Maïszetmeel Biologisch 250g
€ 3,39
+
Dr. Oetker Bourbon Vanille Pasta 50g
€ 8,49
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
BrandNewCake Spuitmondje Glad #1A
Normale prijs € 1,89 Speciale prijs € 1,61
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
Normale prijs € 3,99 Speciale prijs € 3,40

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar

Recept

Het maken van de bodem:

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden (heteluchtoven).
  2. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  3. Maal 250 gram Bastogne koekjes fijn.
  4. Smelt de ongezouten roomboter in een pannetje.
  5. Spatel de gesmolten boter door de koekkruimels heen.
  6. Doe de koekjes in de springvorm en druk ze met de bolle kant van een eetlepel tegen de bodem aan.

Het maken van het cheesecake beslag:

  1. Doe de roomkaas, kristalsuiker, eieren, zure room, vanille bourbon en maïszetmeel in een kom.
  2. Mix deze ingrediënten in 5 minuten tot 1 geheel.
  3. Giet het beslag in de springvorm.

Het bakken van de Bastogne cheesecake:

  1. Bak de cheesecake in 90 minuten gaar.
  2. Doe de oven uit en zet de ovendeur op een kiertje.
  3. Laat de cheesecake 30 minuten in de oven afkoelen.
  4. Haal de cheesecake daarna uit de oven en laat het gebak volledig afkoelen.
  5. Zet de afgekoelde cheesecake in de koelkast en laat de taart 4 uur opstijven.

Het garneren van de Bastogne cheesecake:

  1. Mix de Crème Chantilly-mix met de slagroom stijf.
  2. Bevestig het spuitmondje aan de spuitzak.
  3. Doe de crème in de spuitzak.
  4. Spuit toefjes crème op de cheesecake.
  5. Verkruimel 100 gram Bastogne koekjes en strooi deze over de cheesecake heen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk ook eens onze andere cheesecake recepten!

Kun jij geen genoeg krijgen van het maken van cheesecakes en ben je benieuwd naar wat voor een cheesecakes je allemaal nog meer kunt maken? Bekijk dan eens onze blog, want daarop hebben wij ruim 40 cheesecake recepten verzameld. Zo vind je er een recept voor een heerlijke aardbeien cheesecake, maar ook een recept voor het maken van een tiramisu cheesecake. Naast standaard cheesecake vind je er ook nog een recept voor mini cheesecakes en een recept voor een cheesecake in een glaasjeBekijk al onze cheesecake recepten hier!

Serveer de Bastogne cheesecake eens als dessert!

Met cheesecake kun je verschillende kanten op. Zo kun je het gebak als traktatie uitdelen bij een kopje koffie of thee, maar je vindt het bij veel restaurants ook op de dessertkaart. Je kunt deze taart dan ook perfect omtoveren tot een heerlijk dessert. Snijd een stukje cheesecake af en serveer dit op een mooi schoteltje met een toef slagroom en een bolletje ijs ernaast. Je kunt er eventueel nog wat chocoladesaus of wat koekkruimels bij serveren om het plaatje compleet te maken.

Deel jouw bastogne cheesecake met ons!

Heb jij met ons recept zelf een heerlijke bastogne cheesecake gebakken? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe het gebak is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de cheesecake te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto ook nog eens delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany