• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Monchou cheesecake recept

De monchoutaart is in Nederland inmiddels wel een echte klassieker onder de taarten te noemen. Een heerlijke bodem (van het liefst Bastogne koekjes), vulling van monchou en topping van kersen: onwijs lekker! Niets meer aan doen zou je misschien denken, maar daar dachten wij toch anders over. Ons leek het namelijk ook wel wat om eens te kijken of we met monchou ook een heerlijke cheesecake konden maken. Een gebakken cheesecake wordt immers ook onder andere met roomkaas gemaakt. Dit idee pakte heel goed uit (al zeggen we het zelf), want het resultaat was een heerlijke en tikkeltje machtige cheesecake die we zeker weten nog vaker gaan maken. Lijkt jou dit ook wel wat? Lees dan snel verder voor ons monchou cheesecake recept en ga lekker aan de slag!
± 3 uur bereidingstijd ± 5 uur wachttijd 10 personen 5/5 (1 waardering)
De monchoutaart is in Nederland inmiddels wel een echte klassieker onder de taarten te noemen. Een heerlijke bodem (van het liefst Bastogne koekjes), vulling van monchou en topping van kersen: onwijs lekker! Niets meer aan doen zou je misschien denken, maar daar dachten wij toch anders over. Ons leek het namelijk ook wel wat om eens te kijken of we met monchou ook een heerlijke cheesecake konden maken. Een gebakken cheesecake wordt immers ook onder andere met roomkaas gemaakt. Dit idee pakte heel goed uit (al zeggen we het zelf), want het resultaat was een heerlijke en tikkeltje machtige cheesecake die we zeker weten nog vaker gaan maken. Lijkt jou dit ook wel wat? Lees dan snel verder voor ons monchou cheesecake recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 200 gram kristalsuiker;
  • 10 gram vanille bourbon;
  • 200 gram Aarts Fruitvulling Kersen;
  • Bakpapier;
  • Springvorm met een diameter van 20 cm.

Overige benodigdheden:

  • 300 gram Bastogne koekjes;
  • 4 eieren, maat M;
  • 30 gram maïzena;
  • 200 gram zure room
  • 300 gram monchou, op kamertemperatuur;
  • 300 gram Philadelphia, op kamertemperatuur;
  • 150 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Patisse Springvorm Basic Ø20cm
€ 6,99
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Biologische Vanille Extract Bourbon 60ml
€ 13,39
+
Aarts Fruitvulling Kersen 580ml
€ 3,59
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+

Recept

  1. Verwarm de oven op 140 graden (heteluchtoven).
  2. Maal de koekjes fijn en smelt de ongezouten roomboter.
  3. Meng de gemalen koekjes door de gesmolten boter heen.
  4. Bekleed een springvorm van 20 cm met bakpapier.
  5. Schenk het boter-mengsel in de vorm.
  6. Druk het mengsel goed tegen de bodem aan
  7. Zet de springvorm 20 minuten in de koelkast.
  8. Mix met een mixer in 5 minuten de Monchou, Philadelphia, eieren, suiker, zure room, vanille bourbon en maizena door elkaar heen.
  9. Giet het beslag in de springvorm.
  10. Bak de cheesecake in 90 minuten gaar.
  11. Laat de taart na het bakken nog 30 minuten in de oven staan met de ovendeur op een kier terwijl de oven uitstaat.
  12. Haal de cheesecake hierna uit de oven en laat hem volledig koelen.
  13. Laat de taart daarna nog minstens 4 uur de tijd opstijven in de koelkast.
  14. Schenk daarna de kersenvlaaivulling op de taart.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk onze andere recepten met monchou!

Nu je weet dat je met monchou nog veel meer andere lekkernijen kunt maken dan de standaard monchou taart, vind je het vast ook leuk om dat vaker te gaan doen. We hebben goed nieuws voor je, want op onze blog hebben we nog veel meer andere recepten met monchou verzameld. Wat dacht je bijvoorbeeld van een monchoutaart met aardbeien of een monchoutaart met banaan? Je zou zelfs monchou ijs en een monchou slof kunnen maken. De keuze is reuze. Bekijk al onze monchou recepten hier!

Ontdek ook onze andere cheesecake recepten!

Wie denkt aan cheesecake, denkt vast aan de klassieke cheesecake die ze vooral in New York maken. Echter zijn er door de jaren heen allerlei varianten op deze lekkere ‘kaastaart’ bedacht die heel erg leuk zijn om eens te maken. Op onze blog hebben wij een aantal van die cheesecake recepten verzameld en er komen regelmatig meer bij. De limoncello cheesecake en Toblerone cheesecake zijn hier een goed voorbeeld van. Evenals de hot chocolate cheesecake en creme brulee cheesecake. Dat klinkt toch allemaal heerlijk? Bekijk al onze cheesecake recepten hier!

Laat jouw zelfgemaakte monchou cheesecake aan ons zien!

Heb jij met dit recept ook een lekkere monchou cheesecake gemaakt? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany