• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Limoncello cheesecake recept (no bake!)

In de zomer komen de frisse drankjes zoals Limoncello weer op tafel. Ben jij ook zo dol op dit drankje? Maak er dan een limoncello cheesecake mee! Deze taart is lekker fris en smaakt uiteraard naar jouw favoriete drankje. Voor het maken van dit gebak heb je trouwens geen oven nodig. Dat is natuurlijk perfect wanneer je in de zomer wel zin hebt in wat lekkers, maar niet in de warme keuken wilt staan.
± 1 uur bereidingstijd ± 4 uur wachttijd 10 personen
In de zomer komen de frisse drankjes zoals Limoncello weer op tafel. Ben jij ook zo dol op dit drankje? Maak er dan een limoncello cheesecake mee! Deze taart is lekker fris en smaakt uiteraard naar jouw favoriete drankje. Voor het maken van dit gebak heb je trouwens geen oven nodig. Dat is natuurlijk perfect wanneer je in de zomer wel zin hebt in wat lekkers, maar niet in de warme keuken wilt staan.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 3 eetlepels kristalsuiker;
  • 1 theelepel vanille extract;
  • 4 gelatineblaadjes;
  • 250 gram digestive biscuitjes, verkruimeld;
  • Springvorm met een diameter van 20 cm;
  • Bakpapier;
  • Optioneel: acetaatfolie.

Overige benodigdheden:

  • 600 gram roomkaas;
  • 60 milliliter limoncello
  • 150 gram mascarpone;
  • Sap en rasp van 1 citroen;
  • 2 eidooiers, maat M;
  • 150 gram ongezouten roomboter, gesmolten;
  • 150 milliliter slagroom;
  • Een citroen en iets munt ter decoratie.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Vanille Extract Bourbon 60ml
€ 12,49
+
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 23g (14 blaadjes)
€ 2,29
+
Kitchen Craft Springvorm Rond Ø20 cm
€ 17,19
+
Kitchen Craft Bakpapier 30 cm Rol 10 m
€ 7,89
+
BrandNewCake Acetaatfolie rol 8 cm x 20 m
Normale prijs € 6,69 Speciale prijs € 5,69
+
BrandNewCake Kruimelbodemmix (Digestive Crumbs) 400g
Normale prijs € 3,99 Speciale prijs € 3,39
+

Recept

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
    Tip! Gebruik je acetaatfolie? Plaats deze dan rondom de binnenkant van de rand van de springvorm.
  2. Smelt de boter in een pannetje tot het volledig gesmolten is.
  3. Haal het pannetje daarna van het vuur.
  4. Meng de koekkruimels door de gesmolten boter heen.
  5. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm.
  6. Druk het stevig aan met de bolle kant van een lepel en zet de vorm in de koelkast.
  7. Klop de roomkaas in een kom samen met de suiker en het vanille extract tot een egaal mengsel.
  8. Voeg de eidooiers, de citroenrasp en sap eraan toe.
  9. Klop alles goed door totdat het goed vermengd is.
  10. Doe 10 eetlepels water samen met de gelatineblaadjes in een pannetje en verwarm dit totdat de gelatine volledig is opgelost.
  11. Laat het water-mengsel heel even staan en voeg het daarna toe aan het roomkaasmengsel.
  12. Klop in een aparte kom de slagroom en de mascarpone tot een egaal geheel.
  13. Spatel dit door het roomkaasmengsel heen.
  14. Spatel daarna de Limoncello erdoorheen.
  15. Giet de vulling bovenop de bodem in de springvorm.
  16. Zet de vorm in de koelkast totdat de vulling is opgesteven.
  17. Versier de Limoncello cheesecake eventueel met schijfjes citroen en een takje munt.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Serveer de limoncello cheesecake als dessert!

Deze no-bake cheesecake is een geweldig tussendoortje naast een koud drankje op het terras in de zon, maar je kunt ‘m ook prima als nagerecht serveren. Met wat vers fruit en bolletjes citroenijs en/of yoghurt-ijs ernaast heb je een heerlijk zomers dessert. Ook in de winter kun je dit gebak prima als dessert serveren hoor. Dan haal je namelijk lekker de zomer in huis en dat is altijd goed!

Deel jouw limoncello cheesecake met ons!

Heb jij ook met ons recept zelf een verrukkelijke limoncello cheesecake gebakken? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto ook nog eens delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany