• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Oranje taart recept

Bij een echte oranje taart mogen de appeltjes van oranje natuurlijk niet ontbreken. Wij combineerden de frisse smaak van sinaasappels met de kruidige smaak van gember. Deze combinatie is gewoonweg fantastisch te noemen! Het biscuit gaven we een opvallende oranje kleur, waardoor deze heel erg mooi afsteekt met de witte kleur van de heerlijke room waarmee de taart is gekleurd. Dankzij de smaak en mooie oranje kleur, kun je deze taart perfect serveren op Koningsdag, tijdens het WK Voetbal of andere Oranje viering. Wil je weten hoe je zelf deze lekkere taart kunt maken? Lees snel verder voor ons oranje taart recept en ga lekker aan de slag!
± 1.5 uur bereidingstijd 12 personen
Bij een echte oranje taart mogen de appeltjes van oranje natuurlijk niet ontbreken. Wij combineerden de frisse smaak van sinaasappels met de kruidige smaak van gember. Deze combinatie is gewoonweg fantastisch te noemen! Het biscuit gaven we een opvallende oranje kleur, waardoor deze heel erg mooi afsteekt met de witte kleur van de heerlijke room waarmee de taart is gekleurd. Dankzij de smaak en mooie oranje kleur, kun je deze taart perfect serveren op Koningsdag, tijdens het WK Voetbal of andere Oranje viering. Wil je weten hoe je zelf deze lekkere taart kunt maken? Lees snel verder voor ons oranje taart recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 330 gram Brand New Cake Biscuit-mix;
  • Brand New Cake Oranje Kleurstof Gel;
  • 2 theelepels sinaasappelextract;
  • 450 milliliter slagroom;
  • 16 gram vanillesuiker;
  • 2 zakjes Klop-Fix;
  • 3 eetlepels kristalsuiker;
  • 8 gram maïzena;
  • Taartpan 20 centimeter;
  • Bakspray;
  • Taartkarton 24 centimeter;
  • Spatel;
  • Spuitzakken.

Overige benodigdheden:

  • 35 milliliter water;
  • 5 eieren, maat M;
  • 500 gram mascarpone;
  • Rasp van 2 sinaasappels;
  • 250 milliliter sinaasappelsap;
  • 1 blokje gemberwortel van ongeveer 1,5 centimeter, geschild;
  • 2 sinaasappels.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Biscuit-mix 500g
Normale prijs € 4,49 Speciale prijs € 3,82
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Oranje 35gr
Normale prijs € 3,29 Speciale prijs € 2,80
+
Sinaasappel extract 60ml
€ 6,49
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Dr. Oetker Klop-Fix (slagroomversteviger) 24g (3x8g)
€ 1,79
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Koopmans Prof. Maizena 1kg
€ 5,09
+
Taartpan PME rond Ø20 x 10cm
€ 15,69
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
Normale prijs € 3,19 Speciale prijs € 2,71
+
Taartkarton Goud/Wit Ø24cm per stuk
€ 0,38
+
  • 1 x € 0,38
    Totaal: € 0,38
  • 10 x € 0,34
    Totaal: € 3,39
    10% korting
  • 25 x € 0,31
    Totaal: € 7,87
    16% korting
  • 50 x € 0,30
    Totaal: € 15,13
    19% korting
  • 100 x € 0,27
    Totaal: € 26,62
    29% korting
Pannenlikker Hendi kunststof 25cm
€ 5,69
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
Normale prijs € 3,99 Speciale prijs € 3,40

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Dr. Oetker Vanillesuiker 80g (10x8g)
€ 1,89
+

Recept

Het maken van de sinaasappelcoulis:

  1. Snijd de gemberwortel in hele kleine blokjes van 2 bij 2mm .
  2. Breng de stukjes gember, de kristalsuiker en het sinaasappelsap aan de kook.
  3. Laat het goedje 5 minuten op een laag vuur doorkoken.
  4. Los de maïzena op in een klein beetje water.
  5. Bind de coulis met de maizena tot het een mooie dikke consistentie heeft.
    Tip! De coulis is goed als het een dikte van jam heeft.
  6. Laat de sinaasappelcoulis volledig afkoelen.

Het maken van de biscuit:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Spray de taartpan in met de bakspray.
  3. Mix in 7 minuten op de hoogste snelheid de Biscuit-mix, eieren en het water door elkaar heen.
  4. Mix in 3 minuten op lage snelheid de kleurstof en het sinaasappelextract erdoorheen.
  5. Giet het beslag in de taartpan.
  6. Bak de biscuit in 35 minuten goudbruin en gaar.
    Tip! Prik met een satéprikker in het biscuit. Als de prikker er droog uitkomt, is het biscuit gaar.
  7. Stort het biscuit op een rooster en laat hem volledig afkoelen.

Het maken van de crème:

  1. Meng de mascarpone, slagroom, vanillesuiker, Klop-Fix, rasp van 2 sinaasappels en 5 eetlepels sinaasappelcoulis door elkaar heen.
  2. Mix het door tot een stevige crème en doe de crème in de spuitzak.
  3. Knip een puntje van de zak af.

Het opbouwen van de taart:

  1. Leg het biscuit op een taartkarton en snijd hem in 4 gelijke lagen.
  2. Bedek de eerste laag biscuit met een laag crème van ongeveer 1 centimeter dik.
  3. Leg de tweede biscuit laag daar bovenop.
  4. Besmeer het biscuit met de overige sinaasappelcoulis.
  5. Spuit bovenop de coulis een laag crème.
  6. Leg de derde biscuit laag erop en bedek deze ook met een laag crème.
  7. Leg de laatste biscuit laag erop en smeer hier weer crème bovenop.
  8. Strijk de bovenkant van de oranje taart glad met een paletmes.
  9. Snijd de 2 sinaasappels in dunne plakjes.
  10. Snijd de schijfjes aan 1 kant tot de helft in.
  11. Draai 1 kant van elk sinaasappelschijfje linksom en de andere kant rechtsom.
  12. Verdeel de schijfjes over de bovenkant van de taart.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Laat jouw zelfgemaakte oranje taart aan ons zien!

Heb jij ook met dit recept een lekkere oranje taart gemaakt? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany