• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Tarte tatin peer recept

Heb je nog wat peren over? Maak er dan eens deze heerlijke tarte tatin met peer mee! Het kenmerkende aan een tarte tatin is dat deze taart ondersteboven wordt gebakken, waardoor het bladerdeeg lekker knapperig blijft. Door de zoete smaak van de gekarameliseerde peren is deze tarte tatin peer een perfect lekkernij voor bij de koffie of thee. Wil jij zelf ook deze heerlijke taart maken? Lees dan snel verder voor ons tarte tatin peer recept en ga lekker aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd 10 personen
Heb je nog wat peren over? Maak er dan eens deze heerlijke tarte tatin met peer mee! Het kenmerkende aan een tarte tatin is dat deze taart ondersteboven wordt gebakken, waardoor het bladerdeeg lekker knapperig blijft. Door de zoete smaak van de gekarameliseerde peren is deze tarte tatin peer een perfect lekkernij voor bij de koffie of thee. Wil jij zelf ook deze heerlijke taart maken? Lees dan snel verder voor ons tarte tatin peer recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker;
  • 20 gram Molen de Hoop Hazelnoot gehakt fijn;
  • Springvorm 20 centimeter;
  • Taartring 22 centimeter;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 1 rol verse bladerdeeg;
  • 150 gram ongezouten roomboter;
  • 1 citroen;
  • 4 Doyenné du comice eetrijpe peren;
  • 1 ei, M.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Lichte Basterdsuiker Van Gilse 600g
€ 1,79
+
Molen de Hoop Hazelnoot gehakt fijn 250gr
€ 7,59
+
Kitchen Craft Springvorm Rond Ø20 cm
€ 17,19
+
Taartring RVS Ø22x5cm
€ 16,59
+

Recept

Het maken van de gekarameliseerde peren:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven).
  2. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  3. Was en schil de peren.
  4. Snijd de peren in schijfjes.
  5. Doe de roomboter en de suiker in een koekenpan.
  6. Zet de pan op een middelhoog vuur.
  7. Rasp de citroen en pers het sap uit de citroen.
  8. Meng de citroenrasp en -sap door het botermengsel heen.
  9. Laat de suiker rustig smelten en karameliseren.
  10. Haal de pan van het vuur af.
  11. Giet het suikermengsel voor de helft in de springvorm.
  12. Verdeel de partjes peer over de springvorm heen.
  13. Giet de rest van het suikermengsel over de peren heen.

Het maken van de tarte tatin peer:

  1. Rol het bladerdeeg uit.
  2. Steek met de taartring een cirkel uit het bladerdeeg.
  3. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
  4. Leg het bladerdeeg over de peren heen.
  5. Druk de zijkanten goed aan.
  6. Klop het ei los en smeer het bladerdeeg hiermee in.
  7. Bak de peren tarte tatin in 25 minuten gaar.
  8. Zodra de tarte tatin gaar is draai je hem meteen om in een bord.
  9. Garneer de taart met de hazelnoot stukjes.
  10. Laat de tarte tatin peer goed afkoelen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Hoe kun je de tarte tin peer het beste bewaren?

Een tarte tatin die net uit de oven komt smaakt natuurlijk het allerlekkerst, maar het kan nog wel eens voorkomen dat je dit gebak niet in 1 keer op krijgt. Gelukkig is dat geen enkel probleem, want je kunt deze taart 2 á 3 dagen in de koeling bewaren. Het is daarbij wel belangrijk dat je het gebak afdekt met folie. Je kunt de bewaarde tarte tatin voordat je hem gaat serveren even in de oven opwarmen. Dat is wel zo lekker!

Bekijk ook eens onze andere taart recepten!

Met peren kun je onwijs veel lekkernijen bakken. Je vindt op onze blog dan ook een aantal heerlijke baksels die wij met peren hebben gemaakt. Bekijk dit recept voor perenkoeken of deze perencake maar eens. Ben jij vooral dol op stoofperen? Dan moet je echt eens onze recepten met stoofperen bekijken. Op ons blog hebben we trouwens nog veel meer recepten met stoofperen, zoals: stoofperen cupcakes, een molshoop taart met stoofperen en een stoofperen tulbandcake. Zoals je ziet is er dus keuze genoeg. Bekijk al onze andere recepten hier!

Laat aan ons jouw zelfgemaakte tarte tatin peer zien!

Heb jij met dit recept een tarte tatin peer gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe de taart is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van het gebak te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreatie trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!

Flag of Germany