• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Tarte tatin met appel en caramel recept

Een tarte tatin is een klassieke, Franse appeltaart die ondersteboven wordt gebakken. Doordat de taart ondersteboven wordt gebakken, blijft het bladerdeeg lekker knapperig. De smaak van tarte tatin is door de gekarameliseerde appeltjes echt verrukkelijk. Wij vinden hem dan ook heerlijk smaken als lekkernij bij een kopje koffie of thee, maar het is ook een perfect dessert. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze tarte tatin met appel en gezouten karamel kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd 8 personen
Een tarte tatin is een klassieke, Franse appeltaart die ondersteboven wordt gebakken. Doordat de taart ondersteboven wordt gebakken, blijft het bladerdeeg lekker knapperig. De smaak van tarte tatin is door de gekarameliseerde appeltjes echt verrukkelijk. Wij vinden hem dan ook heerlijk smaken als lekkernij bij een kopje koffie of thee, maar het is ook een perfect dessert. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze tarte tatin met appel en gezouten karamel kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 200 gram bruine basterdsuiker;
  • Halve eetlepel grof zeezout.

Overige benodigdheden:

  • 6 á 7 kleine appels;
  • 50 milliliter water;
  • 50 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • 1 rol vers bladerdeeg;
  • Pan 20 centimeter, ook geschikt voor oven;
  • Appelboor.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Donkere Basterdsuiker Van Gilse 600g
€ 1,79
+
BrandNewCake Zeezout Grof 1kg
€ 3,68
+

Recept

Het maken van de gekarameliseerde appels:

  1. Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor.
  2. Snijd de appels in tweeën.
  3. Doe de suiker in de pan en giet het water erbij.
  4. Smelt de suiker op een lage temperatuur.
  5. Zet het vuur hoger wanneer de suiker volledig is gesmolten en laat het 5 minuten doorkoken.
    Tip! Roer het niet door en kook het niet te bruin.
  6. Haal de pan van het vuur af en roer de boter er direct doorheen.
    Tip! Het mengsel gaat schuimen, dit is goed.
  7. Verdeel het zeezout eroverheen.
    Tip! Het zout gaat in het mengsel smelten.
  8. Leg de appel helften in de karamel met de gesneden kant naar boven.
  9. Leg ze zo dicht mogelijk tegen elkaar aan, ze krimpen nog tijdens het verwarmen.
  10. Snijd een partje in stukken en vul hier de lege plekken mee op.
  11. Zet de pan weer op een middelhoog vuur en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken.
  12. Haal de pan van het vuur en laat de appels volledig afkoelen.

Het maken van de tarte tatin:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven).
  2. Rol het bladerdeeg uit.
  3. Snijd een cirkel uit, die iets groter is dan de diameter van de pan.
  4. Leg het bladerdeeg op de appels.
  5. Vouw de rand voorzichtig naar binnen, over de appels aan de buitenkant.
    Tip! Zorg ervoor dat je de appels hierbij niet verplaatst.
  6. Prik met een scherp mes een klein gaatje in het midden van het deeg.
  7. Bak de tarte tatin in 30 minuten gaar.
  8. Laat hem na het bakken 5 minuten staan.
  9. Zet er een diep bord ondersteboven op.
  10. Draai alles vlug om en haal de pan eraf.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw tarte tatin met appel en caramel met ons!

Heb jij met dit recept tarte tatin met appel en caramel gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door ze te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreatie trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!

Flag of Germany