Een tarte tatin is een klassieke, Franse appeltaart die ondersteboven wordt gebakken. Doordat de taart ondersteboven wordt gebakken, blijft het bladerdeeg lekker knapperig. De smaak van tarte tatin is door de gekarameliseerde appeltjes echt verrukkelijk. Wij vinden hem dan ook heerlijk smaken als lekkernij bij een kopje koffie of thee, maar het is ook een perfect dessert. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze tarte tatin met appel en gezouten karamel kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 200 gram bruine basterdsuiker;
- Halve eetlepel grof zeezout.
Overige benodigdheden:
- 6 á 7 kleine appels;
- 50 milliliter water;
- 50 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
- 1 rol vers bladerdeeg;
- Pan 20 centimeter, ook geschikt voor oven;
- Appelboor.