• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Open appeltaart recept

Met dit recept kun je deze prachtige open appeltaart maken. Je zult vast al wel eens een standaard appeltaart hebben gemaakt. Daarom is het wel eens leuk om een appeltaart op een andere manier, zoals deze te maken. Lees snel verder voor het recept!

± 2 uur bereidingstijd 18 personen

Met dit recept kun je deze prachtige open appeltaart maken. Je zult vast al wel eens een standaard appeltaart hebben gemaakt. Daarom is het wel eens leuk om een appeltaart op een andere manier, zoals deze te maken. Lees snel verder voor het recept!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 500 gram Brand New Cake Taartbodem en Koekjes-mix;
  • 70 gram amandelmeel;
  • 90 gram suiker;
  • 1 eetlepel kaneel;
  • Vlaaipan 27 centimeter;
  • Brand New Cake bakspray.

Overige benodigdheden:

  • 2 eieren;
  • 180 gram ongezouten roomboter;
  • 3 appels Goudreinet.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Taartbodem en Koekjes-mix 500g
€ 4,39

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Molen de Hoop Amandelmeel 250gr
€ 7,39
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
BrandNewCake Kaneel Gemalen 130g
€ 5,98
+
BrandNewCake Bakspray 250ml
€ 4,69

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Kitchen Craft Vlaaipan / Quichepan Ø28x3cm
€ 26,69
+

Recept

  1. Doe 155 gram boter in een kom en mix dit tot een zalvige crème.
  2. Voeg de 500 gram BrandNewCake Taartbodem en Koekjes-mix en het ei aan de boter toe.
  3. Kneed dit tot een glad deeg en laat het deeg één uur opstijven in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 170 graden en spray het bakblik in.
  5. Rol het deeg uit tot een cirkel die groter is dan de bakvorm en een dikte van een halve centimeter.
  6. Leg het deeg in de bakvorm en druk de zijkanten voorzichtig tegen de rand en haal het overtollige deeg weg.
  7. Prik in de bodem gaatjes met een vork.
  8. Leg een vel bakpapier over de bodem heen en vul het bakblik met een blindbakvulling.
  9. Zet de bodem voor 20 minuten in de oven.
  10. Laat de bodem afkoelen.
  11. Doe de amandelmeel in een kom.
  12. Voeg hier de 25 gram boter, 70 gram suiker en het ei aan toe.
  13. Mix dit goed door elkaar heen.
  14. Verdeel de amandelvulling over de hele bodem.
  15. Schil en snijd de appels in dunne partjes.
  16. Doe de appelpartjes in een kom en voeg hier 2 eetlepels suiker en een eetlepel kaneel aan toe.
  17. Meng dit goed door elkaar heen.
  18. Leg de appelpartjes over de amandelvulling heen.
  19. Bak de appeltaart nog 30 minuten af.
  20. Laat de appeltaart goed afkoelen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Het serveren van de open appeltaart

Deze appeltaart heeft al een heerlijke smaak van zichzelf, maar je kunt hem natuurlijk altijd nog lekkerder maken. Serveer de taart bijvoorbeeld met een lekkere toef slagroom. Een bolletje vanille-ijs smaakt er ook niet verkeerd bij. En wat misschien nog wel het lekkerste is, maar wat vaak vergeten wordt, is een heerlijke warme vanille-saus die je over de appeltaart heen kunt gieten. 

Het bewaren van de open appeltaart

Je kunt de open appeltaart buiten de koelkast 1 tot 2 dagen bewaren. Als je de appeltaart in de koelkast bewaart blijft de taart tot 3 dagen goed. Als je hem langer dan 3 dagen wilt bewaren, kun je hem het beste invriezen. De taart blijft dan tot 3 maanden goed.

Deel jouw open appeltaart met ons!

Heb jij met dit recept een open appeltaart gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door ze te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreatie trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!

Flag of Germany