Ben jij een echte chocoladeliefhebber? Dan is ons torta caprese recept echt wat voor jou! Het is een chocolade-amandeltaart die oorspronkelijk komt uit Italië. Het fijne aan deze taart is dat die geen gluten bevat. Het gebak is namelijk op basis van amandelmeel. Dat is natuurlijk ideaal wanneer je op zoek bent naar een heerlijke glutenvrije taart recept. Heb je binnenkort een verjaardag of een ander leuk feestje op de planning staan? Dan is het heel erg leuk om deze taart te serveren. Het is namelijk weer eens wat anders dan tompouce en slagroomtaart. Lees snel verder voor ons torta caprese recept en ga lekker aan de slag!
Wat is torta caprese?
Torta caprese is een taart die oorspronkelijk komt van het Italiaanse eiland Capri. Dit gebak wordt voornamelijk gemaakt van pure chocolade en amandelmeel. Soms wordt ook een likeurtje aan het beslag toegevoegd en de taart gegarneerd met walnoten. Doorgaans wordt de taart gegarneerd met poedersuiker. Ter vergelijking met andere taarten, heb je dit gebak vrij snel op tafel staan. De taart is ook nog eens glutenvrij. Win-win noemen we dat!Benodigdheden uit onze webshop:
- 200 gram Callebaut Chocolade Callets Extra Puur (70,5%);
- 180 gram poedersuiker;
- 200 gram Molen de Hoop Amandelmeel;
- Taartpan Rond Gesiliconeerd Ø24cm;
- Bakspray.
Overige benodigdheden:
- 200 gram ongezouten roomboter;
- Snufje zout;
- 4 eieren, maat M.