• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Torta caprese recept

Ben jij een echte chocoladeliefhebber? Dan is ons torta caprese recept echt wat voor jou! Het is een chocolade-amandeltaart die oorspronkelijk komt uit Italië. Het fijne aan deze taart is dat die geen gluten bevat. Het gebak is namelijk op basis van amandelmeel. Dat is natuurlijk ideaal wanneer je op zoek bent naar een heerlijke glutenvrije taart recept. Heb je binnenkort een verjaardag of een ander leuk feestje op de planning staan? Dan is het heel erg leuk om deze taart te serveren. Het is namelijk weer eens wat anders dan tompouce en slagroomtaart. Lees snel verder voor ons torta caprese recept en ga lekker aan de slag!

Wat is torta caprese?

Torta caprese is een taart die oorspronkelijk komt van het Italiaanse eiland Capri. Dit gebak wordt voornamelijk gemaakt van pure chocolade en amandelmeel. Soms wordt ook een likeurtje aan het beslag toegevoegd en de taart gegarneerd met walnoten. Doorgaans wordt de taart gegarneerd met poedersuiker. Ter vergelijking met andere taarten, heb je dit gebak vrij snel op tafel staan. De taart is ook nog eens glutenvrij. Win-win noemen we dat!
± 1.5 uur bereidingstijd 8 personen
Ben jij een echte chocoladeliefhebber? Dan is ons torta caprese recept echt wat voor jou! Het is een chocolade-amandeltaart die oorspronkelijk komt uit Italië. Het fijne aan deze taart is dat die geen gluten bevat. Het gebak is namelijk op basis van amandelmeel. Dat is natuurlijk ideaal wanneer je op zoek bent naar een heerlijke glutenvrije taart recept. Heb je binnenkort een verjaardag of een ander leuk feestje op de planning staan? Dan is het heel erg leuk om deze taart te serveren. Het is namelijk weer eens wat anders dan tompouce en slagroomtaart. Lees snel verder voor ons torta caprese recept en ga lekker aan de slag!

Wat is torta caprese?

Torta caprese is een taart die oorspronkelijk komt van het Italiaanse eiland Capri. Dit gebak wordt voornamelijk gemaakt van pure chocolade en amandelmeel. Soms wordt ook een likeurtje aan het beslag toegevoegd en de taart gegarneerd met walnoten. Doorgaans wordt de taart gegarneerd met poedersuiker. Ter vergelijking met andere taarten, heb je dit gebak vrij snel op tafel staan. De taart is ook nog eens glutenvrij. Win-win noemen we dat!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 200 gram Callebaut Chocolade Callets Extra Puur (70,5%);
  • 180 gram poedersuiker;
  • 200 gram Molen de Hoop Amandelmeel;
  • Taartpan Rond Gesiliconeerd Ø24cm;
  • Bakspray.

Overige benodigdheden:

  • 200 gram ongezouten roomboter;
  • Snufje zout;
  • 4 eieren, maat M.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Callebaut Chocolade Callets Extra Puur (70,5%) 400g
€ 9,49
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
Molen de Hoop Amandelmeel 250gr
€ 7,39
+
Taartpan Rond Gesiliconeerd Ø24cm
€ 11,39
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
  2. Smelt de pure chocolade en de boter.
  3. Klop de eieren, poedersuiker en een snufje zout tot een luchtig beslag.
  4. Schenk het chocolademengsel hierbij in.
  5. Roer daarna het amandelmeel er goed doorheen.
  6. Spray de bakvorm in met de bakspray.
  7. Giet het beslag in de bakvorm.
  8. Bak de taart in 35 à 40 minuten goudbruin.
    Tip! Steek met een satéprikker in de taart. Als de prikker er bijna schoon uitkomt, is de taart gaar.
    Tip! Zorg ervoor dat je de taart niet te lang bakt, om de smeuïge textuur te behouden.
  9. Laat de taart goed afkoelen.
  10. Bestrooi de taart met poedersuiker.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Tover de taart om tot een volwaardig dessert!

Het leuke aan deze chocoladetaart is dat je ‘m vrij gemakkelijk kunt omtoveren tot een volwaardig nagerecht. Serveer een stukje van de taart met een bolletje vanilleijs en een lekker wafeltje erbij. Top de taart en/of het ijs af met wat (warme) chocoladesaus en je hebt een heerlijk dessert. Wil je een niet zo machtig toetje serveren? Serveer een stukje van dit gebak dan met een kopje espresso ernaast. Die combinatie is namelijk echt overheerlijk!

Hoe kun je de torta caprese het beste bewaren?

Met bovenstaand recept maak je een taart waaruit je ongeveer 10 stukjes kunt halen. Gaat de taart niet in 1 keer op? Of wil je de taart alvast van tevoren maken? Dan vind je het vast fijn om te weten dat je de lekkernij prima een poosje kunt bewaren. Het is belangrijk dat je de taart luchtdicht verpakt en in de koelkast bewaart. Als je dat doet, blijft dit gebak ongeveer 3 dagen goed.

Bekijk ook eens onze andere taart recepten!

Bak je graag regelmatig taarten? Neem dan zeker eens een kijkje op onze blog, want daarop hebben wij honderden taart & gebak recepten verzameld. Zo vind je er onder andere diverse recepten voor taarten met fruit zoals dit recept voor faisier en dit appeltaart recept. Of wat dacht je van een heerlijke chocolade fudge taart of een hazelnoot schuimtaart? Je vindt al onze taart recepten hier!

Laat jouw zelfgemaakte torta caprese aan ons zien!

Ga je zelf met dit recept torta caprese maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Maak een foto van jouw taart en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen.

Flag of Germany