• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Arretjescake bol met Maltesers recept

Arretjescake liefhebbers opgelet! Met dit recept maak je heel eenvoudig een heerlijke arretjescake die er net iets leuker uitziet dan een standaard arretjescake. Hierdoor kun je deze lekkernij perfect als dessert serveren. Wij hebben voor een extra lekkere smaak nog wat Maltesers erdoorheen gedaan. Dat zorgt voor een verrukkelijk eindresultaat. Wil jij deze deze arretjescake bol met Maltesers maken? Lees dan snel verder voor ons recept en ga lekker aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd ± 6.5 uur wachttijd 12 personen 5/5 (1 waardering)
Arretjescake liefhebbers opgelet! Met dit recept maak je heel eenvoudig een heerlijke arretjescake die er net iets leuker uitziet dan een standaard arretjescake. Hierdoor kun je deze lekkernij perfect als dessert serveren. Wij hebben voor een extra lekkere smaak nog wat Maltesers erdoorheen gedaan. Dat zorgt voor een verrukkelijk eindresultaat. Wil jij deze deze arretjescake bol met Maltesers maken? Lees dan snel verder voor ons recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 300 gram fijne suiker;
  • 1 zakje vanillesuiker;
  • 65 gram cacaopoeder;
  • Plasticfolie;
  • 50 gram Callebaut Chocolade Callets wit.

Overige benodigdheden:

  • 220 gram theebiscuitjes;
  • 3 eieren, maat M;
  • 170 gram Maltesers;
  • 250 gram ongezouten roomboter;
  • Bolvorm Ø15 centimeter;
  • Decoratie naar wens.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Mattisson Cacaopoeder Biologisch 100g
€ 4,49
+
Vershoudfolie 32cm x 20m
€ 3,69
+
Callebaut Chocolade Callets Wit (W2) 400g
€ 8,59
+
Dr. Oetker Vanillesuiker 80g (10x8g)
€ 1,89
+

Recept

  1. Klop in 2 minuten de eieren luchtig.
  2. Mix de cacaopoeder, vanillesuiker en suiker door de eieren heen.
  3. Smelt de boter en meng de gesmolten boter door het mengsel heen.
  4. Doe de biscuitjes in een plastic zak en rol er met een deegroller overheen.
  5. Meng de gemalen koekjes en de Maltesers door het chocolademengsel heen.
  6. Bekleed de bolvorm met plasticfolie.
  7. Doe het beslag in de vorm en druk het goed aan, zodat de bovenkant egaal is.
  8. Zet de vorm minimaal 6 uur in de koeling.
  9. Haal de vorm uit de koeling en stort ‘m op een bord/schaal.
  10. Haal de folie er voorzichtig af.
    Tip! De cake is een beetje plakkerig, maar dit komt goed als je deze later nog even koelt.
  11. Smelt de witte chocolade in de magnetron.
  12. Verdeel de gesmolten chocolade over de bovenkant van de bol.
  13. Versier de bol eventueel met eetbare decoratie.
  14. Zet de arretjescake bol een half uurtje in de koeling.
  15. Strooi er eventueel een beetje poedersuiker overheen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk ook eens onze andere dessert recepten!

Zoals wij in de inleiding al kort vertelden, kun je deze arretjescake bol perfect als dessert serveren. Eet jij dit gebak liever bij een kopje koffie of thee en maak je liever een ander dessert? Bekijk dan eens onze andere dessert recepten. Wij hebben namelijk een recept voor een heerlijke trifle, maar je zou bijvoorbeeld ook een lekkere pavlova kunnen maken. Het is immers maar net wat je zelf lekker vindt! Bekijk alle dessert recepten hier!

Het bewaren van de arretjescake bol

Wanneer er een paar plakjes arretjescake overblijven, hoef je ze uiteraard niet meteen weg te gooien. Je kunt de arretjescake goed verpakt 2 dagen in de koeling bewaren. 2 dagen is best wel kort, maar door de rauwe ei is het helaas niet mogelijk om het gebak langer in de koeling te bewaren. Uiteraard kun je de lekkernij wel gewoon invriezen. In de vriezer blijft de arretjescake tot 3 maanden goed.

Deel jouw arretjescake bol met ons!

Heb jij met dit recept een arretjescake bol gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door ze te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreatie trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!

Flag of Germany