• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Lepelgebak met bramen recept

Slecht nieuws over de bij: er zijn steeds minder van deze vlijtige bestuivers. Dat is niet alleen een veeg teken voor de natuur, maar ook voor allerlei telers van groente en fruit. Daarom vandaag een ode aan de bij én alle telers van zomerfruit! In dit lepelgebakje stelen honing en verse bramen de show. In de natuur zijn de bramen nog niet rijp, maar bij de groenteman en in de diepvries liggen ze al wel en o, wat zijn ze toch mooi met die chique dieppaarse kleur en die mooie glans. Met de honing bakten we een smaakvolle cake voor de tussenlaagjes en van de bramen maakten we een mooie dieprode coulis. Met aardbeien of frambozen gaat dit trouwens ook prima. Lees snel verder voor ons lepelgebak met bramen recept en ga lekker aan de slag!
± 1.5 uur bereidingstijd 6 personen
Slecht nieuws over de bij: er zijn steeds minder van deze vlijtige bestuivers. Dat is niet alleen een veeg teken voor de natuur, maar ook voor allerlei telers van groente en fruit. Daarom vandaag een ode aan de bij én alle telers van zomerfruit! In dit lepelgebakje stelen honing en verse bramen de show. In de natuur zijn de bramen nog niet rijp, maar bij de groenteman en in de diepvries liggen ze al wel en o, wat zijn ze toch mooi met die chique dieppaarse kleur en die mooie glans. Met de honing bakten we een smaakvolle cake voor de tussenlaagjes en van de bramen maakten we een mooie dieprode coulis. Met aardbeien of frambozen gaat dit trouwens ook prima. Lees snel verder voor ons lepelgebak met bramen recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 60 gram lichtbruine basterdsuiker;
  • 200 gram + 1 eetlepel honing;
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel;
  • 400 milliliter slagroom;
  • 4 eetlepels kristalsuiker;
  • Taartpan PME Vierkant 17,5x17,5x10cm;
  • 6 x Lepelgebak Cups;
  • Patisse bakpapier;
  • Spuitzak;
  • Brand New Cake Spuitmondje open ster #1M.

Overige benodigdheden:

  • 150 gram ongezouten roomboter;
  • 3 eieren, maat M;
  • Snufje zout;
  • 250 gram diepvries bramen;
  • 2 citroenen;
  • 250 gram mascarpone.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Lichte Basterdsuiker Van Gilse 600g
€ 1,79
+
Bloemenhoning Biologisch 375 gram
€ 7,70
+
Molen de Hoop Zelfrijzend bakmeel 1kg
€ 3,49
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Taartpan PME Vierkant 17,5x17,5x10cm
€ 16,59
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #1M
€ 1,98
+
Lepelgebak Cups zonder deksel 210cc
€ 0,54
+
  • 1 x € 0,54
    Totaal: € 0,54
  • 10 x € 0,50
    Totaal: € 4,96
    9% korting
  • 25 x € 0,46
    Totaal: € 11,50
    16% korting
  • 100 x € 0,44
    Totaal: € 43,56
    20% korting
  • 296 x € 0,39
    Totaal: € 114,61
    29% korting
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+

Recept

Het maken van de cake:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Mix de roomboter en de basterdsuiker romig.
  3. Meng de eieren 1 voor 1 door de boter heen.
  4. Zeef het bakmeel en mix het samen met het zout en de honing door de boter heen.
  5. Mix het geheel door tot een glad beslag.
  6. Bekleed de taartpan met bakpapier.
  7. Giet het beslag in de taartpan.
  8. Bak de cake in 50 minuten goudbruin en gaar.
  9. Verwijder het bakpapier en laat de cake volledig afkoelen.
  10. Snijd de cake horizontaal door en vervolgens in kleine plakjes.
    Tip! Zorg ervoor dat deze plakjes in de glaasjes passen.

Het maken van de bramencoulis:

  1. Laat de diepvries bramen ontdooien.
  2. Pureer de ontdooide bramen met 1 eetlepel honing en sap van 1 citroen.

Het maken van de roomlaag:

  1. Klop 200 milliliter slagroom met 2 eetlepels suiker stijf.
  2. Klop de mascarpone los.
  3. Meng de mascarpone door de slagroom heen.
  4. Meng het sap en de rasp van 1 citroen ook door de crème heen.

Het maken van de lepelgebakjes met bramen:

  1. Klop de overige 200 milliliter slagroom met 2 eetlepels stijf.
  2. Bevestig het spuitmondje aan de spuitzak.
  3. Doe de slagroom in de spuitzak.
  4. Doe een plakje honingcake in de lepelgebak cups.
  5. Verdeel daar een laagje bramencoulis en een laagje room overheen.
  6. Herhaal de bovenste 2 stappen een paar keer.
  7. Spuit tot slot een toef slagroom op de gebakjes.
  8. Garneer de bovenkant met verse bramen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk ook eens onze andere recepten!

Ben jij gek op bakken en houd je ervan om regelmatig nieuwe recepten uit te proberen? Dan vind je het vast leuk om te lezen dat wij ruim 1.300 recepten op onze blog hebben verzameld en onze blog wekelijkse blijven aanvullen met nieuwe recepten. Zo vind je er allerlei lekkere taart recepten en recepten voor heerlijke desserts, maar hebben wij ook ruim 90 hartige recepten online staan. Met deze hartige recepten kun je zelf de lekkerste hartige hapjes maken. Dit recept voor hartige soesjes is dan ook zeker een aanrader. Bekijk al onze recepten hier!

Laat aan ons jouw zelfgemaakte lepelgebak met bramen zien!

Ben jij van plan om met ons recept lepelgebak met bramen te maken? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe de gebakjes zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany