• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

High tea recepten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 18

per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 18

per pagina
Pagina
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Mix de droge ingrediënten met de margarine door elkaar in een keukenmachine.
  3. Voeg daarna de 2 eieren en de yoghurt toe en vermeng het tot een bal (nu lijkt het op brooddeeg).
  4. Kneed het deeg op het aanrecht glad en rol het daarna uit tot ongeveer een lap van 2 cm dik.
  5. Steek met de steker rondjes uit het uitgerolde deeg.
  6. Bak de scones in een voorverwarmde oven in 12 tot 15 minuten goudbruin.
  7. Nou is het tijd voor de lemoncurd. Laat hiervoor de boter, suiker, citroenrasp en -sap op het vuur smelten in een pan met een dikke bodem.
  8. Voeg de losgeklopte eieren toe. Goed blijven roeren met de garde.
  9. Verwarm het mengsel heel zachtjes totdat het bindt. Als de lemon curd zo dik is als vla, kun je de pan van het vuur halen.
  10. Vul een goed schoongemaakt potje met de lemon curd en laat deze afkoelen (in de koelkast is het zo’n 2 weken houdbaar).

Handige informatie

Wat is een high tea precies?

De high tea zoals we hem in Nederland kennen, heet in Engeland eigenlijk Afternoon tea. Er wordt namelijk het moment mee bedoeld dat tussen de lunch en het avondeten (zo rond 16.00 uur) in zit. Tijdens dit moment worden thee en wat lekkere hapjes genuttigd. In Engeland staat de term high tea voor de simpele avondmaal die arbeiders vroeger aten. Zij nuttigden de maaltijd vaak op hoge stoelen, vandaar de naam high tea. Beide termen en gebruiken komen dus oorspronkelijk uit Engeland, maar in Nederland gebruiken we de term high tea voor het tafereel dat in Engeland afternoon tea heet. Nederland is trouwens niet het enige land waarin de term high tea hiervoor in de plaats wordt gebruikt. Dit gebeurt in vrijwel elk ander land, behalve in Engeland. Niemand weet precies hoe dat is ontstaan.

 

Het ontstaan van de afternoon tea

Het verhaal gaat dat rond 1800 de kerosine lampen werden uitgevonden en dat vrijwel iedere welgestelde persoon zo’n lamp in huis had. Dankzij de lamp bleven deze mensen langer op, waardoor ze ook hun avondmaal later op de dag nuttigden, zo rond 20.00 uur/21.00 uur. Zodoende ontstond er een groot gat tussen de lunch en het avondeten. Het schijnt dat hertogin Anna, de 7e duchess van Bedford, dagelijks rond 16.00 uur alweer trek kreeg en daarom de afternoon tea in het leven riep. Dat is dus de high tea zoals wij hem nu kennen. Al snel namen veel andere welvarende mensen dit gebruik over.

 

High tea hapjes

Tegenwoordig kun je vrijwel elk zoet en hartig hapje bij een high tea serveren. Traditionele high tea hapjes zijn onder andere scones en kleine gebakjes. Hapjes van chocolade, zoals brownies of bonbons mogen tijdens een high tea niet ontbreken. Naast zoete hapjes kun je ook heel goed hartige high tea hapjes serveren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sandwiches, pizzabroodjes en mini quiches.

 

High tea recepten

Baktotaal heeft voor jou de lekkerste high tea recepten verzameld. Hierdoor wordt het heel eenvoudig om een heerlijke high tea te organiseren. Je hoeft alleen nog maar een pot thee te zetten en het feest kan beginnen. Scroll snel naar beneden om onze high tea recepten te kunnen zien!

 

Flag of Germany