Ken jij het buttercream board al? Het buttercream board, oftewel botercrème bord, is de nieuwste trend in de bak- en kookwereld. Uiteraard konden wij niet achterblijven en moesten wij onze eigen versie van dit bord vol crème en lekkere snacks maken. Omdat wij botercrème wat machtig vinden, besloten we om crème chantilly en Zwitserse room te gebruiken. Met de Brand New Cake Crème Chantily mix is die crème zo gemaakt. Lees snel verder voor ons recept en ga lekker aan de slag!
Wat is een buttercream board?
Een buttercream board (cream board, crème board of botercrème bord) is afgeleid van de Amerikaanse trend butterboard. Op een butterboard vind je verschillende smaakjes zachte boter of roomkaas en allerlei kleine (hartige) hapjes die je in de boter kunt dippen. Het buttercream board is hiervan de zoete tegenhanger. Op dit bord vind je namelijk een zoete crème (vaak botercrème) in verschillende smaakjes met daarnaast kleine, zoete hapjes. Je kunt elke gewenste crème maken (wij kozen voor Crème Chantilly en Zwitserse room) en de crème helemaal naar wens op smaak maken. Uiteraard kun je ook zelf kiezen welke zoete hapjes je naast de crème op het bord serveert. Je kunt een cream board dus helemaal naar jouw wens maken en dat vinden wij zo leuk aan deze trend!Benodigdheden uit onze webshop:
- 200 gram Brand New Cake Crème Chantilly-mix;
- 100 gram Brand New Cake Banketbakkersroom-mix;
- 2 druppels LorAnn Smaakstof Emulsie Kers;
- 1 eetlepel Patidess Smaakpasta Speculaas;
- 1 eetlepel BrandNewCake Hazelnoot Praliné Vulling;
- Ondergrond (wij gebruikten een cakedrum).
*Met de hoeveelheid crème die wij maken, kun je het bord twee keer opspuiten.
Overige benodigdheden:
- Hapjes naar keuze.
- Strooisels en garnering naar keuze.
- 270 milliliter halfvolle melk;
- 250 milliliter slagroom;
- 250 milliliter water.
Wij gebruikten als hapjes en garnering:
- Cupcakes;
- Brownies;
- Aardbeien;
- American Cookies;
- Oreo koekjes;
- Oreo Cookie Crumbles;
- Caramelblokjes;
- Karamelsaus;
- Brand New Cake Confetti Hartjes mix.