• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Chocoladerepen recepten

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina

Alle chocoladerepen recepten

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
  1. Smelt 200 gram chocolade au bain-marie.
  2. Tempereer de gesmolten chocolade met de 100 gram overgebleven chocolade tot de juiste temperatuur.
  3. Leg ondertussen de ingrediënten klaar die je in of op de reep als vulling wilt hebben.
  4. Vul de chocoladevormen met chocolade, maar zorg dat er voldoende ruimte overblijft voor de ingrediënten.
  5. Tik een paar keer met de chocoladevorm op tafel, zodat de chocolade zich geleidelijk verspreid en eventuele luchtbelletjes verdwijnen.
  6. Strooi de door jou gekozen decoratie op de chocolade en druk dit licht aan. Wil je de decoratie liever echt in de reep hebben? Roer ze dan door de chocolade voordat je deze in de chocoladevorm giet. Zorg er hierbij voor dat je niet te lang wacht met het gieten, de chocolade dient vloeibaar te blijven.
  7. Geef de chocolade voldoende tijd om uit te harden .
  8. Zodra de chocolade stijf is geworden, kun je de repen uit de vorm lossen.

Handige informatie

Chocoladerepen recepten 

Chocolade, wie houdt daar nou niet van? Chocolade is in allerlei verschillende smaken verkrijgbaar, waardoor voor vrijwel iedereen wel een smaakje is die diegene lekker vindt. Chocolade kun je zo opeten, maar je kunt er ook diverse creaties mee maken zoals chocoladerepen. Uiteraard kun je chocoladerepen gewoon kopen in de winkel, maar het is heel erg leuk om ze zelf te maken. Bovendien zijn zelfgemaakte repen het allerlekkerst. Ben je benieuwd naar hoe je zelf een heerlijke chocoladereep kunt maken? Bekijk dan de chocoladerepen recepten die wij op deze pagina hebben verzameld en ga aan de slag! 

Waarom zelf chocoladerepen maken? 

Er zijn meerdere redenen om met onze chocoladerepen recepten aan de slag te gaan. De eerste reden is dat wij zelfgemaakte chocoladerepen veel lekkerder vinden dan kant-en-klaar repen. Nog een andere belangrijke reden is dat je een chocoladereep helemaal naar je eigen wens kunt maken en je daardoor een reep krijgt die jijzelf het allerlekkerste vindt. Je kunt namelijk alles aan de reep zelf bepalen. Zo bepaal je zelf welke soort chocolade je gebruikt of je de reep vult en waarmee je de reep vult en of je nog wat ander lekkers in de reep of er bovenop doet. Je kunt ook laagjes maken van verschillende soorten chocolade, om zodoende een verrassende reep te krijgen. Je kunt dus zelf allerlei variaties maken op de standaard chocoladereep en dát maakt het nou juist zo leuk om met onze chocoladerepen recepten aan de slag te gaan. 

Met welke chocolade kun je het beste chocoladerepen maken? 

Om chocoladerepen te maken, raden we aan om chocolade callets te gebruiken. Door het kleine formaat, zijn de callets eenvoudiger te smelten dan andere soorten chocolade. Voor het maken van chocoladerepen, moet chocolade worden gesmolten zodat het in een chocoladereep mal kan worden gegoten. Wij raden aan om chocolade callets van het merk Callebaut te gebruiken. Dit merk staat wereldwijd bekend om het leveren van chocolade van hoogwaardige kwaliteit. Hoe beter de kwaliteit van chocolade, hoe groter de kans is dat je een mooi en lekker eindresultaat krijgt. Als je chocolade van Callebaut gebruikt, weet je dus zeker dat je een kwalitatief goed product gebruikt. 

Welke chocoladesmaak kun je het beste kiezen? 

Eigenlijk kun je met elk chocoladesmaak wel een chocoladereep maken. 

De smaakjes waaruit je kunt kiezen zijn:  

  • Extra pure chocolade 

  • Pure chocolade 

  • Melkchocolade 

  • Donkere melkchocolade 

  • Witte chocolade 

  • Ruby chocolade 

  • Gold chocolade 

Pure chocolade en melkchocolade zijn de makkelijkste chocoladesmaken om mee te werken. Toch kun je ook met de andere smaakjes prima een chocoladereep maken. Houd hiervoor goed de recepten of de gebruikswijze op de verpakking van de chocolade in de gaten. 

Waarmee kun je chocoladerepen vullen? 

Voor het maken van chocoladerepen kun je dezelfde vullingen gebruiken als voor het maken van bonbons. Van ganache tot aan hazelnootpasta en van praliné tot aan salted caramel. Het is maar net wat je zelf lekker vindt. Op deze pagina vind je alle chocolade vullingen die op Baktotaal.nl verkrijgbaar zijn. 

Garneer een chocoladereep ook eens! 

Wist je al dat je een zelfgemaakte chocoladereep heel goed kunt garneren? Het is door de jaren heen enorm populair geworden om te doen, omdat het een chocoladereep nóg lekkerder maakt. Zo kun je chocoladerepen garneren met mini marshmallows, stukjes snoep, bakvaste chocolade chunks, nootjes, smarties en nog veel meer! 

Wat heb je nog nodig om chocoladerepen te maken? 

Als eerste heb je natuurlijk chocolade nodig. Zorg ervoor dat de chocolade die je gebruikt van hoogwaardige kwaliteit is, zodat het makkelijker wordt om een prachtig én lekker eindresultaat te krijgen. Daarnaast heb je sowieso een chocoladereep mal nodig waarin je de chocolade kunt gieten. Wil je dat jouw reep een vulling en/of topping heeft? Dan is het natuurlijk handig om ook een vulling en/of topping in huis te hebben. Daarnaast is het handig om een hittebestendige kom bij de hand te hebben om de chocolade in te smelten. Met een krabber kun je de overige chocolade van de mal halen, dus het is ook handig om een krabber in huis te hebben. Volg je één van onze recepten? Dan staat bij elk recept duidelijk aangegeven wat je ervoor nodig hebt.  

Shop jouw chocolade benodigdheden op Baktotaal!  

Lijkt het jou wel wat om zelf een chocoladereep te maken? Kies dan uit onze chocolade repen recepten een recept uit en bestel de benodigdheden op Baktotaal.nl. Hoe sneller je in onze webshop bestelt, hoe sneller je jouw aankoop in huis hebt en zelf chocoladerepen kunt gaan maken. 

Flag of Germany