• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Chocolade kerstboom met noten recept

Tijdens Kerst eten we vaak al genoeg ongezonde lekkernijen. Het is dus ook wel eens lekker om iets te eten wat niet zo ongezond is. Maak daarom eens deze chocolade kerstboom met noten! Door de pure chocolade is de kerstboom helemaal niet zo heel ongezond en kun je toch genieten van wat lekkers. Lees snel verder om te zien hoe je zelf een verrukkelijke chocolade kerstboom kunt maken.
± 1.5 uur bereidingstijd 12 personen 4.7/5 (3 waarderingen)
Tijdens Kerst eten we vaak al genoeg ongezonde lekkernijen. Het is dus ook wel eens lekker om iets te eten wat niet zo ongezond is. Maak daarom eens deze chocolade kerstboom met noten! Door de pure chocolade is de kerstboom helemaal niet zo heel ongezond en kun je toch genieten van wat lekkers. Lees snel verder om te zien hoe je zelf een verrukkelijke chocolade kerstboom kunt maken.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 400 gram Callebaut Chocolade Callets Puur;
  • 125 gram Molen de Hoop Walnoten;
  • 125 gram Brand New Cake Pistachenoten;
  • 125 gram Molen de Hoop Pecannoten;
  • 75 gram Molen de Hoop Fruitmix;
  • Bakpapier;
  • Set 6 ronde bakringen/uitstekers (met een diameter van 2, 4, 6, 8, 10 en 12 cm);
  • 2 taartkartons goud met een diameter van 14 centimeter;
  • Eventueel: poedersuiker.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Callebaut Chocolade Callets Puur (811) 400g
€ 8,99
+
Molen de Hoop Walnoten middel 250gr
€ 6,29
+
Molen de Hoop Pecannoten 150gr
€ 6,29
+
Molen de Hoop Gekonfijt Fruit Mix 100gr
€ 3,08
+
PME Uitstekers Rond Glad RVS 19-delig
€ 26,89
+
Taartkarton Goud/Wit Ø14cm per stuk
€ 0,16
+
  • 1 x € 0,16
    Totaal: € 0,16
  • 10 x € 0,15
    Totaal: € 1,45
    8% korting
  • 25 x € 0,13
    Totaal: € 3,33
    15% korting
  • 50 x € 0,12
    Totaal: € 6,05
    23% korting
  • 100 x € 0,11
    Totaal: € 10,89
    31% korting
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
Pistachenoten 90g
Normale prijs € 4,79 Speciale prijs € 4,07
+

Recept

Het maken van de chocolade schijven:

  1. Leg de noten op een snijplank en snijd ze in stukjes.
  2. Smelt 200 gram chocolade au bain-marie.
    Tip! Zorg ervoor dat de chocolade de juiste temperatuur heeft.
  3. Roer 100 gram chocolade erdoorheen, totdat alle callets zijn gesmolten.
  4. Leg de verschillende maten bakringen op het bakpapier.
  5. Giet een dun laagje chocolade in een bakring en strijk dit glad met de achterkant van een theelepel.
  6. Strooi de noten en vruchtjes eroverheen.
  7. Doe dit ook bij de volgende bakring.
  8. Haal de eerste ring van de chocolade af, nadat de tweede ring is gevuld.
    Tip! Op deze manier loopt de chocolade niet meteen uit en hardt de ene schijf chocolade ook niet tegen de andere schijf chocolade uit.
  9. Herhaal stap 5 tot en met 8 met alle bakringen.
  10. Vul de grootste bakring in totaal 4 keer en de andere bakringen in totaal 2 keer.
    Tip! Je maakt namelijk 2 chocolade kerstbomen.
  11. Laat alle chocolade goed uitharden op het werkblad.
    Tip! Je kunt de chocolade ook 20 minuten in de koeling leggen.

Het opbouwen van de chocolade kerstboom:

  1. Smelt de overige 100 gram chocolade.
  2. Doe de chocolade in de spuitzak.
  3. Spuit een dot chocolade in het midden op het taartkarton.
  4. Leg de grootste schijf hier op.
  5. Spuit op deze schijf een dot chocolade en leg er nog een grote schijf op.
  6. Spuit er weer een dot op en leg de een na grootste schijf erop.
  7. Herhaal dit totdat de kerstboom van groot naar klein is opgebouwd.
  8. Doe dit ook met de andere schijven.
  9. Laat de chocolade tussen de schijven uitharden.
  10. Strooi er eventueel wat poedersuiker overheen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw chocolade kerstboom met noten met ons!

Heb jij met ons recept zelf heerlijke chocolade kerstbomen gemaakt? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto ook nog eens delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany