• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Kerstman taart recept

Wil jij lekker uitpakken voor Kerst? Dan moet je echt eens deze te gekke kerstman taart maken. Naast dat deze taart er super leuk en schattig uitziet, smaakt die ook nog eens heerlijk! Uiteraard kun je met dit gebak helemaal los gaan en er je eigen draai aan geven. Met deze taart scoor jij sowieso punten tijdens het kerstdiner. Lees dus snel verder voor dit kerstman taart recept en ga lekker aan de slag!
± 3 uur bereidingstijd ± 1.5 uur wachttijd 14 personen 5/5 (3 waarderingen)
Wil jij lekker uitpakken voor Kerst? Dan moet je echt eens deze te gekke kerstman taart maken. Naast dat deze taart er super leuk en schattig uitziet, smaakt die ook nog eens heerlijk! Uiteraard kun je met dit gebak helemaal los gaan en er je eigen draai aan geven. Met deze taart scoor jij sowieso punten tijdens het kerstdiner. Lees dus snel verder voor dit kerstman taart recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 265 gram BrandNewCake Biscuit-mix;
  • Taartpan PME rond Ø15 x 10cm;
  • 500 gram BrandNewCake Botercrème mix;
  • BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #8B;
  • BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #4B;
  • BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #22;
  • BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #1M;
  • BrandNewCake Spuitmondje Glad #8;
  • Wilton spuitmondje #2A;
  • BrandNewCake Kleurstof Gel, Super geel, donker groen en roze;
  • RD Kleurstof ProGel Red;
  • LorAnn Super Sterke Smaaktstof Champagne;
  • BrandNewCake Wegwerp Spuitzak;
  • ReggeVallei Taartvulling Aardbeien-Frambozen;
  • BrandNewCake Paletmes / Glaceermes 20cm;
  • PME Schraper Rechthoek 9,3 x 13,3cm;
  • Kartonnetje;
  • Bakpapier;
  • Taartzaag;
  • BrandNewCake Musketzaad Wit 80gr.

Overige benodigdheden:

  • 4 eieren, maat M;
  • 525 gram water;
  • 750 gram ongezouten roomboter.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Biscuit-mix 500g
€ 4,49
+
Taartpan PME rond Ø15 x 10cm
€ 10,68
+
BrandNewCake Botercrème mix 500g
€ 5,49
+
BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #8B
€ 1,98
+
BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #4B
€ 1,98
+
BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #22
€ 1,98
+
BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #1M
€ 1,98
+
BrandNewCake Spuitmondje Glad #8
€ 1,89
+
Wilton Spuitmondje #2A
€ 2,29
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Super Geel 35gr
€ 3,29
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Donker Groen 35gr
€ 3,29
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Roze 35gr
€ 3,29
+
RD Kleurstof ProGel Red 25 gram
€ 4,19
+
LorAnn Super Sterke Smaakstof Champagne 3,7ml
€ 1,99
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
ReggeVallei Taartvulling Aardbeien-Frambozen 250g
€ 4,19
+
BrandNewCake Paletmes / Glaceermes 20cm
€ 7,49
+
PME Schraper Rechthoek 9,3 x 13,3cm
€ 1,79
+
Taartkarton Zilver/Wit Ø24cm per stuk
€ 0,45
+
  • 1 x € 0,45
    Totaal: € 0,45
  • 10 x € 0,40
    Totaal: € 3,99
    11% korting
  • 25 x € 0,38
    Totaal: € 9,38
    16% korting
  • 50 x € 0,36
    Totaal: € 18,15
    19% korting
  • 100 x € 0,31
    Totaal: € 31,46
    30% korting
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+
Wilton Taartzaag 25 cm
€ 3,99
+
BrandNewCake Musketzaad Wit 80gr.
€ 2,79
+

Recept

Het maken van de biscuit:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (heteluchtoven 160 graden).
  2. Meng 260 gram Biscuit-mix met 4 eieren en 25 milliliter water.
  3. Klop het beslag 7 tot 8 minuten op de hoogste snelheid.
  4. Mix daarna nog 2 tot 3 minuten op lage snelheid na.
  5. Vet de taartpan in met bakspray.
  6. Neem de helft van het beslag en kleur dit rood.
    Tip! Na het bakken wordt het feller van kleur, dus je beslag mag lichtrood zijn.
  7. Doe het rode beslag weer bij de rest in de kom en roer 1 keer door
  8. Doe het beslag in de taartpan.
  9. Bak de taart in 30-35 minuten gaar.
    Tip!
    Dit is te veel beslag voor deze bakpan. De taart wordt hoger dan 10 centimeter.
    Tip! Zet een strook bakpapier van 14 cm hoog in je bakpan tegen de zijkanten of bak het biscuit in 2 delen tegelijk in 2 taartpannen.

Het maken van de botercrème:

  1. Meng 500 gram Botercrème-mix met 500 milliliter water.
  2. Laat dit mengsel minimaal 1 uur opstijven op kamertemperatuur.
  3. Klop 750 gram ongezouten roomboter in circa 5 minuten los.
  4. Voeg het mengsel in gedeeltes toe aan de boter.
  5. Mix het geheel door tot een gladde crème.
  6. Breng de crème op smaak met de smaakstof.
  7. Mix 300 gram botercrème rood.
  8. Bevestig spuitmondje 4B aan een spuitzak.
  9. Doe de rode crème in deze zak.
  10. Maak 375 gram botercrème groen en stop deze in een zak zonder spuitmondje.
  11. Knip de punt van deze zak af.
  12. Kleur voor de ogen 30 gram botercrème zwart.
  13. Bevestig spuitmondje 8 aan de spuitzak en doe hier de zwarte botercrème.
  14. Meng 150 gram botercrème met een beetje geel en roze, totdat je een mooi perzikkleurtje krijgt.
  15. Stop deze crème in een spuitzak waaraan spuitmondje 2A zit bevestigd.
  16. Kleur niet de botercrème die over is, die doe je in een spuitzak met spuitmondje 22.

Het vullen van de taart:

  1. Snijd de taart in 4 plakken.
  2. Stapel de taart zo op, dat er een bolle plak bovenop ligt.
  3. Vul elke laag met groene botercrème en jam
  4. Smeer een dunne laag botercrème om de hele taart.
  5. Koel de taart voor minimaal 10 minuten.

Het opspuiten van de taart:

  1. Smeer een dikke laag perzikkleurige crème waar het gezicht komt.
  2. Spuit met spuitmondje 8B de toefjes van de baard onderaan en deels over het perzikkleurige stuk aan de zijkanten ga je, over het perzikkleurige deel ook omhoog. bedek de hele taart zijkant die groen is met toefjes.
    Tip! Blijf ongeveer 1 cm van de bovenkant af.
  3. Spuit de bovenkant van de taart op met rode toeven met spuitmondje 4B.
    Tip! Dit mag een dikke laag van toefjes op elkaar worden, om de bolling van de muts te krijgen.
  4. Aan de zijkant ga je op 1 plaats 8 cm naar beneden voor het spuiten van de punt van de muts.
  5. Met blanke botercrème en spuitmondje 1M spuit je nu een bolletje aan de muts
  6. Maak de witte rand van de muts door rozetten te spuiten langs de hele bovenrand van de taart.
    Tip! Een rozet spuit je als volgt: Begin in het midden en draai met je spuitmondje steeds een grotere cirkel. Is de rozet groot genoeg? Stop met knijpen en maak de ronde beweging af.
  7. Spuit nu met spuitmondje 2A en de perzik crème de neus.
  8. Spuit onder de neus met spuitmondje 1M de snor.
  9. Spuit met zwart op dezelfde manier als de neus, de 2 ogen.
  10. Plaats een wit musketzaad in elk oog..
  11. Spuit met Spuitmondje 22 de wenkbrauwen.
    Tip! Met de rest van deze spuitzak kun je mooi de kleine openingen tussen de witte toeven opvullen, zodat je nergens meer groen ziet.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Laat aan ons jouw zelfgemaakte kerstman taart zien!

Heb jij ook met ons recept een toffe kerstman taart gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw bakcreatie niet alleen zien maar ook delen met onze volgers!
Flag of Germany