Je hebt vast al eens van gehoord van linzertorte, ook wel linzertaart genoemd. Het is een traditioneel Oostenrijks gebak met een bodem van zandkoekdeeg en een lekkere vruchtenjam als vulling. Er komen trouwens geen linzen aan te pas, iets wat veel mensen wel denken. Het gebak zit een beetje tussen een taart en een vlaai in en dat maakt het extra leuk om ‘m eens te maken. Lees dus snel verder voor ons linzertorte recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 300 gram patentbloem;
- 200 gram amandelmeel;
- 200 gram ReggeVallei Taartvulling Zomerfruit 250g;
- 150 gram fijne kristalsuiker;
- 1 theelepel vanille-extract;
- Quichevorm met een losse bodem en een diameter van 24 centimeter;
- Culpitt Plunger Cutter Set Hartjes 3st.;
- Deegroller;
- Bakspray;
- Bakpapier.
Overige benodigdheden:
- 200 gram roomboter, op kamertemperatuur;
- 1 ei, maat M;
- Een theelepel kaneel;
- Snufje keukenzout.