Het is natuurlijk geen echte Kerst zonder een lekkere kerststol op tafel. Met dit recept voor een kerststol met boterstolpoeder, bak je jouw stol zoals de lokale bakker dat doet. De stol is rijkelijk gevuld met rozijnen, sukade, oranjesnippers, echte amandelspijs en afgemaakt met heerlijke amarena kersen. Je krijgt dus een heerlijk luxe en goed gevuld brood. Je kunt nog ervoor kiezen om 50 gram noten door het deeg heen te doen als je dat lekker vindt. Lees snel verder voor ons kerststol met boterstolpoeder recept en ga aan de slag!
Wat boterstolpoeder?
Boterstolpoeder is een broodverbeteraar die specifiek gemaakt is voor kerst- en paasstollen. De poeder geeft een extra malsheid, houdbaarheid en smaak aan je brood. In deze poeder zitten alle vet- en smaakstoffen al verwerkt. Daardoor hoef je zelf geen extra boter, kruiden en/of specerijen aan het deeg toe te voegen. De poeder zorgt er ook voor dat de stol wat langer mals en zacht blijft. Je kunt dus heel goed deze poeder gebruiken als je wat langer van jouw kerststol wilt kunnen genieten!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 400 gram Molen de Hoop Amerikaanse Patentbloem;
- 8 gram bakkerszout;
- 13 gram Bruggeman Instant Gist;
- 120 gram Molen de Hoop Boterstolpoeder;
- 250 gram Molen de Hoop Gele Rozijnen;
- 125 gram Molen de Hoop Blauwe Rozijnen;
- 25 gram Molen de Hoop Sukade;
- 25 gram Molen de Hoop Oranjesnippers;
- 250 gram Brand New Cake Amandelspijs;
- Decoreersneeuw;
- Deegkrabber kunststof asymmetrisch 12 x 8,6 cm (zwart);
- Beslagkom kunststof, 28 cm;
- Patisse Koel/Druip Rooster 40x25cm;
- BrandNewCake Digitale Thermometer -50 tot 300°C;
- Patisse Bakpapier vellen 38x30cm 20st;
- Kwast Hout / Natuurhaar 3,8cm (20cm);
- Zeef RVS Set/3;
- Städter Houten Deegroller 45,5cm.
Overige benodigdheden:
- 252 gram water;
- 1 eetlepel losgeklopt ei;
- 30 gram gesmolten ongezouten roomboter;
- Weegschaal;
- Bubbeltjesfolie;
- Planeetmenger met deeghaak;
- Bakplaat;
- Vershoudfolie.