• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Rendier arretjescake recept

Tijdens de feestdagen mogen lekkernijen natuurlijk niet ontbreken. Eén ding wat bij veel chocoladeliefhebbers geliefd is, is arretjescake. Inmiddels kennen we allemaal wel een standaard arretjescake. Daarom leek het ons leuk om er een eigen twist aan te geven en zodoende hebben wij deze grappige rendier arretjescake gemaakt. Deze rendiertjes zijn super leuk om samen met jouw kind(eren) te maken en te serveren tijdens de feestdagen. Lees snel verder voor ons rendier arretjescake recept en ga lekker aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd ± 3 uur wachttijd 8 personen 5/5 (3 waarderingen)
Tijdens de feestdagen mogen lekkernijen natuurlijk niet ontbreken. Eén ding wat bij veel chocoladeliefhebbers geliefd is, is arretjescake. Inmiddels kennen we allemaal wel een standaard arretjescake. Daarom leek het ons leuk om er een eigen twist aan te geven en zodoende hebben wij deze grappige rendier arretjescake gemaakt. Deze rendiertjes zijn super leuk om samen met jouw kind(eren) te maken en te serveren tijdens de feestdagen. Lees snel verder voor ons rendier arretjescake recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 100 gram cacaopoeder;
  • 200 gram witte basterdsuiker;
  • 8 stuks rode gekonfijte kersen (bigarreaux);
  • 250 gram Callebaut Chocolade Callets Melk;
  • 250 milliliter slagroom;
  • Brand New Cake Ouwel Oogjes Assortiment;
  • Springvorm Ø26cm;
  • Brand New Cake Acetaatfolie rol 12 cm x 20 m;
  • Plasticfolie.

Overige benodigdheden:

  • 360 gram ongezouten roomboter;
  • 300 gram Maria biscuitjes;
  • 2 eieren, maat M;
  • 16 chocolade pepsels.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Ouwel Oogjes Assortiment
€ 3,99
+
Bigarreaux Rood 20-22mm 475gr.
€ 9,38
+
BrandNewCake Acetaatfolie rol 12 cm x 20 m
€ 9,29
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Patisse Springvorm Silver-Top Ø26cm
€ 15,98
+
Witte Basterdsuiker Van Gilse 600g
€ 1,79
+
Callebaut Chocolade Callets Melk (823) 400g
€ 8,49
+
Mattisson Cacaopoeder Biologisch 100g
€ 4,49
+
Vershoudfolie 32cm x 20m
€ 3,69
+

Recept

  1. Mix in 3 minuten de eieren en de suiker tot een luchtig beslag.
  2. Smelt 350 gram ongezouten roomboter.
  3. Laat de gesmolten boter een beetje afkoelen.
  4. Meng met een garde de gesmolten boter door de eieren heen.
  5. Zeef de cacaopoeder en roer deze ook door het mengsel heen.
  6. Breek de koekjes in grove stukken.
  7. Doe de koekjes bij het mengsel in.
  8. Bekleed de bodem van de springvorm met vershoudfolie.
  9. Zet de acetaatfolie langs de binnenkant van de springvorm.
  10. Giet het mengsel in de springvorm en druk het mengsel goed aan.
  11. Verwarm in een steelpannetje 250 milliliter slagroom.
    Tip! De slagroom moet niet koken.
  12. Meng de warme slagroom door de chocolade callets heen, totdat ze volledig gesmolten zijn.
  13. Voeg een klein klontje boter toe en meng het geheel tot een gladde ganache.
  14. Giet de ganache over het koekmengsel in de springvorm.
  15. Zet de springvorm in de koelkast en laat het minimaal 3 uur afkoelen.
  16. Snijd de ’taart’ in 8 gelijke punten.
  17. Leg de gekonfijte kersen op de puntjes in het midden.
  18. Druk de oogjes uit de ouwel en leg deze halverwege de punten.
  19. Smelt een klein beetje chocolade en ‘plak’ de pepsels aan de rand vast met chocolade.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk eens onze andere Kerst recepten!

Wil jij naast deze rendier arretjescake nog meer lekkers maken voor de feestdagen? Dan moet je echt eens onze blog bekijken. Op onze blog hebben we namelijk 50 uiteenlopende Kerst recepten verzameld. Je vindt er onder andere dit recept voor kerstboom cupcakes en dit recept voor een ster koektaart. Wil je echt uitpakken tijdens Kerst? Maak dan eens deze prachtige kerstdorp taart, deze taart is echt een eyecatcher op tafel. Bekijk al onze Kerst recepten hier!

Laat aan ons jouw zelfgemaakte rendier arretjescake zien!

Ben jij van plan om met ons recept een rendier arretjescake te maken? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe de lekkernijen zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany