• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Appeltaart recepten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 22

per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 22

per pagina
Pagina

Het maken van het deeg:

  1. Klop de 2 eieren los.
  2. Mix 100 gram kristalsuiker, 1,5 ei en de roomboter door elkaar heen.
  3. Zeef de bloem.
  4. Kneed de bloem en het zout door het botermengsel heen, totdat je een egaal deeg hebt.
  5. Verpak het deeg in plasticfolie.
  6. Laat het deeg minimaal 30 minuten in de koeling rusten.

Het maken van de appelvulling:

  1. Schil de appels en snijd ze in partjes.
  2. Meng 100 gram kristalsuiker, de rozijnen en de kaneel door de appelpartjes heen.

Het maken van de appeltaart:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven).
  2. Spray de springvorm in met de bakspray.
  3. Bekleed de bodem en de zijkanten van de vorm met ⅔ deel van het deeg.
  4. Verdeel de paneermeel over het deeg in de springvorm.
  5. Verdeel dan de appelvulling over de springvorm.
  6. Rol de rest van het deeg uit.
  7. Snijd reepjes van het deeg.
  8. ’Vlecht’ de deeg reepjes over de bovenkant van de taart heen.
  9. Druk het uiteinde van de deegrepen goed tegen de zijkant aan.
  10. Smeer de bovenkant van de taart in met het overige ei.
  11. Zet de oventemperatuur naar 180 graden.
  12. Bak in ongeveer 50 minuten de hartvormige appeltaart goudbruin en gaar. Wordt de bovenkant van de taart te bruin? Leg dan een taartkarton bovenop de taart.

Handige informatie

Wil jij graag een lekkere appeltaart maken voor een verjaardag of gewoon als lekkernij bij een kopje koffie of thee op een alledaagse dag? Bekijk dan eens de appeltaart recepten die op deze pagina staan en laat je inspireren! 

Een appeltaart is toch een appeltaart? 

Meerdere recepten, maar een appeltaart is toch gewoon een appeltaart? Denk je waarschijnlijk. Toch is niets minder waar! Tegenwoordig zijn er namelijk tientallen uiteenlopende appeltaart recepten waarmee je dus ook diverse appeltaarten kunt maken. Wil je zelf een appeltaart maken? Bekijk dan de recepten op deze pagina en laat je inspireren! 

Appeltaart bakken? Dat is altijd een goed idee! 

Appeltaart is een echte klassieker in de categorie Taart & Gebak te noemen. De punten worden vaak tijdens verjaardagen en in restaurants geserveerd. Het liefst nog een beetje warm en mét een grote toef slagroom. Bij een appeltaart vormen deeg en natuurlijk appels de belangrijkste basis. Eventueel worden ook krenten, rozijnen en noten toegevoegd aan de taart. Naast de klassieke appeltaart, zijn ook appelkruimelvlaaien en appelnotentaarten populaire taarten. Weet jij al welke appeltaart jj gaat bakken? 

Wat heb je nodig om zelf een appeltaart te maken? 

Wil je een heerlijke appeltaart maken? Op deze receptenpagina vind je diverse appeltaart recepten, allemaal met verschillende eindresultaten. Daarbij heb je voor zowel het deeg als voor de vulling diverse ingrediënten nodig. We raden je aan om altijd goed de recepten door te nemen, want hier staat altijd aangegeven wat je in huis moet halen. We raden je wel altijd aan om goed te kijken naar de hoeveelheden en daar niet van af te wijken. 

Wat je sowieso nodig hebt voor het maken van appeltaart, zijn natuurlijk appels. Sommige soorten appels zijn.


Welke appels gebruik je voor een appeltaart?

Iedereen vindt natuurlijk weer wat anders lekker, maar bij het kiezen van appels voor het maken van een appeltaart zijn er wel een aantal dingen waarmee je rekening dient te houden. Zo kun je het beste wat zuurdere appels gebruiken en dus juist geen zoete. Zuurdere appels worden tijdens het bakken van de taart wat zoeter. Daardoor krijg je een appeltaart die heerlijk smaakt. Als je zoete appels gebruikt, worden de stukjes appel tijdens het bakken nog zoeter. Daardoor krijg je een mierzoete vulling en dat vinden veel mensen niet zo lekker.

Let op de textuur van appels

Naast de smaak, is het ook belangrijk om te letten op de textuur van appels. Gebruik het liefst stevige appels en geen zachte. Als je stevige appels gebruikt, voorkom je dat de vulling papperig wordt en de gehele appeltaart een niet zo lekkere textuur krijgt.

Gebruik verse appels

Het is ook belangrijk dat je verse appels gebruikt. Dat zijn appels zonder zachte stukjes en/of bruine vlekken. Bruine vlekjes kun je uiteraard ook wegsnijden. Het is belangrijk om alleen de stevige en verse delen van appels te gebruiken. Als je dat niet doet, krijg je niet de lekkere appeltaart die je anders wel had gehad.

Welke appelsoorten kun je het beste gebruiken voor een appeltaart?

Zoals je ziet, moeten appels die je gebruikt voor een appeltaart aan een aantal voorwaarden voldoen. Welke appels kun je dan het beste gebruiken? Hieronder benoemen we 4 appels die het meest gebruikt worden om appeltaarten te maken.

Elstar appels

Elstar is één van de bekendste appelsoorten in Nederland. Elstar appels hebben een zoetzure smaak en zijn vaak stevige appeltjes. Daardoor kun je ze perfect in een appeltaart gebruiken. Nog een voordeel van deze appels is dat ze tijdens het bakken hun structuur behouden en na het bakken nog lekker krokant zijn. Daardoor is de gebakken appeltaart niet alleen lekker zoet, maar heeft het ook een lekkere bite.

Granny Smith

Granny Smith appels zijn de welbekende groene appels. Deze appels zijn vrij zuur, waardoor sommige mensen ze zelfs te zuur vinden om zo op te eten. Voor het maken van appeltaarten zijn deze appels wel ideaal. De combinatie van het zoete taartdeeg en de zure appels is namelijk heel erg lekker.

Jonagold

Jonagold appels zijn ook perfecte appels om als vulling in appeltaarten te gebruiken. Jonagold appels zijn zoetzuur en hebben een stevige structuur. Bij deze appels moet je er alleen wel rekening mee houden dat ze tijdens het bakken best wat vocht verliezen. Daardoor kunnen ze het baksel wat sompiger maken. Dat kun je voorkomen door wat paneermeel op de taartbodem te strooien, alvorens je de vulling erop doet.

Goudreinet

Goudreinet appels hebben een zure smaak en een stevige textuur. Net als Jonagold appels, verliezen Goudreinet appels veel vocht tijdens het bakken. Daarom kun je dus ook als je deze appels gaat gebruiken, het beste eerst wat paneermeel op de taartbodem strooien.

 

Overige benodigdheden 

Naast het kiezen van de juiste appels en andere ingrediënten is het ook belangrijk dat je over de juiste benodigdheden beschikt om een appeltaart te bakken. Een taartvorm is bijvoorbeeld een onmisbaar product voor het bakken van taart. Maar dat is niet het enige: ook benodigdheden zoals een goedwerkende oven, beslagkom, garde en een kwastje zijn benodigdheden die je absoluut moet hebben. 

Is een appeltaart bakken moeilijk? 

Nee hoor! Al helemaal niet als je de recepten op deze pagina volgt. Van elk recept dat op deze pagina staat, hebben wij zelf de appeltaart gebakken. We hebben dus zelf alle recepten ontwikkeld. Daardoor weten we zeker dat je met elk recept een heerlijke taart krijgt én dat elk recept klopt. Kies je favoriete appeltaart recept uit en haal de juiste ingrediënten en benodigdheden in huis. Gebruik ook de hoeveelheden die wij per ingrediënt in het recept aangeven. Als je dat doet én ook nog eens stap voor stap onze duidelijke instructies volgt, wordt het heel erg makkelijk om zelf een heerlijke appeltaart te maken! 

Is er een makkelijk appeltaart recept? 

Voor iedereen verschilt het natuurlijk of een appeltaart recept makkelijk is of juist niet. Het meest makkelijke recept is waarschijnlijk die van de open appeltaart. Bij dat recept hoef je namelijk geen sliertjes deeg op de taart te leggen en dat is iets wat veel mensen nogal een klusje vinden om te doen. Een wat meer uitdagend recept is juist de appeltaart met roosjes. Dat komt doordat je van dunne sliertjes appel mooie roosjes moet maken. Toch is elk recept op deze pagina makkelijk te volgen, omdat we de instructies in een duidelijk overzicht hebben gezet. Als je gewoon de instructies in een recept volgt, zul je zien dat ook jij een heerlijke appeltaart kunt maken. Kies dus vooral een recept dat je het meeste aanspreekt en niet een recept dat je het makkelijkst lijkt. 

Bestaan er bijzondere appeltaart recepten? 

Jazeker! Deze klassieke taart is tegenwoordig in allerlei varianten te vinden. Zo kun je zelfs een gezonde appeltaart bakken en zelfs mini appeltaartjes maken. Of wat dacht je van een appel kruimel plaattaart of een appeltaartcake? Bekijk de recepten op deze pagina en ontdek de mogelijkheden. Garneer jouw taart eventueel nog met een heerlijke topping, om de taart extra bijzonder te maken. Dat staat dan wel niet in het recept, maar dat kun je natuurlijk altijd wel doen om een eigen twist aan de taart te geven. Voorzie de taart bijvoorbeeld van toefjes slagroom met chocoladekrullen erop. Laat je fantasie de vrije loop en kom zodoende om de leukste ideeën! 

Vind jouw favoriete appeltaart recept op Baktotaal.nl! 

Nu je weet waar je op moet letten, is het tijd om een kijkje te nemen tussen onze appeltaart recepten. Laat je inspireren en ontdek de verschillende mogelijkheden. Daarbij is het goed om te weten dat wij al heel veel ingrediënten en benodigdheden in ons assortiment hebben opgenomen. Daardoor kan je dus naast recepten, ook bij ons terecht voor de ingrediënten en andere benodigdheden die je nodig hebt als je een appeltaart gaat maken. Het fijne aan Baktotaal is dat wij niet alleen écht alles om te bakken hebben, maar ook nog eens een uitstekende service. Kies dus jouw favoriete recept uit en bestel de benodigdheden vandaag nog, zodat je zo snel mogelijk aan de bak kunt!

Flag of Germany