• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Appelkruimeltaart recept

Uiteraard zijn appels een lekker, gezond tussendoortje. Wist je al dat je echt onwijs veel lekkere baksels met appels kunt maken? Deze appelkruimeltaart is daar een goed voorbeeld van! De appels zijn door het bakken wat zachter geworden en geven een lekkere, zoete smaak aan de taart. Het deeg en de deegkruimels zorgen voor een fijne bite. De combinatie van de zachte, zoete appels en het deeg is in 1 woord verrukkelijk te noemen. Reden genoeg dus om zelf eens deze appelkruimeltaart te maken en tijdens een kopje koffie of thee te serveren. Bekijk ons appelkruimeltaart recept hieronder en ga lekker aan de bak!
± 2 uur bereidingstijd 12 personen
Uiteraard zijn appels een lekker, gezond tussendoortje. Wist je al dat je echt onwijs veel lekkere baksels met appels kunt maken? Deze appelkruimeltaart is daar een goed voorbeeld van! De appels zijn door het bakken wat zachter geworden en geven een lekkere, zoete smaak aan de taart. Het deeg en de deegkruimels zorgen voor een fijne bite. De combinatie van de zachte, zoete appels en het deeg is in 1 woord verrukkelijk te noemen. Reden genoeg dus om zelf eens deze appelkruimeltaart te maken en tijdens een kopje koffie of thee te serveren. Bekijk ons appelkruimeltaart recept hieronder en ga lekker aan de bak!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 400 gram patentbloem;
  • 12 gram bakpoeder;
  • 200 gram + 2 eetlepels basterdsuiker;
  • 8 gram Vanillesuiker;
  • 1 theelepel kaneel;
  • 60 gram rozijnen;
  • Springvorm Ø20 centimeter;
  • Plasticfolie.

Overige benodigdheden:

  • 200 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • 1 ei;
  • 4 Jonagold appels.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
€ 2,79
+
Witte Basterdsuiker Van Gilse 600g
€ 1,79
+
BrandNewCake Kaneel Gemalen 130g
€ 5,98
+
Molen de Hoop Rozijnen 1kg
€ 7,39
+
Patisse Springvorm Basic Ø20cm
€ 6,99
+
Vershoudfolie 32cm x 20m
€ 3,69
+
Dr. Oetker Vanillesuiker 80g (10x8g)
€ 1,89
+

Recept

  1. Kneed de boter, 200 gram basterdsuiker en het ei door elkaar heen.
  2. Kneed de bloem, bakpoeder en vanillesuiker door het botermengsel heen, totdat je een egaal deeg hebt.
  3. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 1 uur rusten in de koelkast.
  4. Schil de appels en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 centimeter.
  5. Meng 2 eetlepels basterdsuiker en de kaneel door de blokjes appel heen.
  6. Roer tot slot de rozijnen door de appels heen.
  7. Zet de appelvulling even apart.
  8. Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven).
  9. Spray de bakvorm in met de bakspray.
  10. Pak ⅔ deel van het deeg uit de koeling.
  11. Druk ⅔ deel van het deeg uit op de bodem en de zijkanten van de springvorm.
  12. Verdeel de appelvulling over de bodem heen.
  13. Pak het overige deeg uit de koeling.
  14. Verkruimel het deeg tussen 2 vingers boven de taart.
    Tip! Zorg ervoor dat de hele taart is bedekt met verkruimeld deeg.
  15. Zet de taart in de oven en zet de oven terug naar 180 graden.
  16. Bak de appeltaart in circa 50 minuten goudbruin en gaar.
  17. Laat de taart afkoelen en haal het gebak daarna uit de springvorm.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Hoe kun je de appelkruimeltaart het beste bewaren?

Je kunt deze appelkruimeltaart op verschillende manieren bewaren. Zo kun je ervoor kiezen om de taart in de koelkast te bewaren. In de koelkast blijft de taart circa 3 dagen goed. Je kunt de taart dan het beste in aluminiumfolie of plasticfolie bewaren. Vind je 2 dagen net iets te kort? Dan kun je er ook voor kiezen om het gebak in te vriezen. In de vriezer blijft de appelkruimeltaart ongeveer 2 maanden goed. Ook hierbij is het belangrijk dat de taart goed is verpakt.

Probeer ook eens onze andere recepten met appel!

Met appels kun je echt onwijs veel lekkere baksels maken. Een appel wordt lekker zacht en zoet als deze wordt gebakken, waardoor je er heerlijke baksels mee krijgt. Heb je nog wat appels over of wil je graag wat anders met appels maken? Bekijk dan eens onze blog voor nog veel meer appel recepten. Bak bijvoorbeeld eens heerlijke appel muffins of een appel limoen cake. Ook deze tarte tatin met appel en caramel en deze appel crumble zijn echt eens het proberen waard! Zoals je ziet, kun je met appels allerlei verschillende kanten op. Bekijk al onze recepten met appel hier!

Deel jouw appelkruimeltaart met ons!

Heb jij met dit recept een appelkruimeltaart gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe de taart is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van het gebak te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreatie trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!

Flag of Germany