• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Appeltaart cupcakes recept

Een appeltaart is wat ons betreft de beste taart aller tijden. Soms heb je wel zin in die heerlijke combi van zoet, fris en boterig, maar is een hele taart bakken teveel werk. Of je wilt appeltaart uitdelen, maar hebt geen zin in snijden en schoteltjes. Zoek niet langer: deze appeltaart cupcakes combineren de heerlijke smaak van appeltaart met bak- en serveergemak.

We gebruikten voor nog meer snelheid een kant-en-klare vulling van appel en rozijnen. Supermakkelijk! Uiteraard ontbreekt een lekkere snuf kaneel ook niet. Omdat alles zo lekker ruikt is het natuurlijk heel fijn dat ze na 25 minuten al uit de oven kunnen. Even afkoelen en je hebt een perfecte kindertraktatie, iets lekkers bij koffie, thee of chocolademelk of een fijn dessert met een bolletje (noten)ijs ernaast. De appeltaart-experience in een uurtje! Lees snel verder voor ons appeltaart cupcakes recept en ga lekker aan de slag.
± 1 uur bereidingstijd ± 0.5 uur wachttijd 12 personen
Een appeltaart is wat ons betreft de beste taart aller tijden. Soms heb je wel zin in die heerlijke combi van zoet, fris en boterig, maar is een hele taart bakken teveel werk. Of je wilt appeltaart uitdelen, maar hebt geen zin in snijden en schoteltjes. Zoek niet langer: deze appeltaart cupcakes combineren de heerlijke smaak van appeltaart met bak- en serveergemak.

We gebruikten voor nog meer snelheid een kant-en-klare vulling van appel en rozijnen. Supermakkelijk! Uiteraard ontbreekt een lekkere snuf kaneel ook niet. Omdat alles zo lekker ruikt is het natuurlijk heel fijn dat ze na 25 minuten al uit de oven kunnen. Even afkoelen en je hebt een perfecte kindertraktatie, iets lekkers bij koffie, thee of chocolademelk of een fijn dessert met een bolletje (noten)ijs ernaast. De appeltaart-experience in een uurtje! Lees snel verder voor ons appeltaart cupcakes recept en ga lekker aan de slag.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 290 gram Aarts Fruitvulling Appel/Rozijn;
  • 2 theelepels kaneel;
  • 130 gram suiker;
  • 8 gram vanillesuiker;
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel;
  • Snufje zout;
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker;
  • 50 gram Zeeuwse bloem;
  • Cupcake cups;
  • Cupcake bakvorm.

Overige benodigdheden:

  • 175 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • 4 eieren, maat M;
  • 50 gram ongezouten roomboter, koud.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Aarts Fruitvulling Appel/Rozijn 580ml
€ 3,29
+
Dr. Oetker Vanillesuiker 80g (10x8g)
€ 1,89
+
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
Lichte Basterdsuiker Van Gilse 600g
€ 1,79
+
Cupcake Cups HoM Bruin 50x33mm. 50 st.
€ 3,19
+
Muffin / Cupcake Bakvorm 12 stuks
€ 11,50
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
BrandNewCake Kaneel Gemalen 130g
€ 5,98
+
Molen de Hoop Zelfrijzend bakmeel 1kg
€ 3,49
+
Molen de Hoop Zeeuwse Bloem 1kg
€ 2,99
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Verdeel de cupcake cups over de bakvorm.
  3. Klop 175 gram boter, suiker, vanillesuiker en zout door elkaar heen.
  4. Mix de eieren er één voor één doorheen.
  5. Mix het zelfrijzend bakmeel er ook doorheen.
  6. Spatel 1 theelepel kaneel en de appel/rozijnenmix door het beslag heen.
  7. Vul de cupcake cups tot ¾ deel vol met het beslag.
  8. Kneed de koude boter, basterdsuiker, bloem en theelepel kaneel door elkaar heen tot een kruimelig deeg.
  9. Verdeel het deeg over het beslag heen.
  10. Bak de appeltaart cupcakes in 25 minuten gaar.
  11. Laat de cakejes 10 minuten afkoelen in het blik.
  12. Zet de cupcakes daarna op een rooster.
    Tip! De cupcake cups zullen aan de onderkant vochtig voelen, maar dit trekt vanzelf weg als ze zijn afgekoeld.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Het bewaren van de appeltaart cupcakes

Soms komt het qua planning beter uit om al een dag voordat je de baksels nodig hebt te gaan bakken. Gelukkig is dat met deze cupcakes geen probleem. Je kunt ze namelijk circa 3 dagen luchtdicht verpakt bewaren. Je kunt ze het beste gewoon op het aanrecht laten staan, want in de koelkast drogen ze uit. Als je ze nog langer wilt bewaren, kun je ze ook invriezen. In de vriezer blijven ze tot 3 maanden goed.

Bekijk ook eens onze andere cupcakes recepten!

Cupcakes zijn altijd een goed idee. Je kunt er namelijk eenvoudig een eigen twist aan geven en het is ook super leuk om ze samen met kinderen te maken. Je vindt op onze blog dan ook een hele hoop verschillende cupcakes recepten. Van heerlijke chocolade cupcakes tot aan lemon meringue cupcakes. Wij hebben echt voor ieder wat wils! Bekijk al onze cupcakes recepten hier!

Deel jouw appeltaart cupcakes met ons!

Heb jij ook met dit recept lekkere appeltaart cupcakes gemaakt? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany