Hoe kan ik een appeltaart bewaren?
Een appeltaart smaakt vers uit de oven het allerlekkerst, maar het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je het gebak niet in 1 keer op krijgt. Wil je (een stuk) van de taart bewaren? Dan kun je de het gebak het beste eerst volledig laten afkoelen en daarna verpakken in plasticfolie of aluminiumfolie. Uiteraard is het ook mogelijk om de taart in een taartdoos te bewaren. Op deze manier blijft de taart buiten de koeling tot wel 2 dagen goed. Je kunt de appeltaart ook in de koeling bewaren, mits je ‘m goed verpakt. In de koeling blijft de appeltaart een dag langer goed en lekker.
Of vries de appeltaart in!
Je zou de appeltaart zelfs kunnen invriezen, mits je deze goed luchtdicht verpakt. Sommige mensen zeggen dat de taart nog lekkerder smaakt als je ‘m weer uit de vriezer haalt en laat ontdooien. In de vriezer kun je het gebak tot wel 2 maanden bewaren. Een appeltaart dat in de vriezer is geweest, kun je ook nog eens mooier aansnijden. Vind je het lekker om een beetje warme appeltaart te eten? Laat de appeltaart uit de vriezer dan eerst volledig ontdooien. Verwarm de oven voor op 175 graden en laat de taart ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven zitten. Bon appetit!
Deel jouw appeltaart met ons!
Heb jij met ons recept zelf een heerlijke appeltaart gebakken? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe de taart is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto ook nog eens delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!