• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Appeltaart recept

Een echte oud-Hollandse klassieker is wel de appeltaart! Deze taart bestaat al jaren, maar is nog altijd bij velen geliefd en komt bij veel verjaardagen weer op tafel. Ook wij zijn dol op appeltaart en delen daarom ons favoriete appeltaart recept met jullie, zodat je thuis ook een heerlijke appeltaart kunt maken. Het lekkere aan deze taart is, dat wij wat paneermeel op de taartbodem strooien alvorens we de vulling in de taartvorm doen. Daardoor wordt de taart niet zo sompig van de appels. Ben je benieuwd naar hoe je zelf een verrukkelijke appeltaart kunt maken? Lees dan snel verder voor ons appeltaart recept en ga lekker aan de slag!
± 1.5 uur bereidingstijd 12 personen
Een echte oud-Hollandse klassieker is wel de appeltaart! Deze taart bestaat al jaren, maar is nog altijd bij velen geliefd en komt bij veel verjaardagen weer op tafel. Ook wij zijn dol op appeltaart en delen daarom ons favoriete appeltaart recept met jullie, zodat je thuis ook een heerlijke appeltaart kunt maken. Het lekkere aan deze taart is, dat wij wat paneermeel op de taartbodem strooien alvorens we de vulling in de taartvorm doen. Daardoor wordt de taart niet zo sompig van de appels. Ben je benieuwd naar hoe je zelf een verrukkelijke appeltaart kunt maken? Lees dan snel verder voor ons appeltaart recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 200 gram fijne kristalsuiker;
  • 300 gram patentbloem;
  • 1 theelepel Brand New Cake Gemalen Kaneel;
  • Snufje zout;
  • 45 gram gele rozijnen;
  • 45 gram donkere rozijnen;
  • 30 gram paneermeel;
  • Springvorm 24 centimeter;
  • Brand New Cake Bakspray;
  • Plasticfolie;
  • Deegroller.

Overige benodigdheden:

  • 175 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • 2 eieren, maat M;
  • 5 Jonagold appels.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
BrandNewCake Kaneel Gemalen 130g
Normale prijs € 5,98 Speciale prijs € 5,09
+
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
Molen de Hoop Gele Rozijnen 1kg
€ 9,49
+
Molen de Hoop Rozijnen 1kg
€ 7,39
+
Paneermeel Biologisch 200g
€ 2,59
+
Walter Springvorm Ø24cm
€ 47,59

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Bakspray 100ml
Normale prijs € 3,19 Speciale prijs € 2,71
+
Vershoudfolie 32cm x 20m
€ 3,69
+
Patisse Deegroller Hout 25cm
€ 9,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar

Recept

Het maken van het deeg:

  1. Klop de 2 eieren los.
  2. Mix 100 gram kristalsuiker, 1,5 ei en de roomboter door elkaar heen.
  3. Zeef de bloem.
  4. Kneed de bloem en het zout door het botermengsel heen, totdat je een egaal deeg hebt.
  5. Verpak het deeg in plasticfolie.
  6. Laat het deeg minimaal 30 minuten in de koeling rusten.

Het maken van de appelvulling:

  1. Schil de appels en snijd ze in partjes.
  2. Meng 100 gram kristalsuiker, de rozijnen en de kaneel door de appelpartjes heen.

Het maken van de appeltaart:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven).
  2. Spray de springvorm in met de bakspray.
  3. Bekleed de bodem en de zijkanten van de vorm met ⅔ deel van het deeg.
  4. Verdeel de paneermeel over het deeg in de springvorm.
  5. Verdeel dan de appelvulling over de springvorm.
  6. Rol de rest van het deeg uit.
  7. Snijd reepjes van het deeg.
  8. ’Vlecht’ de deeg reepjes over de bovenkant van de taart heen.
  9. Druk het uiteinde van de deegrepen goed tegen de zijkant aan.
  10. Smeer de bovenkant van de taart in met het overige ei.
  11. Zet de oventemperatuur naar 180 graden.
  12. Bak in ongeveer 50 minuten de hartvormige appeltaart goudbruin en gaar. Wordt de bovenkant van de taart te bruin? Leg dan een taartkarton bovenop de taart.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Hoe kan ik een appeltaart bewaren?

Een appeltaart smaakt vers uit de oven het allerlekkerst, maar het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je het gebak niet in 1 keer op krijgt. Wil je (een stuk) van de taart bewaren? Dan kun je de het gebak het beste eerst volledig laten afkoelen en daarna verpakken in plasticfolie of aluminiumfolie. Uiteraard is het ook mogelijk om de taart in een taartdoos te bewaren. Op deze manier blijft de taart buiten de koeling tot wel 2 dagen goed. Je kunt de appeltaart ook in de koeling bewaren, mits je ‘m goed verpakt. In de koeling blijft de appeltaart een dag langer goed en lekker.

Of vries de appeltaart in!

Je zou de appeltaart zelfs kunnen invriezen, mits je deze goed luchtdicht verpakt. Sommige mensen zeggen dat de taart nog lekkerder smaakt als je ‘m weer uit de vriezer haalt en laat ontdooien. In de vriezer kun je het gebak tot wel 2 maanden bewaren. Een appeltaart dat in de vriezer is geweest, kun je ook nog eens mooier aansnijden. Vind je het lekker om een beetje warme appeltaart te eten? Laat de appeltaart uit de vriezer dan eerst volledig ontdooien. Verwarm de oven voor op 175 graden en laat de taart ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven zitten. Bon appetit!

Deel jouw appeltaart met ons!

Heb jij met ons recept zelf een heerlijke appeltaart gebakken? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe de taart is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto ook nog eens delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany