Als je nou in je hele leven nog maar één soort taart zou mogen eten, welke zou dat dan zijn? Dat wordt stevig dubben, maar we gaan waarschijnlijk toch voor appeltaart. Met die good old classic kan je echt alle kanten op. De appelkruimeltaart die we vandaag maken valt vast ook bij iedereen in de smaak. Een cakebodem met een vleug yoghurt erdoor, frisse appels met citroensap en kaneel en dan een lekker knapperige crumble erop. Smullen! Door de rechthoekige vorm deel je van deze taart heel gemakkelijk net zoveel stukjes als je maar wilt. Deze gaat op ons favorietenlijstje! Lees snel verder voor ons appel kruimel plaattaart recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 260 gram witte basterdsuiker;
- 350 gram Molen de Hoop Patentbloem;
- 50 gram cakemeel;
- 10 gram Dr. Oetker Vanille Bourbon Pasta;
- 10 gram bakpoeder;
- Een halve theelepel kaneel;
- Bakspray;
- Wilton Bakvorm Rechthoek 33x22,5x5cm.
Overige benodigdheden:
- 200 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
- 4 eieren, maat M;
- Snufje zout;
- 80 gram Griekse yoghurt;
- 3 appels;
- Sap van een halve citroen;
- 100 gram ongezouten roomboter, koud.