• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Appel ontbijtcake recept

Deze appel ontbijtcake is echt een heerlijk begin van de dag. Maak de cake, snijd hem in plakken en vries elke plak in. Zodoende heb je heel eenvoudig voor een aantal dagen een lekker snel ontbijt dat ook nog eens vrij gezond is. Win-win noemen we dat! Lees snel verder voor ons appel ontbijtcake recept en ga lekker aan de slag! 

± 1.5 uur bereidingstijd 12 personen

Deze appel ontbijtcake is echt een heerlijk begin van de dag. Maak de cake, snijd hem in plakken en vries elke plak in. Zodoende heb je heel eenvoudig voor een aantal dagen een lekker snel ontbijt dat ook nog eens vrij gezond is. Win-win noemen we dat! Lees snel verder voor ons appel ontbijtcake recept en ga lekker aan de slag! 

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 100 gram dadels;
  • 50 gram rozijnen;
  • 1 theelepel vanille-extract;
  • 100 gram havermoutvlokken;
  • 150 gram + een beetje extra havermeel;
  • 1 theelepel kaneel;
  • 1 theelepel bakpoeder;
  • 50 milliliter zonnebloemolie;
  • Mespuntje keukenzout;
  • 30 gram gesneden walnoten;
  • Bakpapier;
  • Spatel.

Overige benodigdheden:

  • 2 bananen;
  • 2 eieren, maat M;
  • 200 milliliter (lactosevrije) yoghurt;
  • 2,5 appel;
  • Ovenschaal van circa 15 x 30 centimeter;
  • Schaal;
  • Foodprocessor.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop EKO Volkoren Havermeel 1kg
€ 4,79
+
Molen de Hoop Havermout (vlokken) 500gr
€ 3,08
+
BrandNewCake Kaneel Gemalen 130g
€ 5,98
+
Spatel kunststof recht model 40cm
€ 8,39
+
Vanille Extract Bourbon 60ml
€ 12,49
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
€ 2,79
+
Zonnebloemolie Biologisch 500ml
€ 3,70
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
Rozijnen 350g
€ 3,19
+
Horizon Dadels Biologisch 250g
€ 3,39
+
Walnoten 150g
€ 3,39
+

Recept

  • 2 bananen;
  • 2 eieren, maat M;
  • 200 milliliter (lactosevrije) yoghurt;
  • 2,5 appel;
  • Ovenschaal van circa 15 x 30 centimeter;
  • Schaal;
  • Foodprocessor.

Aan de slag!

  1. Leg de dadels voor ongeveer 10 minuten in een bakje met warm water.
  2. Doe dit ook met de rozijnen.
  3. Verwarm de oven voor op 190 graden. 
  4. Bekleed een ovenschaal met bakpapier.
  5. Giet het water van de dadels af en doe deze samen met de bananen in een foodprocessor. 
  6. Pureer dit tot een smeuïge massa.
  7. Klop de eieren tot een luchtige massa.
  8. Voeg de yoghurt en het vanille extract aan de eieren toe.
  9. Mix dit op middelhoge snelheid in 3 minuten door elkaar heen.
  10. Voeg het bananen-mengsel aan het eiermengsel toe.
  11. Mix dit in circa 2 minuten tot een geheel.
  12. Voeg de havermoutvlokken, havermeel, kaneel, bakpoeder, zonnebloemolie en zout aan het mengsel toe.
  13. Mix dit in 2 minuten goed door elkaar heen.
  14. Schil 2 appels en snijd ze in stukjes.
  15. Leg de stukjes appel in een schaal en roer ze door een beetje havermeel heen.
    Tip! Dit zorgt ervoor dat de appels niet naar de bodem gaan zakken.
  16. Meng de afgegoten rozijnen door de appels heen.
  17. Spatel het appel-mengsel door het beslag heen.
  18. Giet het beslag in de ovenschaal.
  19. Snijd de helft van een appel in dunne plakjes.
  20. Verdeel de walnoten en de plakjes appel over het beslag. 
  21. Bak de ontbijtcake in circa 40 minuten gaar.
    Tip! Prik met een satéprikker in de cake. Als de prikker er droog uitkomt, is de cake gaar.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Het bewaren van de appel ontbijtcake

Je hebt met dit recept een vrij grote cake kunnen maken. Het is daarom handig om te weten hoe je hem het beste kunt bewaren. Als je de cake afgedekt in de koelkast zet, blijft hij circa 4 dagen goed. Wil je wat langer van de cake kunnen genieten? Dan kun je hem het beste in plakjes snijden en elk plakje apart verpakt in de vriezer bewaren. Zo kun je elke ochtend er een stukje uithalen, waardoor je elke ochtend een lekker vers ontbijtje hebt.

Deel jouw appel ontbijtcake met ons!

Heb jij ook met dit recept een lekkere appel ontbijtcake gemaakt? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany