Brioche brood, kort gezegd ook wel brioche genoemd, is een heerlijk zoet witbrood dat oorspronkelijk uit Frankrijk komt. Een klassiek brioche bestaat uit een grote bol met daarop allerlei kleinere bolletjes. Wij vonden het leuk om met allerlei kleine bolletjes een brioche te maken. Al met al is het een heerlijk brood die helemaal niet lastig is om te maken, maar wel wat geduld vergt. Ben je benieuwd geworden naar hoe je zelf dit brood kunt maken? Lees dan snel verder voor ons brioche brood recept!
Het maken van brioche brood
Wanneer je net begint met het bakken van broden, is het recept van dit brood heel erg leuk om uit te proberen. Het is namelijk helemaal niet moeilijk om dit brood te maken, want de handelingen zijn simpel en er kan niet veel mis gaan. Het kost wel wat tijd om dit brood te maken. Dat komt doordat het brooddeeg eerst 12 uren moet rijzen. Daarom kun je het deeg het beste een avond van tevoren maken en het bakproces de volgende ochtend vervolgen. Houd er wel rekening mee dat het brood de volgende dag nog 70 minuten moet narijzen. Als het brood eenmaal gebakken is, zal je merken dat al dat wachten de moeite meer dan waard is. Dit brood is namelijk onwijs lekker!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 550 gram patentbloem;
- Halve theelepel zout;
- 7 gram gist;
- 100 gram kristalsuiker;
- Bakvorm 28 centimeter;
- Bakpapier.
Overige benodigdheden:
- 210 milliliter lauw warm melk;
- 3 eieren;
- 50 gram ongezouten roomboter;
- 1 eigeel om af te smeren;
- Zonnebloemolie.