Een speculaasje op een witte boterham, dat kennen veel mensen wel. Een speculaasje op een mooi gekruld broodje met anijs, dat is typisch voor Oost-Brabant. Daar hoort dit mooie, gekruide broodje, de anijskrol, bij de tradities rondom Sinterklaas. Het gaat hier al net zo mee als met pepernoten: vaak zijn ze al vanaf september te koop en met carnaval lusten sommigen er nog wel pap van. Als je niet in Oost-Brabant woont, kan je ze natuurlijk ook prima zelf bakken. En als je ze eenmaal hebt gebakken, is er in jouw huis vast een nieuwe traditie geboren, want de geur en de smaak van deze broodjes vallen ook buiten Brabant in de smaak, wedden? Lees snel verder voor ons anijskrollen recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 500 gram Molen de Hoop Amerikaanse Patentbloem;
- 10 gram Molen de Hoop Bakkerszout;
- 15 gram Bruggeman Instant Gist;
- 75 gram Molen de Hoop Broodverbeteraar Kleinbrood;
- 10 gram Molen de Hoop Anijszaad;
- 10 gram Molen de Hoop Anijszaad Gemalen;
- 40 gram Kristalsuiker;
- Deegkrabber kunststof asymmetrisch 12 x 8,6 cm (zwart);
- Beslagkom kunststof, 28 cm;
- Patisse Koel/Druip Rooster 40x25cm;
- BrandNewCake Digitale Thermometer -50 tot 300°C;
- Patisse Bakpapier vellen 38x30cm 20st;
- Bakkwastje echte haren.
Overige benodigdheden:
- 300 gram water;
- Boter om in te vetten;
- Bubbeltjesfolie;
- Planeetmenger met deeghaak;
- Bakplaat.