Speciaal voor Pasen heb ik deze Spelt-paasbroodjes met mueslimix en amandelspijs bedacht. De broodjes zijn heerlijk als ontbijt of voor bij de paasbrunch, maar je kan ze ook heel goed meenemen bij een (voorjaar-)picknick!
Voor de broodjes heb ik gebruik gemaakt van ingrediënten van Molen de Hoop uit Oud-Zevenaar. Deze zijn sinds vorig jaar bij Baktotaal verkrijgbaar. Kwaliteit is voor Molen de Hoop hét sleutelwoord. Ze maken gebruik van goede grondstoffen en dat proef je terug in je baksels! Voor deze broodjes heb ik onder andere de muesli-mix gebruikt. Dat is een mengsel van abrikoos, dadel, papaya, ananas, appel, cashewnoten, hazelnootstukjes, walnotenstukjes en amandelstukjes. Een super lekkere mix! De grein-suiker op de broodjes maakt ze helemaal af en zorgt voor een mooi contrast.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 300 gram speltbloem;
- 200 gram speltmeel;
- 10 gram zout;
- 10 gram instant gist;
- 30 gram witte basterdsuiker;
- 300 gram amandelspijs;
- 250 gram mueslimix;
- 50 gram greinsuiker.
Overige benodigdheden:
- 50 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur.
- 1 ei, op kamertemperatuur;
- 1 losgeklopt ei, op kamertemperatuur;
- Rasp van een halve citroen;
- 250 milliliter lauwwarme melk;