• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Bagels recept

Bagels, we zien ze in Nederland steeds vaker. Je kunt deze broodjes tegenwoordig bij verschillende hippe eettentjes bestellen en ze zijn zelfs in sommige supermarkten verkrijgbaar. Wist je trouwens al dat het helemaal niet lastig is om zelf bagels te bakken? En vers gebakken broodjes zijn natuurlijk het allerlekkerst. Lees daarom snel verder voor ons bagels recept!

Wat zijn bagels?

Bagels zijn ronde broodjes met in het midden een gat. Ze lijken dus qua vorm een beetje op donuts, maar smaken totaal anders. Bagels worden in Amerika veel gegeten als ontbijt en lunch. Hierdoor denken veel mensen bij bagels ook vaak aan Amerika, toch is het van oorsprong geen Amerikaans gerecht. Van origine worden deze broodjes namelijk gebakken door Joodse bakkers in Polen. Leuk weetje hé?! 

Het is heel leuk om deze broodjes zelf eens te maken, daarom delen we hieronder ons bagel recept!

± 1 uur bereidingstijd ± 5 uur wachttijd 10 personen
Bagels, we zien ze in Nederland steeds vaker. Je kunt deze broodjes tegenwoordig bij verschillende hippe eettentjes bestellen en ze zijn zelfs in sommige supermarkten verkrijgbaar. Wist je trouwens al dat het helemaal niet lastig is om zelf bagels te bakken? En vers gebakken broodjes zijn natuurlijk het allerlekkerst. Lees daarom snel verder voor ons bagels recept!

Wat zijn bagels?

Bagels zijn ronde broodjes met in het midden een gat. Ze lijken dus qua vorm een beetje op donuts, maar smaken totaal anders. Bagels worden in Amerika veel gegeten als ontbijt en lunch. Hierdoor denken veel mensen bij bagels ook vaak aan Amerika, toch is het van oorsprong geen Amerikaans gerecht. Van origine worden deze broodjes namelijk gebakken door Joodse bakkers in Polen. Leuk weetje hé?! 

Het is heel leuk om deze broodjes zelf eens te maken, daarom delen we hieronder ons bagel recept!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 340 gram tarwebloem;
  • 7 gram + 1 theelepel droge gist;
  • 2 theelepels bruine basterdsuiker;
  • 2 theelepels zout;
  • 1 theelepel zonnebloemolie;
  • Bakpapier;
  • Bakplaat.

Overige benodigdheden:

  • 505 milliliter water voor de polish en het deeg;
  • 2 liter water om te koken;
  • 300 gram Soubry bloem voor witbrood.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
€ 3,08
+
Bruggeman Desem & Gist (5x20gr)
€ 5,38
+
Molen de Hoop Basterdsuiker Bruin 750gr
€ 4,29
+
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
Zonnebloemolie Biologisch 500ml
€ 3,70
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+

Recept

Het maken van de polish:

  1. Spatel 340 gram tarwebloem, 355 milliliter water en 1 theelepel gist gist in een kom door elkaar heen.
    Tip! het wordt een dun plakkerig deeg, dat is goed.
  2. Dek de kom af met plasticfolie en laat dit gedurende hele nacht rijzen. 

Het maken van het deeg:

  1. Doe de bloem voor wit brood, 2 theelepels bruine basterdsuiker, 7 gram gist, het zout en de zonnebloemolie in een kom.
  2. Schenk ook 150 milliliter lauwwarm water in de kom.
  3. Doe ook de polish erbij in.
  4. Kneed deze ingrediënten minstens 10 minuten door elkaar heen met een deegmachine.
  5. Laat het deeg daarna 30 minuten rusten.
  6. Maak daarna 10 balletjes van het deeg.
  7. Druk een gat in de balletjes, zodat ze op de welbekende bagels gaan lijken.
  8. Leg de bagels op een met bakpapier beklede bakplaat.
  9. Smeer de broodjes in met zonnebloemolie.
  10. Laat de broodjes zodoende 4 uur rijzen.

Het bakken en afwerken van de bagels:

  1. Doe 2 liter water in een pan en doe er de basterdsuiker bij in.
  2. Breng het water aan de kook.
  3. Doe de bagels in het kokende water.
  4. Kook de bagels zodoende in 1 minuut aan beide kanten.
  5. Leg gekookte bagels op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Strooi er eventueel nog een gewenste topping overheen zoals: sesamzaadjes, maanzaad en/of pitten.
  7. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
  8. Bak de bagels in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.
  9. Laat de bagels voor het serveren eerst nog even afkoelen.

Daarna kun je de bagels opsmikkelen, geniet ervan!

Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Tips om jouw bagels te beleggen!

Bagels worden in Amerika vaak geserveerd met een dikke laag roomkaas. Uiteraard zijn er nog veel meer andere manieren waarop je de broodjes kunt beleggen. We laten je hieronder onze favorieten zien!

Bagel met kalkoen

Ben je een kalkoen liefhebber? Besmeer jouw bagel dan met kruidenkaas en beleg hem vervolgens met sla, kalkoen en tomaat.

Lekkere bagel met zalm

Als je meer fan bent van vis, kun je jouw zelfgebakken broodjes besmeren met roomkaas en vervolgens beleggen met paar plakjes zalm. Om dit broodje helemaal af te maken, is het lekker om er nog wat rode ui bij op te doen.

Ga op de vegetarische toer!

Eet je geen vis of vlees? Dan is dit een heerlijke optie voor jou! Je kunt een Bagel namelijk ook heerlijk beleggen met sla, roomkaas, tomaat, een beetje paprika zoetzuur en rode ui.

Broodje kip

Vind jij kip heel lekker? Dan kun je hier ook prima de broodjes mee beleggen. Smeer een broodje eerst in met wat mayonaise en/of mosterd en beleg hem daarna met een plak ham, plak kaas en een paar heerlijke stukken kip.

Deel jouw Bagels met ons

Heb jij zelf ook aan de hand van dit recept heerlijke broodjes gemaakt? Deel het resultaat dan met ons op Instagram! Maak een foto van jouw zelfgemaakte Bagels en plaats deze in je story. Tag vervolgens @baktotaal, dan delen wij jouw story namelijk met veel plezier ook op ons account!

Flag of Germany