Wat zijn bagels?
Bagels zijn ronde broodjes met in het midden een gat. Ze lijken dus qua vorm een beetje op donuts, maar smaken totaal anders. Bagels worden in Amerika veel gegeten als ontbijt en lunch. Hierdoor denken veel mensen bij bagels ook vaak aan Amerika, toch is het van oorsprong geen Amerikaans gerecht. Van origine worden deze broodjes namelijk gebakken door Joodse bakkers in Polen. Leuk weetje hé?!
Het is heel leuk om deze broodjes zelf eens te maken, daarom delen we hieronder ons bagel recept!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 340 gram tarwebloem;
- 7 gram + 1 theelepel droge gist;
- 2 theelepels bruine basterdsuiker;
- 2 theelepels zout;
- 1 theelepel zonnebloemolie;
- Bakpapier;
- Bakplaat.
Overige benodigdheden:
- 505 milliliter water voor de polish en het deeg;
- 2 liter water om te koken;
- 300 gram Soubry bloem voor witbrood.