Heb je altijd al jouw eigen brood willen maken? Dan ben je hier op het goede adres, want met dit recept gaat dat helemaal goed komen. In dit recept laten we namelijk zien hoe je zelf een speltbrood kunt bakken. We hebben het brood op een pizzasteen gebakken, waardoor die mooi rustiek is. Snijd het brood in lekkere dikke plakken en serveer het brood tijdens het ontbijt of de lunch met het gewenste beleg. Dat wordt smullen! Ben je benieuwd naar hoe je zelf dit speltbrood kunt maken? Lees dan snel verder voor ons speltbrood recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 400 gram Molen de Hoop Speltbloem;
- 8 gram Molen de Hoop bakkerszout;
- 5 gram Bruggeman Gist Instant;
- 12 gram Molen de Hoop Krokantbroodpoeder;
- Deegkrabber kunststof asymmetrisch 12 x 8,6 cm (zwart);
- Beslagkom kunststof, 28 cm;
- Patisse Koel/Druip Rooster 40x25cm;
- BrandNewCake Digitale Thermometer -50 tot 300°C;
- DeSh Stoombakje;
- BrandNewCake Broodbaksteen / Pizzasteen 300x400x11mm;
- Rijsmandje Riet Rond Ø24cm (800 tot 1000 gram deeg);
- BrandNewCake Pizzaschep 80cm;
- BrandNewCake Stokbroodmesje (incl. 5 mesjes);
- BrandNewCake Precisie Weegschaal 200gr. / 0.01gr.
Overige benodigdheden:
- 252 gram water;
- Bubbeltjesfolie;
- Planeetmenger met deeghaak.