In dit recept laten we zien hoe je zelf een fijn volkorenbrood kunt maken. Je vraagt je wellicht af wat het verschil is tussen een fijn- en normaal volkorenbrood, maar in dit fijn volkorenbrood zitten geen gebroken of gepofte granen verwerkt. Dit brood heeft dus een wat minder bite en is wat zachter van structuur. Wij bakten de broden in 2 halve brood bakvormen, zodat we 2 halfjes kregen. Als je dat doet, kun je eenvoudig een half brood in de vriezer bewaren. Lees snel verder voor ons fijn volkorenbrood recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 580 gram Molen de Hoop Volkoren Tarwemeel;
- 11 gram Molen de Hoop Bakkerszout;
- 7 gram Bruggeman Instant gist;
- 24 gram Molen de Hoop Broodverbeteraar;
- Deegkrabber kunststof asymmetrisch 12 x 8,6 cm (zwart);
- Beslagkom kunststof, 28 cm;
- Patisse Koel/Druip Rooster 40x25cm;
- BrandNewCake Digitale Thermometer -50 tot 300°C;
- DeSh Stoombakje;
- 2x Broodvorm Half-Brood Alusteel 15x10,5cm;
- Bakspray.
Overige benodigdheden:
- 410 gram water;
- 15 gram ongezouten roomboter;
- Bubbeltjesfolie;
- Planeetmenger met deeghaak (optioneel, om het deeg te kneden).