In coronatijd ontdekten heel veel mensen de magie van het broodbakken. Je voegt een paar basic ingrediënten bij elkaar, je kneedt ze lekker mindfull goed door en laat de tijd de rest doen. Ja, tijd genoeg in die rare periode…. Gelukkig zijn er nog steeds heel veel hobbybakkers en als jou dat ook wat lijkt is dit natuurlijk wel een beauty om mee te beginnen. Maanzaad is het zaad van de slaapbol, de papaver dus. Daar maken ze toch ook opium van? Klopt. En als je heel wat grammen maanzaad naar binnen werkt, slaat een dopingcontrole inderdaad. Maar wat zou je je sappel maken? In een doornsee keuken hebben wij ook nog nooit een dopingcontrole gehad en zoveel maanzaad gaat er nou ook weer niet op dit brood. Maar het geeft wel nét zo’n lekker knapperig accent en een lichtzoete, notige smaak. Gewoon mooi gebruiken als garnering dus. Lees snel verder voor ons maanzaadbrood recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 500 gram Molen de Hoop Patentbloem;
- 9 gram Molen de Hoop Bakkerszout;
- 7 gram Bruggeman Gist Instant;
- 15 gram Molen de Hoop Broodverbeteraar;
- 50 gram Molen de Hoop Blauw Maanzaad;
- Beslagkom kunststof, 28 cm;
- Patisse Koel/Druip Rooster 40x25cm;
- BrandNewCake Digitale Thermometer -50 tot 300°C;
- DeSh Stoombakje;
- Patisse Bakpapier vellen 38x30cm 20st;
- Deegkrabber kunststof asymmetrisch 12 x 8,6 cm (zwart);
- BrandNewCake Stokbroodmesje kunststof 15cm.
Overige benodigdheden:
- 290 gram water;
- 50 gram ongezouten roomboter;
- Bakplaat;
- Vochtige schone theedoek;
- Bubbeltjesfolie;
- Planeetmenger met deeghaak.