• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Gevulde broodjes recepten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 28

per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 28

per pagina
Pagina

Het voorbereiden van het deeg:

  1. Meng de bloem, gist, suiker, 4 gram zout en 40 milliliter olijfolie door elkaar heen.
  2. Doe ook het lauwwarme water erbij in en kneed het deeg tot een mooi geheel. Het deeg is vrij plakkerig, dat hoort zo.
  3. Vorm het deeg tot een mooie bal, dek het deeg af met plasticfolie en laat het 1 uur rijzen.
    Tip! Begin ondertussen aan de vulling.

Het maken van de vulling:

  1. Snijd de paprika en uien in kleine blokjes, doe de resterende olijfolie in een koekenpan en zet deze op het vuur.
  2. Bak de stukjes paprika en uien in de pan.
  3. Doe na 2 minuten het gehakt, een theelepel zout en de andere kruiden erbij in.
  4. Voeg na 3 minuten de tomatenpuree aan het gehaktmengsel toe.
  5. Meng alles goed door elkaar heen en laat het goedje nog even goed bakken, totdat het gehakt gaar is.
  6. Haal de pan van het vuur af en laat het gehaktmengsel volledig afkoelen.

Het bakken van de pides:

  1. Verdeel het gerezen deeg in 4 delen.
  2. Vorm van elk stuk deeg een bal.
  3. Rol een balletje uit.
  4. Vul het balletje met wat van het gehaktmengsel.
  5. Vouw de pide vanuit de buitenkant naar binnen toe, zodat het deeg op een bootje begint te lijken. Je krijgt nu 4 pides van ongeveer 25 centimeter.
  6. Ga zo door, totdat je van elk stuk deeg een pide hebt gemaakt.
  7. Smeer elke pide in met wat olijfolie of een geklutst ei.
  8. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (heteluchtoven).
  9. Strooi wat sesamzaadjes op de zijkanten van de pides.
  10. Hak een bosje peterselie fijn en strooi de peterselie op het gehakt.
  11. Bak de broodjes 25 minuten gaar en goudbruin.

Handige informatie

Gevulde broodjes recepten 

Gevulde broodjes, wie houdt er niet van? Als ontbijt, lunch of brunch smaken ze hartstikke lekker. Daarnaast zijn zulke broodjes ook prima tussendoortjes voor onderweg, die de honger een poosje stillen. Vind jij het leuk om zelf broodjes met een vulling te maken? Dan zit je op deze pagina goed, want we hebben hier al onze gevulde broodjes recepten verzameld. Neem dus vooral even een kijkje tussen de recepten en laat je inspireren! 

Welke gevulde broodjes kun je maken? 

Er zijn allerlei verschillende soorten gevulde broodjes om te maken. Zo kun je broodjes met zowel zoete vulling als broodjes met hartige vulling maken. Een zoete vulling kan bijvoorbeeld pudding of een heerlijke room zijn. Bij hartige vullingen kun je denken aan vlees, vis en groenten. Op deze pagina hebben we allerlei verschillende soorten recepten voor zowel broodjes met zoete als hartige vulling voor je op een rijtje gezet. Hierdoor vind je vast en zeker een recept dat jou leuk lijkt om uit te proberen. 

Gevulde zachte broodjes of toch harde broodjes? 

Doorgaans zijn het gevulde zachte broodjes die je maakt. Zachte broodjes zijn namelijk makkelijker te vullen dan harde broodjes. De zachte structuur van het brood is heerlijk bij zowel een hartige als zoete vulling. Als broodje kun je van alles en nog wat maken. Maak bijvoorbeeld zachte bolletjes of langwerpige broodjes. Het kan daadwerkelijk allemaal. 

Hoe kun je gevulde broodjes bakken? 

Het verschilt per recept hoe je gevulde broodjes kunt bakken. De broodjes zelf kun je zowel in een broodbakmachine als in een oven bakken. Bij broodjes met een zoete vulling, worden de broodjes doorgaans eerst gebakken alvorens ze worden gevuld. Bij hartige broodjes wordt de vulling vaak met het brood meegebakken. In dat geval worden de broodjes in een oven gebakken. Het is dus sowieso handig om een oven bij de hand te hebben. 

Neem ook een kijkje bij onze andere recepten! 

Op deze pagina vind je dus gevulde broodjes recepten, waarmee je zelf eenvoudig de lekkerste broodjes met vulling kunt maken. Zelfgemaakt is natuurlijk het allerlekkerst, dat geldt bij vrijwel alles wat je zelf bereidt. Wist je al dat je op onze blog nog veel meer recepten kunt vinden dan brood recepten? Op onze blog vind je allerlei recepten voor het maken van uiteenlopende lekkernijen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan diverse soorten taarten, cakes, koekjes, desserts, hartige hapjes en nog veel meer! Inmiddels hebben we al ruim 1.600 recepten op onze receptenpagina verzameld, waaruit je een heleboel inspiratie kunt halen.  
 

Stap voor stap te volgen 

In elk recept staat duidelijk aangegeven welke producten je nodig hebt en hoeveel daarvan. De instructies hebben we in een overzichtelijk stappenplan gezet, waardoor het eenvoudig wordt om deze te volgen. Voer de instructies gewoon stap voor stap uit en je krijgt een fantastisch eindresultaat. We vullen onze receptenpagina wekelijks aan met nieuwe recepten, dus het is zeker de moeite waard om er regelmatig een kijkje op te nemen. Laat je inspireren door verschillende thema’s of kies recepten voor een bepaalde gelegenheid.   

Shop alle benodigdheden op Baktotaal.nl! 

Als je op deze pagina kijkt, zie je dat er onwijs veel recepten zijn voor gevulde broodjes. Welk recept je ook kiest, je kunt alle benodigdheden ervoor gewoon shoppen op Baktotaal. Dankzij ons ruime assortiment, dat uit maar liefst 10.000 producten bestaat, vind je bij ons namelijk echt alles om te bakken. Bij elk recept hebben wij al het winkelwagentje gevuld, waardoor het super eenvoudig is om de benodigdheden voor dat recept te bestellen in onze webshop. Kies dus jouw favoriete recept uit, shop de benodigdheden in onze webshop en ga aan de slag!

Flag of Germany