Je mag niet generaliseren, maar ik durf stiekem wel te wedden dat je de meeste vaders een groter plezier doet met een biertje en een hartige hap dan met koffie en gebak. Daarom speciaal voor Vaderdag deze hartige broodjes, gevuld met een kruidig kipgehaktmengsel. Wij gebruikten sumak voor een Turks tintje. Maar je kan ook prima tex-mexkruiden of ras-el-hanout nemen, je kent je eigen vader of echtgenoot natuurlijk het beste. De kurkuma is niet verplicht, maar geeft wel een mooie lgele kleur aan de vulling. Maak de broodjes rustig een dag van tevoren, je warmt ze heel gemakkelijk vlak voor het serveren weer even op. Wij deden dat in de airfryer, 5 minuten op 180 graden, en dat lukte wonderwel (wel even spieken halverwege of het niet te hard gaat). Een lekker knoflooksausje of chilisaus maakt het helemaal af. En een koud biertje natuurlijk!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 500 gram kristal patentbloem;
- 8 gram droge gist;
- 10 gram + een halve theelepel en een snuf zout;
- 25 gram suiker;
- Plasticfolie;
- Bakplaat;
- Bakpapier;
- Sesamzaadjes.
Overige benodigdheden:
- 50 milliliter melk, lauwwarm;
- 1 ei;
- 100 gram roomboter, op kamertemperatuur;
- 350 gram kipgehakt;
- 1 groene paprika;
- 1 ui;
- 1 rode peper;
- 2 tenen knoflook;
- 1 theelepel sumak (kruiden);
- 1 theelepel kurkuma (kruiden);
- 3 eetlepels melk.