• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Kruidige kipbroodjes recept

Je mag niet generaliseren, maar ik durf stiekem wel te wedden dat je de meeste vaders een groter plezier doet met een biertje en een hartige hap dan met koffie en gebak. Daarom speciaal voor Vaderdag deze hartige broodjes, gevuld met een kruidig kipgehaktmengsel. Wij gebruikten sumak voor een Turks tintje. Maar je kan ook prima tex-mexkruiden of ras-el-hanout nemen, je kent je eigen vader of echtgenoot natuurlijk het beste. De kurkuma is niet verplicht, maar geeft wel een mooie lgele kleur aan de vulling. Maak de broodjes rustig een dag van tevoren, je warmt ze heel gemakkelijk vlak voor het serveren weer even op. Wij deden dat in de airfryer, 5 minuten op 180 graden, en dat lukte wonderwel (wel even spieken halverwege of het niet te hard gaat). Een lekker knoflooksausje of chilisaus maakt het helemaal af. En een koud biertje natuurlijk! 

± 1 uur bereidingstijd 10 personen

Je mag niet generaliseren, maar ik durf stiekem wel te wedden dat je de meeste vaders een groter plezier doet met een biertje en een hartige hap dan met koffie en gebak. Daarom speciaal voor Vaderdag deze hartige broodjes, gevuld met een kruidig kipgehaktmengsel. Wij gebruikten sumak voor een Turks tintje. Maar je kan ook prima tex-mexkruiden of ras-el-hanout nemen, je kent je eigen vader of echtgenoot natuurlijk het beste. De kurkuma is niet verplicht, maar geeft wel een mooie lgele kleur aan de vulling. Maak de broodjes rustig een dag van tevoren, je warmt ze heel gemakkelijk vlak voor het serveren weer even op. Wij deden dat in de airfryer, 5 minuten op 180 graden, en dat lukte wonderwel (wel even spieken halverwege of het niet te hard gaat). Een lekker knoflooksausje of chilisaus maakt het helemaal af. En een koud biertje natuurlijk! 

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 500 gram kristal patentbloem;
  • 8 gram droge gist;
  • 10 gram + een halve theelepel en een snuf zout;
  • 25 gram suiker;
  • Plasticfolie;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier;
  • Sesamzaadjes.

Overige benodigdheden:

  • 50 milliliter melk, lauwwarm;
  • 1 ei;
  • 100 gram roomboter, op kamertemperatuur;
  • 350 gram kipgehakt;
  • 1 groene paprika;
  • 1 ui;
  • 1 rode peper;
  • 2 tenen knoflook;
  • 1 theelepel sumak (kruiden);
  • 1 theelepel kurkuma (kruiden);
  • 3 eetlepels melk.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+
Molen de Hoop Kristal Patentbloem 1kg
€ 3,70
+
Vershoudfolie 30cm x 300m**
Normale prijs € 11,79 Speciale prijs € 9,99
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Kitchen Craft Bakpapier 30 cm Rol 10 m
€ 7,89
+
Sesamzaad Gepeld 250g
€ 2,99
+
Bruggeman Gist instant (5x11gr)
€ 3,49
+

Recept


Het maken van het deeg:

  1. Meng 50 milliliter melk, de gist en de suiker door elkaar heen en laat 5 minuten staan.
  2. Meng in circa 5 minuten het ei, bloem en 10 gram zout erdoorheen.
  3. Voeg de boter toe en kneed het in circa 5 minuten tot een mooi glad deeg,
  4. Doe het deeg in een schone kon en dek deze af met plasticfolie.
  5. Laat het deeg 1,5 uur rijzen.

Het maken van de vulling:

  1. Bak het kipgehakt gaar.
  2. Doe de ui, knoflook, paprika en peper in een keukenmachine en maal tot een fijn geheel.
  3. Doe het ui-mengsel, de sumak, kurkuma, en halve theelepel zout bij het kipgehakt en bak 5 minuten mee.
  4. Laat de vulling afkoelen.

Het maken van de kipbroodjes:

  1. Bestuif het werkblad met bloem.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Haal het deeg uit de kom en verdeel het in 10 bolletjes.
  4. Druk de bolletjes plat tot een grootte van circa 15 bij 8 centimeter.
  5. Leg de vulling in het midden van broodjes.
  6. Vouw de zijkanten (lange zijde) naar elkaar toe.
  7. Vouw de andere kanten (korte zijde) daaroverheen.
  8. Leg de broodjes met de vouwrand naar beneden op de bakplaat.
  9. Dek de bakplaat af met plasticfolie en laat het nog 1 uur rijzen.
  10. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  11. Snijd met een scherp mes de broodjes iets in.
  12. Meng 3 eetlepels melk en een snufje zout door elkaar heen.
  13. Bestrijk de broodjes met het melk mengsel en bestrooi met sesamzaadjes.
  14. Bak de broodjes in circa 15 á 20 minuten gaar.

    Tip! Warm je ze de volgende dag op? Bestrijk ze dan voor het serveren met iets gesmolten roomboter, dan glimmen ze weer mooi.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw kruidige kipbroodjes met ons!

Heb jij zelf met dit recept kruidige kipbroodjes gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw bakcreatie zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany