• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Ham kaas croissants recept

Croissants, wij zijn er dol op! Uiteraard kun je deze broodjes gewoon bij de bakker om de hoek en zelfs in vrijwel elke supermarkt wel kopen. Wij vinden het echter veel lekker om ze zelf te maken en dan ook allerlei varianten tegelijk. Zo hebben wij ook gewoon zelf heerlijke ham-kaas croissants gemaakt. Wil je weten hoe je dat zelf kunt doen? Check dan ons ham kaas croissants recept hieronder en ga lekker aan de slag!
± 1.5 uur bereidingstijd ± 25 uur wachttijd 8 personen 5/5 (1 waardering)
Croissants, wij zijn er dol op! Uiteraard kun je deze broodjes gewoon bij de bakker om de hoek en zelfs in vrijwel elke supermarkt wel kopen. Wij vinden het echter veel lekker om ze zelf te maken en dan ook allerlei varianten tegelijk. Zo hebben wij ook gewoon zelf heerlijke ham-kaas croissants gemaakt. Wil je weten hoe je dat zelf kunt doen? Check dan ons ham kaas croissants recept hieronder en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 600 gram Franse bloem;
  • 15 gram gist;
  • 75 gram kristalsuiker;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier. 

Overige benodigdheden:

  • 300 milliliter lauwwarm water;
  • 400 gram ongezouten roomboter;
  • Plasticfolie;
  • 150 gram ham;
  • 150 gram kaas;
  • 1 ei, maat M. 

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Bruggeman Gist instant 500gr
€ 6,99
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+
Patisse Verstelbare Bakplaat Hoge Rand 33-47cm
€ 30,00
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Molen de Hoop Franse Tarwebloem T65 1kg (Farine Bagatelle)
€ 3,70
+

Recept

Het maken van de poolish:

  1. Meng 100 gram bloem, 100 milliliter water en 1 theelepel gist tot een deeg. Het is een dun en plakkerig deeg.
  2. Dek de kom af met plasticfolie en laat het een nachtje rijzen.

Het maken van het croissantdeeg:

  1. Roer 200 milliliter water, 2 theelepels suiker, en 9 gram gist door elkaar heen.
  2. Laat het gist water circa 10 minuten staan, totdat het gaat schuimen.
  3. Doe 500 gram bloem, de overige suiker, 100 gram roomboter en de poolish bij het gistwater in.
  4. Kneed de ingrediënten voor circa 20 minuten tot een mooi elastisch deeg.
  5. Vet een schaal in en voeg het deeg eraan toe.
  6. Dek de schaal af met plasticfolie.
  7. Laat het deeg op een warme plek gedurende 2 uur rijzen.
  8. Snijd de boter in gelijke plakken en vorm er een rechthoek van.
  9. Leg de boter tussen een bakpapier.
  10. Rol de boter uit tot 13 x 20 centimeter.
  11. Leg de boter in de koelkast om op te stijven. Het is belangrijk dat de boter bij het maken van de croissants koud blijft, dus probeer snel te werken.
  12. Rol het deeg uit en leg de roomboter erop.
  13. Vouw het deeg dicht en leg het weer voor 2 uur in de koeling.
  14. Rol het deeg rechthoekig uit tot een lengte van 40 á 50 centimeter en 20 centimeter breed.
  15. Vouw 3 kwart van de lengte naar binnen en vouw het laatste stukje naar het midden.
  16. Herhaal stap 15 nog 2 keer.
  17. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het deeg minimaal 1 uur rusten in de koeling.
  18. Rol het deeg rechthoekig uit tot een dikte van 2 centimeter.
  19. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  20. Snijd lange rechthoekige uit het deeg van elk 12 centimeter breed.
  21. Leg aan het begin van elke strook een plak kaas.
  22. Rol het deeg voor de helft door.
  23. Leg een plak ham op het deeg.
  24. Rol de croissant daarna volledig op.
  25. Herhaal dit, totdat je alle ham kaas croissants hebt gerold.
  26. Leg de croissants voor een nachtje in de koeling.
  27. Haal de croissants 4 uur voor het bakken uit de koeling.
  28. Verwarm de oven voor op 190 graden (heteluchtoven).
  29. Kluts het ei.
  30. Smeer de croissantjes in met het ei.
  31. Bak de broodjes in circa 13 minuten goudbruin en gaar.
  32. Laat de croissants goed afkoelen.

Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk ook eens onze andere brood recepten!

Je kunt brood bij de bakker of supermarkt halen, maar er is niets lekkerder dan vers gebakken brood. Wij vinden het heel erg leuk om zelf brood te bakken en hebben dan ook een heleboel brood recepten op onze blog verzameld. Met deze brood recepten wordt het heel eenvoudig om gewoon thuis jouw eigen, verse brood te bakken. Bekijk het recept voor vijgenbrood of zuurdesembrood maar eens. Maak jij liever bollen? Bekijk dan eens ons recept voor bagels of krentenbollenBekijk al onze andere brood recepten hier!

Laat jouw zelfgemaakte ham kaas croissants aan ons zien!

Ga je zelf met dit recept lekkere ham kaas croissants maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Maak een foto van jouw croissants en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen.

Flag of Germany