• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Pitabroodjes met pesto en knoflook recept

Pitabroodjes, wie is er niet dol op? In dit recept laten we je van begin tot eind zien hoe je deze heerlijke pitabroodjes met pesto en knoflook kunt maken. Uiteraard kun je het deeg in de supermarkt kopen, maar zelfgemaakt deeg is toch echt het allerlekkerste. Wat veel mensen niet weten is dat je dit deeg in een handomdraai gemaakt hebt. Het toffe aan deze lekkernijen is dat je ze helemaal naar eigen wens kunt vullen, het is maar net wat je zelf lekker vindt. Wij hebben ervoor gekozen om de broodjes te vullen met pesto, knoflook, basilicum en kaas. En deze combinatie is echt verrukkelijk. Reden genoeg dus om deze broodjes zelf eens te gaan maken. Lees snel verder voor ons pitabroodjes met pesto en knoflook recept en ga lekker aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 8 personen 5/5 (1 waardering)
Pitabroodjes, wie is er niet dol op? In dit recept laten we je van begin tot eind zien hoe je deze heerlijke pitabroodjes met pesto en knoflook kunt maken. Uiteraard kun je het deeg in de supermarkt kopen, maar zelfgemaakt deeg is toch echt het allerlekkerste. Wat veel mensen niet weten is dat je dit deeg in een handomdraai gemaakt hebt. Het toffe aan deze lekkernijen is dat je ze helemaal naar eigen wens kunt vullen, het is maar net wat je zelf lekker vindt. Wij hebben ervoor gekozen om de broodjes te vullen met pesto, knoflook, basilicum en kaas. En deze combinatie is echt verrukkelijk. Reden genoeg dus om deze broodjes zelf eens te gaan maken. Lees snel verder voor ons pitabroodjes met pesto en knoflook recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 200 gram Italiaanse Bloem Farina Tipo 00 (Pizza-Focaccia);
  • 1,5 theelepel bakpoeder;
  • Bakpapier;
  • Patisse Deegroller Hout 25cm;
  • Vershoudfolie;
  • BrandNewCake Bakkwast Siliconen 3cm (21 cm).

Overige benodigdheden:

  • Geraspte kaas;
  • Pesto;
  • Verse basilicum;
  • 180 gram Griekse yoghurt;
  • 2 teentjes knoflook;
  • 1 ei, maat M;
  • ½ theelepel zout.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Bakkwast Siliconen 3cm (21cm)
€ 1,98
+
Patisse Deegroller Hout 25cm
€ 9,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Patisse Bakpapier vellen 38x30cm 20st.
€ 3,29
+
Italiaanse Bloem Farina Tipo 00 (Pizza-Focaccia) 1kg
€ 2,39
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
€ 2,79
+
Vershoudfolie 32cm x 20m
€ 3,69
+

Recept

Het maken van het deeg:

  1. Meng de Griekse yoghurt, Italiaanse bloem, zout en bakpoeder door elkaar.
  2. Kneed het deeg mengsel verder met je handen, totdat het een geheel is.
    Tip! Als het deeg nog plakkerig is, voeg je meer bloem toe totdat het deeg niet meer plakt.
  3. Smeer een kom in met olie en leg hier het deeg in.
  4. Dek de kom af met vershoudfolie.
  5. Laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen.

Het vullen van de pitabroodjes:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven).
  2. Strooi wat bloem op het werkblad.
  3. Leg het deeg hier op.
  4. Kneed het deeg nog even goed door.
  5. Verdeel het deeg in 8 stukken.
  6. Rol elk bolletje uit tot een rondje.
  7. Doe de pesto, basilicum, knoflook en kaas in het midden van het rondje.
  8. Vouw de rondjes als een soort pakketje dicht.
  9. Draai het pakketje om.
  10. Druk met je hand de gevulde bolletjes voorzichtig plat.
    Tip! Dit kun je ook voorzichtig met je deegroller doen.
  11. Leg een bakpapier op een bakplaat.
  12. Leg hier de gevulde broodjes op.
  13. Klop 1 ei los.
  14. Smeer met een kwastje het ei op de broodjes.
  15. Bak de pitabroodjes in ongeveer 10 minuten mooi bruin.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Hoe kun je deze pitabroodjes met pesto en knoflook het beste bewaren?

Met dit recept kun je 8 pitabroodjes maken. Gaan alle 8 de broodjes niet in 1 keer op? Of heb je binnenkort een leuk feestje op de planning staan en wil je de pitabroodjes alvast van tevoren gemaakt hebben? Dan vind je het vast fijn om te lezen dat je deze hartige hapjes prima een poosje kunt bewaren. Laat de gevulde pitabroodjes helemaal afkoelen en verpak ze daarna goed in aluminiumfolie. Als je dat doet, kun je de broodjes ongeveer 2 à 3 dagen bewaren. Doe de pitabroodjes met pesto en knoflook vlak voor het serveren weer even in de oven, zo zijn ze het lekkerste om te serveren.

Laat jouw zelfgemaakte Pitabroodjes met pesto en knoflook aan ons zien!

Ga je zelf met dit recept deze heerlijke pitabroodjes met pesto en knoflook maken? Deel dan het resultaat met ons op Instagram! Wij zijn namelijk heel erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Maak een foto van jouw zelfgemaakte broodjes en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw lekkernij niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen!
Flag of Germany