• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Turkse gözleme recept

Ben jij gek op gerechten uit de buitenlandse keuken? Maak dan eens met ons recept deze verrukkelijke gözleme. Dit is een traditioneel Turks gerecht dat tijdens het avondeten wordt geserveerd. Het is gemaakt van een dun uitgerold brooddeeg, die je vervolgens insmeert met boter en ei en daarna vult met wat je maar lekker vindt. Wij hebben de broodjes gevuld met een mengsel van spinazie en feta kaas en het eindresultaat is echt heerlijk geworden. Lees snel verder voor ons Turkse gözleme recept en ga lekker aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd ± 0.5 uur wachttijd 6 personen 5/5 (1 waardering)
Ben jij gek op gerechten uit de buitenlandse keuken? Maak dan eens met ons recept deze verrukkelijke gözleme. Dit is een traditioneel Turks gerecht dat tijdens het avondeten wordt geserveerd. Het is gemaakt van een dun uitgerold brooddeeg, die je vervolgens insmeert met boter en ei en daarna vult met wat je maar lekker vindt. Wij hebben de broodjes gevuld met een mengsel van spinazie en feta kaas en het eindresultaat is echt heerlijk geworden. Lees snel verder voor ons Turkse gözleme recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 400 gram patentbloem;
  • 1 theelepel paprikapoeder.

Overige benodigdheden:

  • 100 milliliter + iets extra olijfolie;
  • 200 milliliter water;
  • Halve theelepel zout;
  • 600 gram bladspinazie;
  • 1 rode paprika;
  • 200 gram feta kaas;
  • 3 teentjes knoflook;
  • Koekenpan.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Mill & Mortar Paprikapoeder Zoet Biologisch 50g
€ 6,99
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+

Recept

Het maken van het deeg:

  1. Doe de bloem, olijfolie, water en zout in de kom van een deegmachine.
  2. Kneed in 10 minuten de ingrediënten in de deegmachine door elkaar heen tot een soepel deeg.
  3. Laat het deeg 30 minuten op kamertemperatuur rusten.

Het maken van de vulling:

  1. Verwarm een beetje olijfolie in de koekenpan.
  2. Laat de spinazie in de pan slinken.
  3. Snijd de teentjes knoflook fijn en de paprika in kleine stukjes.
  4. Meng de knoflook, stukjes paprika en paprikapoeder door de spinazie heen.
  5. Bak het spinazie mengsel 3 minuten door.
  6. Laat de spinazie afkoelen.
  7. Brokkel de feta kaas en meng dit door de spinazie heen.

Het maken van de gözleme:

  1. Verdeel het deeg in 12 balletjes.
  2. Rol 1 deegballetje dun uit.
  3. Verdeel 1 eetlepel vulling over het uitgerolde deeg heen.
  4. Rol nog een deegballetje dun uit en leg het deeg op de vulling.
  5. Druk het deeg op de vulling goed aan.
  6. Doe weer een beetje olijfolie in de koekenpan.
  7. Bak de gözleme aan beide kanten bruin.
  8. Herhaal bovenstaande stappen, totdat het deeg op is.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Hoe kun je Turkse gözleme het beste bewaren?

Deze Turkse lekkernij smaakt vers gemaakt het allerlekkerst, maar het kan altijd voorkomen dat de Turkse broodjes niet in één keer opgaan. Gelukkig is dat helemaal niet erg. Als je de hartige lekkernijen op de juiste manier bewaard, blijven ze prima een tijdje lekker. Goed afgedekt kun je de broodjes 1 dag op kamertemperatuur bewaren. Je kunt er ook voor kiezen om de Turkse lekkernijen in te vriezen. In de vriezer blijven ze tot 3 maanden goed. Wil je de ingevroren broodjes weer serveren? Laat ze dan in het zakje ontdooien en verwarm de broodjes even in de magnetron.

Bekijk ook eens onze andere recepten voor Turkse lekkernijen

Kon jij geen genoeg krijgen van deze heerlijke gevulde broodjes? Dan hebben wij goed nieuws voor jou, want op onze blog hebben wij nog een aantal heerlijke Turkse recepten staan. Zo vind je er een recept voor een Turks brood. Dit brood kun je compleet naar wens beleggen, maar ook met allerlei lekkere dips serveren. Ook dit recept voor Turkse pittige gehaktbroodjes zijn echt verrukkelijk. Ben jij dol op zoet? Dan moet je echt eens met ons recept Turkse baklava makenBekijk al onze recepten voor Turks eten hier!

Deel jouw Turkse gözleme met ons!

Heb jij zelf met dit recept Turkse gözleme gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe de Turkse broodjes zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw creatie zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany