Er zijn natuurlijk vaders die houden van taart en gebakjes, maar veel mannen zijn toch meer van de stoere baksels. Iets waar je lekker een groot glas bier bij kunt drinken en waarbij je geen vorkje nodig hebt. Valt je vader/man/partner in die categorie? Maak dan deze pittige Turkse gehaktbroodjes voor Vaderdag. Lees snel verder voor het recept.
Het maken van deze Turkse pittige gehaktbroodjes
Het fijne aan deze Turkse pittige gehaktbroodjes is dat je ze heel goed een dag of twee van tevoren kunt maken. Je warmt ze namelijk gemakkelijk weer op.
Wij gebruikten lamsgehakt van de Turkse slager, maar met rundergehakt gaat het ook prima. De kruiden maken de smaak: ras-el-hanout, knoflook, koriander en pul biber. Eten er ook kinderen mee? Dan zou ik die laatste weglaten. Je kunt het eventueel ook vervangen door gewone sambal, maar pul biber is meer authentiek. Van de pittige knoflooksaus die erbij hoort, kan je beter met het hele gezin eten, als je het een beetje gezellig wilt houden ;). Eventueel vervang je deze door een kant en klare saus uit de winkel. Als je er een lekkere bak komkommer en tomaat bij maakt, zijn deze broodjes ook een prima warme maaltijd.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 500 gram bloem;
- 10 gram gedroogde gist;
- 5 gram zout;
- 15 gram suiker;
- Deegroller;
- Bakpapier.
Overige benodigdheden:
- 250 milliliter lauwwarme melk;
- 75 milliliter plantaardige olie;
- 450 gram (lams)gehakt;
- 1 theelepel zout;
- 1 theelepel peper;
- 1 theelepel ras-el-hanout kruiden;
- 2 kleine uien;
- 1 rode puntpaprika;
- 1 groene puntpaprika;
- 2 teentjes knoflook;
- 2 eetlepel tomatenpuree;
- ½ theelepel pul biber (gedroogde pepervlokken);
- Klein bosje koriander;
- 100 gram fetakaas;
- 1 eidooier;
- Sesamzaadjes en/of sumak kruiden en/of za’atar kruiden of blokjes feta;
- 250 milliliter Turkse Yoghurt;
- 1 theelepel grof zeezout;
- 3 teentjes knoflook;
- Sap van een halve limoen;
- Peterselie;
- Peper en zout;
- Vijzel.