• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Turkse pittige gehaktbroodjes recept

Er zijn natuurlijk vaders die houden van taart en gebakjes, maar veel mannen zijn toch meer van de stoere baksels. Iets waar je lekker een groot glas bier bij kunt drinken en waarbij je geen vorkje nodig hebt. Valt je vader/man/partner in die categorie? Maak dan deze pittige Turkse gehaktbroodjes voor Vaderdag. Lees snel verder voor het recept.

Het maken van deze Turkse pittige gehaktbroodjes

Het fijne aan deze Turkse pittige gehaktbroodjes is dat je ze heel goed een dag of twee van tevoren kunt maken. Je warmt ze namelijk gemakkelijk weer op. 

Wij gebruikten lamsgehakt van de Turkse slager, maar met rundergehakt gaat het ook prima. De kruiden maken de smaak: ras-el-hanout, knoflook, koriander en pul biber. Eten er ook kinderen mee? Dan zou ik die laatste weglaten. Je kunt het eventueel ook vervangen door gewone sambal, maar pul biber is meer authentiek. Van de pittige knoflooksaus die erbij hoort, kan je beter met het hele gezin eten, als je het een beetje gezellig wilt houden ;).  Eventueel vervang je deze door een kant en klare saus uit de winkel. Als je er een lekkere bak komkommer en tomaat bij maakt, zijn deze broodjes ook een prima warme maaltijd.

± 0.5 uur bereidingstijd ± 1.5 uur wachttijd 12 personen

Er zijn natuurlijk vaders die houden van taart en gebakjes, maar veel mannen zijn toch meer van de stoere baksels. Iets waar je lekker een groot glas bier bij kunt drinken en waarbij je geen vorkje nodig hebt. Valt je vader/man/partner in die categorie? Maak dan deze pittige Turkse gehaktbroodjes voor Vaderdag. Lees snel verder voor het recept.

Het maken van deze Turkse pittige gehaktbroodjes

Het fijne aan deze Turkse pittige gehaktbroodjes is dat je ze heel goed een dag of twee van tevoren kunt maken. Je warmt ze namelijk gemakkelijk weer op. 

Wij gebruikten lamsgehakt van de Turkse slager, maar met rundergehakt gaat het ook prima. De kruiden maken de smaak: ras-el-hanout, knoflook, koriander en pul biber. Eten er ook kinderen mee? Dan zou ik die laatste weglaten. Je kunt het eventueel ook vervangen door gewone sambal, maar pul biber is meer authentiek. Van de pittige knoflooksaus die erbij hoort, kan je beter met het hele gezin eten, als je het een beetje gezellig wilt houden ;).  Eventueel vervang je deze door een kant en klare saus uit de winkel. Als je er een lekkere bak komkommer en tomaat bij maakt, zijn deze broodjes ook een prima warme maaltijd.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 500 gram bloem;
  • 10 gram gedroogde gist;
  • 5 gram zout;
  • 15 gram suiker;
  • Deegroller;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 250 milliliter lauwwarme melk;
  • 75 milliliter plantaardige olie;
  • 450 gram (lams)gehakt;
  • 1 theelepel zout;
  • 1 theelepel peper;
  • 1 theelepel ras-el-hanout kruiden;
  • 2 kleine uien;
  • 1 rode puntpaprika;
  • 1 groene puntpaprika;
  • 2 teentjes knoflook;
  • 2 eetlepel tomatenpuree;
  • ½ theelepel pul biber (gedroogde pepervlokken);
  • Klein bosje koriander;
  • 100 gram fetakaas;
  • 1 eidooier;
  • Sesamzaadjes en/of sumak kruiden en/of za’atar kruiden of blokjes feta;
  • 250 milliliter Turkse Yoghurt;
  • 1 theelepel grof zeezout;
  • 3 teentjes knoflook;
  • Sap van een halve limoen;
  • Peterselie;
  • Peper en zout;
  • Vijzel.

Aan de slag!

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
€ 3,08
+
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Patisse Deegroller Hout 25cm
€ 9,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Patisse Bakpapier vellen 38x30cm 20st.
€ 3,29
+
Bruggeman Gist instant 125gr
€ 2,89
+

Recept

Het maken van het deeg:

  1. Meng de bloem, gist, suiker, zout en olie door elkaar heen.
  2. Voeg de melk in delen toe aan het mengsel toe.
  3. Kneed alles goed door elkaar heen totdat je een glad deeg hebt.
  4. Doe het deeg in een kom en dek de kom af met plasticfolie.
  5. Laat het deeg minimaal 1 uur op een warme plek rijzen.

Het maken van de vulling:

  1. Bak het gehakt rul in een pan, met zout, peper en de ras-el-hanout kruiden. Zet het gehakt daarna even aan de kant.
  2. Bak in een andere pan kort de klein gesneden ui, paprika en knoflook.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en laat deze even meebakken.
  4. Snijd de koriander fijn en voeg toe deze samen met de pul biber aan de pan toe.
  5. Voeg nu het gehaktmengsel toe en meng alles goed door elkaar heen.
  6. Laat het mengsel helemaal afkoelen.

Het maken van de broodjes:

  1. Verdeel het deeg in 12 gelijke stukjes van ongeveer 70 gram.
  2. Rol ieder bolletje iets uit tot een langwerpige vorm.
  3. Leg in de lengte wat van het gehaktmengsel en verdeel er wat klein gesneden blokjes fetakaas over.
  4. Vouw de korte kanten eerst naar binnen en daarna de lange kanten.
  5. Leg de broodjes met de naad onder op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Bestrijk de broodjes met wat losgeklopt ei en bestrooi ze met wat sesamzaadjes of kruiden of kleine blokjes fetakaas.
  7. Dek de broodjes weer af met folie of een theedoek en laat ze minimaal een half uur narijzen.
  8. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  9. Doe de broodjes in de oven en bak ze in ongeveer 12 minuten goudbruin.

Het maken van de knoflooksaus:

  1. Snijd 3 teentjes knoflook in grove stukken.
  2. Doe de stukken in een vijzel en voeg het zeezout toe.
  3. Stamp de stukjes tot een gladde pasta.
  4. Doe de knoflookpasta in een kom en voeg de yoghurt en limoensap toe.
  5. Voeg tot slot nog de fijn gesneden peterselie toe.
  6. Breng de saus met zout en peper op smaak.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Het serveren van de broodjes

En je Turkse pittige gehaktbroodjes zijn klaar! Je kunt ze nu samen met de knoflooksaus serveren. Wil je de broodjes pas later opeten? Dan kun je ze weer voor het eten even opwarmen in de oven. Verwarm hiervoor de oven voor op 180 graden en bak ze in 10 tot 15 minuten.

Deel jouw Turkse pittige gehaktbroodjes met ons!

Heb jij zelf aan de hand van dit recept Turkse pittige gehaktbroodjes gemaakt? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe ze zijn geworden. Dat kun je laten zien door er een foto van te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij de broodjes niet alleen zien maar ook delen in onze eigen stories!

Flag of Germany