Eet jij om wat voor een reden dan ook glutenvrij? Dan is het natuurlijk fijn dat ook jij gewoon kunt genieten van een lekkere boterham. In dit recept laten we zien hoe je zelf een heerlijk glutenvrij brood kunt maken. Dit boekweitbrood kun je beleggen met wat je maar lekker vindt en perfect als ontbijt of lunch nuttigen. Lees snel verder voor ons boekweitbrood recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 350 gram Molen de Hoop Boekweitmeel;
- 7 gram Molen de Hoop Bakkerszout;
- 5 gram Bruggeman Gist instant;
- 4 gram Brand New Cake Xanthaangom;
- Broodvorm Half-Brood Alusteel 15x10,5cm;
- Patisse Koel/Druip Rooster 40x25cm;
- BrandNewCake Digitale Thermometer -50 tot 300°C;
- Bakspray.
Overige benodigdheden:
- 350 gram water;
- 14 gram olijfolie;
- Bubbeltjesfolie;
- Maatbeker;
- Planeetmenger met vlinder.