In elke supermarkt en bij iedere bakker vind je wel witbrood. Wellicht heb je altijd al eens willen weten hoe je zelf zo'n brood kunt maken. In onderstaand recept leggen we stap voor stap uit hoe je dat kunt doen. Het maken van zo'n brood is even een werkje, maar alleen de geur van versgebakken brood in huis is het al waard. Bovendien smaakt vers, zelfgebakken brood natuurlijk het allerlekkerst. Lees snel verder voor ons witbrood recept en ga lekker aan de slag!
Goed om te weten!
Wat goed om te weten is dat de rijstijden en baktijden in dit recept slechts indicaties zijn. De rijstijd hangt namelijk af van de temperatuur van het deeg en de omgeving waarin het wordt gerezen. In een warmere omgeving rijst deeg sneller dan in een koudere omgeving. Daarnaast is iedere oven anders, waardoor de baktijd per oven kan verschillen. We raden aan om een digitale (kern)thermometer in het brood te steken. Wanneer een brood een kerntemperatuur van 96 graden heeft, is het brood gaar.Het deeg beschermen tegen tocht en uitdroging
Voor een goed brood is het belangrijk dat je tussen de handelingen door het deeg zoveel mogelijk afdekt tegen tocht. Tocht kan namelijk een uitgedroogd deeghuidje veroorzaken, waardoor het deeg minder goed verwerkt kan worden. Wij hebben in onderstaand recept gebruik gemaakt van bubbeltjesfolie. Bubbeltjesfolie blijft namelijk niet of nauwelijks aan het deeg plakken.Benodigdheden uit onze webshop:
- 550 gram Molen de Hoop Tarwebloem;
- 10 gram Molen de Hoop Bakkerszout;
- 7 gram Bruggeman Gist Instant;
- 22 gram Molen de Hoop Broodverbeteraar;
- Deegkrabber kunststof asymmetrisch 12 x 8,6 cm (zwart);
- Beslagkom kunststof, 28 cm;
- Patisse Koel/Druip Rooster 40x25cm;
- BrandNewCake Digitale Thermometer -50 tot 300°C;
- DeSh Stoombakje;
- Broodvorm Heel-Brood Alusteel 30x10,5cm;
- Brand New Cake Bakspray.
Overige benodigdheden:
- 20 gram ongezouten roomboter;
- 330 gram water;
- Bubbeltjesfolie;
- Planeetmenger of spiraalkneder.