Beschuit is misschien wel 1 van de bekendste ontbijtjes en bestaat al eeuwenlang. Toch wordt deze snack niet vaak thuis gemaakt. Het is namelijk best wel een klusje om het te maken en je hebt er een aantal ingrediënten voor nodig die niet overal verkrijgbaar zijn. Gelukkig vind je op Baktotaal.nl alle benodigdheden voor het maken van deze ‘speciale broodsoort’ (zoals het officieel wordt aangeduid), waardoor het erg leuk is om zelf eens deze snack te maken. Zelfgemaakt is natuurlijk het allerlekkerst. Lees snel verder voor ons beschuit recept en ga lekker aan de slag!
Wat heb je nodig om zelf beschuit te maken?
Er zijn een aantal ingrediënten onmisbaar voor het maken van dit ‘speciale brood’, maar die je niet in elke supermarkt kunt vinden. Dat zijn beschuitbloem, beschuitgelei en blanke stroop. Daarnaast is het ook handig om een beschuitdop te hebben, want daarin laat je de beschuiten rijzen en bakken. Op Baktotaal.nl hebben wij deze onmisbare ingrediënten gewoon in het assortiment opgenomen. Dankzij ons is het dus mogelijk om lekker thuis jouw eigen beschuiten te bakken!Hoe maak je zelf beschuit?
De oude naam van beschuit is ‘tweebak’. Dat komt doordat deze snack twee keer wordt gebakken: één keer als een plat rond broodje en nog een keer na het doorsnijden. Deze lekkernij bak je op lagere temperaturen dan brood. Daarom kun je na het bakken van brood de restwarmte in de oven gebruiken om beschuiten te bakken. Als je dat doet, benut je de warmte in je oven dus optimaal.Benodigdheden uit onze webshop:
- 300 gram Molen de Hoop Beschuitbloem;
- 24 gram Molen de Hoop Blanke stroop;
- 7 gram Dr. Oetker Gist;
- 30 gram kristalsuiker;
- 39 gram Molen de Hoop Beschuitgelei;
- 12 gram Molen de Hoop Broodverbeteraar Kleinbrood;
- 9 Beschuitdoppen Ø95 x 30mm;
- Brand New Cake Bakspray;
- Bakplaat.
Overige benodigdheden:
- 30 gram ei;
- 131 milliliter water;
- 4 gram zout;
- Schone theedoek.