• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Beschuit recept

Beschuit is misschien wel 1 van de bekendste ontbijtjes en bestaat al eeuwenlang. Toch wordt deze snack niet vaak thuis gemaakt. Het is namelijk best wel een klusje om het te maken en je hebt er een aantal ingrediënten voor nodig die niet overal verkrijgbaar zijn. Gelukkig vind je op Baktotaal.nl alle benodigdheden voor het maken van deze ‘speciale broodsoort’ (zoals het officieel wordt aangeduid), waardoor het erg leuk is om zelf eens deze snack te maken. Zelfgemaakt is natuurlijk het allerlekkerst. Lees snel verder voor ons beschuit recept en ga lekker aan de slag!

Wat heb je nodig om zelf beschuit te maken?

Er zijn een aantal ingrediënten onmisbaar voor het maken van dit ‘speciale brood’, maar die je niet in elke supermarkt kunt vinden. Dat zijn beschuitbloem, beschuitgelei en blanke stroop. Daarnaast is het ook handig om een beschuitdop te hebben, want daarin laat je de beschuiten rijzen en bakken. Op Baktotaal.nl hebben wij deze onmisbare ingrediënten gewoon in het assortiment opgenomen. Dankzij ons is het dus mogelijk om lekker thuis jouw eigen beschuiten te bakken!

Hoe maak je zelf beschuit?

De oude naam van beschuit is ‘tweebak’. Dat komt doordat deze snack twee keer wordt gebakken: één keer als een plat rond broodje en nog een keer na het doorsnijden. Deze lekkernij bak je op lagere temperaturen dan brood. Daarom kun je na het bakken van brood de restwarmte in de oven gebruiken om beschuiten te bakken. Als je dat doet, benut je de warmte in je oven dus optimaal.
± 1.5 uur bereidingstijd 18 personen 4.8/5 (4 waarderingen)
Beschuit is misschien wel 1 van de bekendste ontbijtjes en bestaat al eeuwenlang. Toch wordt deze snack niet vaak thuis gemaakt. Het is namelijk best wel een klusje om het te maken en je hebt er een aantal ingrediënten voor nodig die niet overal verkrijgbaar zijn. Gelukkig vind je op Baktotaal.nl alle benodigdheden voor het maken van deze ‘speciale broodsoort’ (zoals het officieel wordt aangeduid), waardoor het erg leuk is om zelf eens deze snack te maken. Zelfgemaakt is natuurlijk het allerlekkerst. Lees snel verder voor ons beschuit recept en ga lekker aan de slag!

Wat heb je nodig om zelf beschuit te maken?

Er zijn een aantal ingrediënten onmisbaar voor het maken van dit ‘speciale brood’, maar die je niet in elke supermarkt kunt vinden. Dat zijn beschuitbloem, beschuitgelei en blanke stroop. Daarnaast is het ook handig om een beschuitdop te hebben, want daarin laat je de beschuiten rijzen en bakken. Op Baktotaal.nl hebben wij deze onmisbare ingrediënten gewoon in het assortiment opgenomen. Dankzij ons is het dus mogelijk om lekker thuis jouw eigen beschuiten te bakken!

Hoe maak je zelf beschuit?

De oude naam van beschuit is ‘tweebak’. Dat komt doordat deze snack twee keer wordt gebakken: één keer als een plat rond broodje en nog een keer na het doorsnijden. Deze lekkernij bak je op lagere temperaturen dan brood. Daarom kun je na het bakken van brood de restwarmte in de oven gebruiken om beschuiten te bakken. Als je dat doet, benut je de warmte in je oven dus optimaal.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 300 gram Molen de Hoop Beschuitbloem;
  • 24 gram Molen de Hoop Blanke stroop;
  • 7 gram Dr. Oetker Gist;
  • 30 gram kristalsuiker;
  • 39 gram Molen de Hoop Beschuitgelei;
  • 12 gram Molen de Hoop Broodverbeteraar Kleinbrood;
  • 9 Beschuitdoppen Ø95 x 30mm;
  • Brand New Cake Bakspray;
  • Bakplaat.

Overige benodigdheden:

  • 30 gram ei;
  • 131 milliliter water;
  • 4 gram zout;
  • Schone theedoek.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Beschuitbloem 1kg
€ 3,70
+
Molen de Hoop Blanke Stroop 500gr
€ 6,59
+
Dr. Oetker Gist 21g (3x7g)
€ 1,79
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Molen de Hoop Beschuitgelei 500gr
€ 10,39
+
Molen de Hoop Broodverbeteraar Kleinbrood 250g
€ 4,59
+
Beschuitdop Ø95 x 30mm
€ 3,99
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
Normale prijs € 3,19 Speciale prijs € 2,71
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+

Recept

Het maken van het deeg:

  1. Doe 240 gram beschuitbloem, gist, blanke stroop, suiker, ei en 110 milliliter water in een kom.
  2. Mix de ingrediënten met een mixer met deeghaken door elkaar heen.
  3. Leg een schone theedoek over de kom heen.
  4. Laat het deeg 60 minuten op een tochtvrije en warme plek rijzen.
  5. Voeg 60 gram beschuitbloem, zout, beschuitgelei, broodverbeteraar en 21 milliliter water aan het gerezen deeg toe.
  6. Meng alles door tot een soepel en elastisch deeg.

Het maken van de beschuitbollen:

  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Weeg stukjes deeg af van 60 gram per bol.
  3. Leg de bolletjes deeg op de bakplaat en leg er een theedoek over.
  4. Laat het deeg 15 minuten rijzen.
  5. Verwarm de oven voor op 230 graden (heteluchtoven).
  6. Spray de binnenkant van de beschuitdoppen in met de bakspray.
  7. Zet de doppen ondersteboven op het werkblad.
  8. Druk de bolletjes deeg met de onderkant van een beschuitdop plat.
    Tip! Het deeg mag niet breder zijn dan de dop, want de dop moet eroverheen passen.
  9. Zet de doppen over het deeg en laat ze wederom onder een theedoek rijzen.
    Tip! Het deeg is genoeg gerezen wanneer het tegen de 3 gaatjes van de dop aandrukt.
  10. Zet de doppen met het deeg in de oven.
  11. Bak de beschuitbollen in 8 minuten gaar.
    Tip! Check na 6 minuten of de bollen niet te bruin worden. Haal ze uit de oven als dat wel het geval is.
  12. Haal de bollen uit de oven en haal de doppen eraf.
  13. Draai de bollen om en laat ze volledig afkoelen.

Het bakken van de beschuiten:

  1. Snijd de bollen door en leg ze met de gesneden kant naar boven toe op de bakplaat.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
  3. Bak de bovenkant van de beschuiten in 8 minuten goudbruin.
    Tip! Kijk na 6 minuten of ze niet te bruin worden. Haal ze uit de oven als dat wel het geval is.

Het drogen van de beschuiten:

  1. Verlaag de oventemperatuur naar 150 graden.
  2. Zet de oven op een kiertje.
    Tip! Dan kan het vocht eruit.
  3. Droog de beschuiten 8 minuten in de oven.
  4. Laat ze volledig afkoelen op een rooster.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Laat jouw zelfgemaakte beschuit aan ons zien!

Heb jij met dit recept beschuiten gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door ze te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreaties trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!

Flag of Germany