In onderstaand recept laten we zien hoe je zelf een heerlijke krentenbrood kunt maken. Dit brood is het lekkerst als die versgebakken is. Krentenbrood smaakt heerlijk met een beetje boter erop. Eet het brood bijvoorbeeld als ontbijt of lunch, al doet een plakje van dit brood het ook heel goed als tussendoortje bij de koffie of thee. Voordat je begint met het bakken van dit brood is het handig om te weten dat je 1 dag van tevoren de Rozijnen-Krenten Mix moet wellen. Lees snel verder voor ons krentenbrood recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 200 gram Molen de Hoop Amerikaanse Patentbloem;
- 4 gram Molen de Hoop Bakkerszout;
- 6 gram Bruggeman Gist Instant;
- 32 gram Molen de Hoop Broodverbeteraar Vruchtenbrood;
- 4 gram Molen de Hoop Citroenrasp;
- 200 gram Molen de Hoop Rozijnen-Krenten Mix;
- Brand New Cake Bakspray;
- Beslagkom kunststof, 28 cm;
- Deegkrabber kunststof asymmetrisch 12 x 8,6 cm (zwart);
- Taartring RVS Ø18 x 5cm;
- Zeef bol RVS met handvat, 20 cm;
- Patisse Koel/Druip Rooster 40x25cm;
- BrandNewCake Digitale Thermometer -50 tot 300°C;
- DeSh Stoombakje;
- Kwast Hout / Natuurhaar 3,8cm (20cm);
- Bakplaat;
- Bakpapier.
Overige benodigdheden:
- 120 gram water;
- 8 gram ongezouten roomboter;
- 10 gram gesmolten ongezouten roomboter;
- Bubbeltjesfolie.