Benodigdheden uit onze webshop:
- 270 gram bloem;
- 1 theelepel baking soda;
- 1 theelepel koekkruiden;
- 150 gram kristalsuiker;
- Bakpapier;
- Cakeblik van 20 centimeter lang.
Overige benodigdheden:
- 200 milliliter volle melk;
- 3 eetlepels keukenstroop;
- 1 ei.
Met dit basisrecept maak je een standaard ontbijtkoek. Deze koek is op zich al lekker, maar je kunt het recept ook heel goed een eigen twist geven. Voeg bij stap 3 bijvoorbeeld noten, zaden en/of rozijnen toe. Je zult zien dat de koek dan een heel andere bite krijgt. Je kunt ook wat stukjes chocolade aan het beslag toevoegen, alvorens je het beslag in de cakeblik schenkt. Met dit recept kun je dus allerlei verschillende kanten op. Probeer gewoon wat uit en je komt er vanzelf achter wat je wel en niet lekker vindt.
Deze koek kun je natuurlijk heel goed met een laagje boter besmeren en zodoende opeten. Het is een perfect tussendoortje voor onderweg, op school of kantoor. Je kunt de koek trouwens ook met andere dingen beleggen. Beleg 'm eens met pindakaas of chocoladepasta en je zult zien dat dit ook echt onwijs lekker is.
Deze lekkernij krijg je doorgaans niet binnen 1 dag op en dat hoeft ook helemaal niet. Je kunt deze koek namelijk heel goed bewaren. Stop de koek in een luchtdichte trommel, want dan blijft die wel 3 tot 4 dagen goed. Je kunt deze lekkernij ook invriezen. Snijd de koek in plakken en stop elke plak in een diepvrieszakje. Dan kun je namelijk heel eenvoudig elke keer een plak meenemen naar bijvoorbeeld je werk of dagje uit. In de vriezer blijft de koek ongeveer tot 3 maanden goed.
Heb jij ook met dit recept een lekkere ontbijtkoek gemaakt? Dan vinden wij het heel erg leuk om te zien hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien, door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!