• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Appelvlaai recept

Wanneer je jarig bent, hoort daar natuurlijk een taart bij. Je kunt een taart in de supermarkt halen, maar het is natuurlijk veel lekkerder om zelf te bakken. In onderstaand recept leggen wij stap voor stap uit hoe je zelf een lekkere appelvlaai kunt maken. Je zult zien dat het maken ervan helemaal niet zo lastig is. Serveer de vlaai vervolgens met een lekkere toef slagroom en een kopje koffie of thee en je gaat zeker weten punten scoren bij je visite. Ben je benieuwd naar hoe je deze heerlijke vlaai kunt maken? Lees dan snel verder voor ons appelvlaai recept en ga lekker aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd ± 0.5 uur wachttijd 10 personen
Wanneer je jarig bent, hoort daar natuurlijk een taart bij. Je kunt een taart in de supermarkt halen, maar het is natuurlijk veel lekkerder om zelf te bakken. In onderstaand recept leggen wij stap voor stap uit hoe je zelf een lekkere appelvlaai kunt maken. Je zult zien dat het maken ervan helemaal niet zo lastig is. Serveer de vlaai vervolgens met een lekkere toef slagroom en een kopje koffie of thee en je gaat zeker weten punten scoren bij je visite. Ben je benieuwd naar hoe je deze heerlijke vlaai kunt maken? Lees dan snel verder voor ons appelvlaai recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 100 gram kristalsuiker;
  • 2 theelepels kaneel;
  • 2 eetlepels Molen de Hoop Banketbakkers (D)roompoeder;
  • 2 eetlepels paneermeel;
  • 500 gram Molen de Hoop Vlaaiendeegmix;
  • 14 gram instant gist;
  • Vlaaipan/Quichepan Losse Bodem Blauwstaal 24cm;
  • Bakspray;
  • Bakpapier.
  • Deegroller;
  • Bakkwast.

Overige benodigdheden:

  • 1 kilo appels;
  • 1 ei, maat M;
  • 150 milliliter water, koud.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Bakkwast Siliconen 3cm (21cm)
Normale prijs € 1,98 Speciale prijs € 1,68
+
Patisse Deegroller Hout 25cm
€ 9,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Paneermeel Biologisch 200g
€ 2,59
+
Molen de Hoop Banketbakkers (D)roompoeder 500gr
€ 5,09
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Kitchen Craft Bakpapier 30 cm Rol 10 m
€ 7,89
+
BrandNewCake Kaneel Gemalen 130g
Normale prijs € 5,98 Speciale prijs € 5,09
+
Molen de Hoop Vlaaiendeegmix 500gr
Normale prijs € 5,38 Speciale prijs € 4,58
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
Normale prijs € 3,19 Speciale prijs € 2,71
+
Bruggeman Gist instant (5x11gr)
€ 3,49
+

Recept

Het maken van de vlaaivulling:

  1. Schil de appels en verwijder de klokhuizen.
  2. Snijd de appels in blokjes.
  3. Meng de suiker en de kaneel in een bakje door elkaar heen.
  4. Meng 75 gram van de kaneelsuiker door de appels heen.
  5. Mengde banketbakkers (d)roompoeder goed door de blokjes appel heen.

Het maken van de appelvlaai:

  1. Kneed de vlaaiendeegmix, het water en de gist door elkaar heen tot een soepel deeg.
  2. Vorm het deeg tot een bol en laat het 5 minuten rusten.
  3. Spray de vlaaipan in met de bakspray en leg eventueel een vel bakpapier op de bodem.
  4. Verdeel het deeg in 2 gelijke delen.
  5. Druk het eerste deel plat en rol dit uit tot een diameter die ruim over de vlaaipan past.
  6. Leg het uitgerolde deeg losjes over de vlaaipan.
  7. Rol de overlappende delen deeg af met de deegroller.
  8. Verdeel een beetje paneermeel over de bodem.
  9. Verdeel de appelvulling over de bodem.
  10. Rol het tweede deel deeg uit tot dezelfde grootte als de afmeting van de vlaaipan.
  11. Leg dit deeg losjes over de appelvulling heen.
  12. Snijd met een mesje vormpjes uit het deeg en rol het overtollige deeg van de rand af.
  13. Laat de vlaai 25 minuten narijzen.

Het bakken van de appelvlaai:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
  2. Klop het ei los.
  3. Verdeel het ei met een bakkwast over de bovenkant van de vlaai.
  4. Strooi de overige kaneelsuiker over het ei.
  5. Bak de vlaai in 20 minuten goudbruin en gaar.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Hoe kun je de appelvlaai het beste bewaren?

Blijft er wat van de vlaai over? Dan is het natuurlijk handig om te weten hoe je het gebak het beste kunt bewaren. Bewaar de overgebleven vlaai in een taartdoos en zet de doos in de koelkast. Op deze manier kun je het gebak tot wel 3 dagen bewaren. Krijg je de vlaai niet binnen 3 dagen op? Dan kun je ervoor kiezen om de taart in te vriezen. In de vriezer blijft het gebak tot maar liefst 3 maanden goed.

Bekijk ook eens onze andere vlaai recepten!

Vind jij het leuk om vlaaien te bakken en wil jij naast deze appelvlaai nog andere vlaaien bakken? Bekijk dan eens onze blog voor inspiratie, want daarop hebben we uiteenlopende vlaai recepten verzameld. Zo vind je er een recept voor een lekkere linzenvlaai, maar ook een recept voor een verrukkelijke rijstevlaai. Ben jij dol op het bakken met fruit? Probeer dan eens dit recept voor een aardbeienvlaai of dit recept voor een kersenvlaaiBekijk al onze vlaai recepten hier!

Deel jouw appelvlaai met ons!

Heb jij zelf met dit recept een appelvlaai gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe het gebak is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de taart te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw bakcreatie zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany