Vlaaien: of je bent er dol op of je vindt het niets aan. Wij zijn dol op vlaaien, want je vindt ze in allerlei smaken en variaties. Een klassieker onder vlaaien, is toch wel de aardbeienvlaai. Deze vlaai is lekker zoet en kun je helemaal garneren en decoreren zoals je het zelf wilt. Bovendien is dit gebak ook nog eens 1 van de makkelijkste vlaaien om te maken. Reden genoeg dus om dat eens te gaan doen. Lees snel verder voor ons aardbeienvlaai recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 150 gram patentbloem;
- 200 gram BrandNewCake Banketbakkersroom;
- 200 milliliter slagroom;
- Een zakje Klop-Fix;
- 100 gram poedersuiker;
- 100 gram witte chocolade krullen;
- 30 gram kristalsuiker;
- 6 gram droge gist;
- Bakbonen;
- Patisse Quichevorm Losse Bodem Hoge Rand Silver-Top Ø20cm;
- Bakpapier;
- Spuitzak;
- 2D spuitmondje.
Overige benodigdheden:
- 200 gram verse aardbeien;
- 80 milliliter volle melk;
- 500 milliliter water;
- 20 gram ongezouten roomboter;
- Snufje zout;
- 1 eidooier, maat M.