Deze Franse aardbeientaart is zo'n taartje waarmee je al je bak-skills kunt laten zien: een luchtige biscuit bakken, banketbakkersroom en botercrème maken, laag voor laag opbouwen en netjes afwerken. En wat een plaatje is het, met die aardbeien die zo mooi rond de rand geschikt zijn. Als de acetaatfolie er nog omheen zit, zijn het net kindjes die uit het raam van een bus kijken. Met zo'n mooi klassiek taartje hoef je verder niet veel te knutselen aan de garnering: doe de slagroom er in kleine dopjes op en dan de allermooiste aardbeien laten shinen op dat romige dekentje als echte zomerkoninkjes. Maak jij de patissier in jezelf wakker?
Benodigdheden uit onze webshop:
- 100 gram Molen de Hoop Patentbloem;
- 40 gram Maïzena;
- 1 theelepel Brand New Cake Bakpoeder;
- 180 gram + 3 eetlepels Kristalsuiker;
- Een half Vanillestokje;
- 400 gram Witte Basterdsuiker;
- 2 eetlepels ReggeVallei Taartvulling Aardbei;
- 350 milliliter Houdbare Slagroom Melkan;
- Bakpapier;
- Patisse Bakplaat;
- Zeef bol RVS met handvat, 20 cm;
- Taartkarton;
- 2 Spuitzakken;
- Acetaatfolie;
- Spuitmondje;
- Taartring verstelbaar Ø18 cm x 9 cm.
Overige benodigdheden:
- 4 eieren, maat M;
- 200 milliliter melk;
- 4 eidooiers, maat M;
- 415 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
- 50 milliliter water;
- 500 gram aardbeien.