• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Aardbeien dessert recept

Wij bakken graag met aardbeien. Ze zijn namelijk lekker zoet, waardoor veel mensen ze wel lusten. Dit fruit kun je trouwens ook heel goed in verschillende soorten desserts verwerken. Zo maakten wij er deze heerlijke, grote trifle mee. Dit aardbeien dessert kun je heel goed als afsluiter van een diner serveren. Het fijne aan dit toetje is dat je het ook nog eens van tevoren kan maken, dat scheelt weer wat tijd en stress op de dag zelf. Lees snel verder voor ons aardbeien dessert recept en ga lekker aan de slag!
± 1.5 uur bereidingstijd 10 personen
Wij bakken graag met aardbeien. Ze zijn namelijk lekker zoet, waardoor veel mensen ze wel lusten. Dit fruit kun je trouwens ook heel goed in verschillende soorten desserts verwerken. Zo maakten wij er deze heerlijke, grote trifle mee. Dit aardbeien dessert kun je heel goed als afsluiter van een diner serveren. Het fijne aan dit toetje is dat je het ook nog eens van tevoren kan maken, dat scheelt weer wat tijd en stress op de dag zelf. Lees snel verder voor ons aardbeien dessert recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 420 gram kristalsuiker;
  • 350 gram patentbloem;
  • 1 theelepel bakpoeder;
  • Een halve theelepel bakingsoda;
  • 10 gram vanille bourbon pasta;
  • 100 gram Koopmans Custard;
  • 500 milliliter slagroom;
  • 3 zakjes Klop-Fix;
  • 150 gram poedersuiker;
  • Patisse Cakevorm Ceramic 30 cm;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 180 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • 60 milliliter zonnebloemolie;
  • 4 eieren, maat M;
  • 180 milliliter karnemelk;
  • Snufje zout;
  • 2 liter melk;
  • Rood fruit naar keuze.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
Normale prijs € 2,79 Speciale prijs € 2,38
+
BrandNewCake Bakzout 100gr.
Normale prijs € 2,19 Speciale prijs € 1,86
+
Dr. Oetker Bourbon Vanille Pasta 50g
€ 8,49
+
Koopmans Custard 300g
€ 2,49
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Dr. Oetker Klop-Fix (slagroomversteviger) 24g (3x8g)
€ 1,79
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
Patisse Cakevorm Ceramic 30cm
€ 9,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Patisse Bakpapier vellen 38x30cm 20st.
€ 3,29
+

Recept

Het bakken van de cake:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
  2. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  3. Mix in 5 minuten de roomboter en 300 gram kristalsuiker door elkaar heen.
  4. Meng de eieren 1 voor 1 door het botermengsel heen.
  5. Meng met een garde de vanille bourbon, karnemelk en zonnebloemolie door het botermengsel heen.
  6. Zeef de bloem, zout, bakpoeder en baking soda in een kom.
  7. Meng de droge ingrediënten door de natte ingrediënten heen.
  8. Mix de ingrediënten in 3 minuten op middelhoge snelheid tot een glad beslag.
  9. Bak de cake in 50 minuten goudbruin en gaar.
  10. Laat de cake na het bakken volledig afkoelen.

Het maken van de custard:

  1. Roer de custardpoeder en 120 gram kristalsuiker door elkaar heen.
  2. Meng met een garde 12 eetlepels melk door het suiker mengsel heen.
  3. Verwarm de overige melk in een steelpannetje.
  4. Doe de custard bij de melk in en kook het geheel 5 minuten.

Het maken van het dessert:

  1. Klop de slagroom met de Klop-Fix en poedersuiker stijf.
  2. Snijd de cake eerst in plakjes en vervolgens in blokjes.
  3. Was de aardbeien en dep ze droog.
  4. Snijd de aardbeien in partjes.
  5. Doe een kwart van de aardbeien en een deel van de blokjes cake in een schaal.
  6. Smeer de slagroom uit in de schaal.
  7. Leg wederom een deel aardbeien en blokjes cake in de kom.
  8. Verdeel de custard over de schaal.
  9. Verdeel tot slot de aardbeien en blokjes cake over de custard heen.
  10. Garneer het dessert met rood fruit.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Hoe kun je het aardbeien dessert het beste bewaren?

Eerder in dit artikel vertelden we al dat je dit dessert prima een poosje van tevoren kunt maken. Dat kan best handig zijn als je veel gasten uitnodigt en op de dag van het diner niet al te lang in de keuken wilt staan. Wanneer je dit nagerecht hebt gemaakt, kun je de bovenkant ervan het beste afdekken met plasticfolie. Zodoende kun je de trifle tot wel 2 dagen in de koelkast bewaren.

Bekijk ook eens onze andere dessert recepten!

Zijn desserts jouw favoriete onderdeel van een diner? En maak jij het liefst zelf de toetjes die je serveert? Bekijk dan eens onze blog, want daarop hebben wij verschillende toetjes recepten verzameld waarmee je vast en zeker uit de voeten kunt. Maak bijvoorbeeld eens een heerlijke croquembouche met karamel. Met dit nagerecht ga je zeker weten hoge ogen gooien. Met onze ijs recepten kun je trouwens heel gemakkelijk (zonder ijsmachine) zelf het lekkerste ijs maken. Dat is trouwens heel erg leuk om te doen. Ben je benieuwd naar welke dessert recepten wij nog meer op onze blog hebben staan? Bekijk dan al onze dessert recepten hier!

Deel jouw aardbeien dessert met ons!

Heb jij zelf met dit recept een aardbeien dessert gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe het dessert is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de aardbeien trifle te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw lekkernij zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany