• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Meringue rol recept

Tijdens de feestdagen genieten de meeste mensen van een heerlijk diner. Het dessert is toch wel het hoogtepunt van het diner en met deze meringuerol met Bailey’s ga je zeker punten scoren! Deze meringuerol heeft door de Bailey’s vulling namelijk een verrukkelijke smaak. Wij hebben ervoor gekozen om de meringuerol te garneren met fruit, wat echt heerlijk is in combinatie met de smaak van Bailey’s. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd 8 personen
Tijdens de feestdagen genieten de meeste mensen van een heerlijk diner. Het dessert is toch wel het hoogtepunt van het diner en met deze meringuerol met Bailey’s ga je zeker punten scoren! Deze meringuerol heeft door de Bailey’s vulling namelijk een verrukkelijke smaak. Wij hebben ervoor gekozen om de meringuerol te garneren met fruit, wat echt heerlijk is in combinatie met de smaak van Bailey’s. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 225 gram lichtbruine basterdsuiker;
  • 1 theelepel koffie-extract;
  • 50 gram amandelschaafsel;
  • 250 milliliter slagroom;
  • 1 zakje Klop-Fix;
  • Poedersuiker;
  • Bakpapier;
  • Bakplaat. 

Overige benodigdheden:

  • 4 grote eiwitten;
  • 4 á 5 druppels citroensap;
  • 50 milliliter Bailey’s;
  • Eventueel: cranberry’s, sinaasappel, rozemarijn.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Lichte Basterdsuiker Van Gilse 600g
€ 1,79
+
Koffie extract 60ml
€ 7,99
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Dr. Oetker Klop-Fix (slagroomversteviger) 24g (3x8g)
€ 1,79
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+

Recept

Het maken van de meringue:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  3. Klop de eiwitten op de hoogste stand tot stijve pieken.
  4. Meng de citroensap door de eiwitten heen.
  5. Voeg lepel voor lepel de suiker toe, totdat alle suiker is opgenomen.
  6. Meng de koffie extract er ook doorheen.
  7. Het eiwit is goed als het glanst en stijve pieken heeft.
    Tip! Test dit door de kom ondersteboven te houden, als alles erin blijft hangen is het goed.
  8. Verdeel het mengsel over de bakplaat en strijk glad met een paletmes.
  9. Verdeel het amandelschaafsel over het beslag.
  10. Bak de meringue in ongeveer 20 minuten gaar.
  11. Laat de meringue volledig afkoelen op de bakplaat.

Het afwerken van de meringue rol:

  1. Klop de slagroom met de Klop-Fix bijna stijf.
  2. Voeg de Bailey’s in delen toe, totdat de slagroom helemaal stijf is.
  3. Leg een vel bakpapier op het werkblad.
  4. Leg de meringue erop met het amandelschaafsel naar onderen toe.
  5. Verdeel de slagroom over de meringue heen.
    Tip! Laat de zijkanten een beetje vrij.
  6. Rol met behulp van het bakpapier de rol op.
  7. Leg de meringue rol op een schaal en strooi er iets poedersuiker overheen.
  8. Decoreer de meringue rol naar wens.
    Tip! Wij hebben de rol gedecoreerd met cranberry's, sinaasappel en rozemarijn.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk ook eens onze andere dessert recepten!

Wij zijn dol op het maken en het eten van desserts. Je vindt op onze blog dan ook een hele hoop dessert recepten. De meeste recepten zijn iets spectaculairder dan bijvoorbeeld een bolletje ijs, waardoor je echt lekker kunt uitpakken met het nagerecht. Maak bijvoorbeeld eens een tiramisu taart of een crème brûlée cheesecake. Deze bekende desserts hebben wij in een ander jasje gestoken, waardoor je een heuse taart kunt serveren. Bekijk al onze dessert recepten hier!

Deel jouw meringue rol met ons!

Heb jij met dit recept een meringue rol gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door ze te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreatie trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!

Flag of Germany